OP a cizinec

Napsat příspěvek
Velikost písma:
101641
7.3.16 07:58

@beruska9 Proč by mu měla být neměcká OP na nic? To je jak kdybys napsala, že je nám v Německu naše OP na nic a je třeba si udělat pas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
7.3.16 08:01

@j.a.n.i1 : a neni? Jo poslouzi jako „cestovni“ doklad, ale otevrou ti na ni treba bankovni ucet atd? Ja nevim, mozna jsem zaspala dobu, v CR jsem taky byla cizinec a pri jednani s urady, bankami atd vzdy chteli pas, slovenska obcanka nikoho nezajimala…ale uz jsem 3 roky pryc ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
7.3.16 08:06
@Veronika2015 píše:
@pikola
Me jde o to jak získá OP, kdyz do nemecka se nedostane? prece musi bejt naky reseni :think:

to do toho německa bude muset zajet, no :nevim: pokud nemá op, je tu defakto nelegálně - musí se něčím prokazovat. pobytová kartička jako taková je mu k ničemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35781
7.3.16 09:20
@beruska9 píše:
@j.a.n.i1 : a neni? Jo poslouzi jako „cestovni“ doklad, ale otevrou ti na ni treba bankovni ucet atd? Ja nevim, mozna jsem zaspala dobu, v CR jsem taky byla cizinec a pri jednani s urady, bankami atd vzdy chteli pas, slovenska obcanka nikoho nezajimala…ale uz jsem 3 roky pryc ;)

Jistěže op je také platný doklad. Abych sebou netahla pas, tak nosim jen Op a všude bez problémů, to samé letiště, úřady.. Pas jen tam, kde není EU.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
7.3.16 10:00

At si vybavý pas, na to by mu měl stačit rodní list.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12185
7.3.16 10:21

@beruska9 ono ti v Cr asi bude spíš úředníkama. Já v UK dělám vše na českou občanku, včetně otevření obou bankovních účtů, co tu mám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
7.3.16 10:29
@beruska9 píše:
@j.a.n.i1 : a neni? Jo poslouzi jako „cestovni“ doklad, ale otevrou ti na ni treba bankovni ucet atd? Ja nevim, mozna jsem zaspala dobu, v CR jsem taky byla cizinec a pri jednani s urady, bankami atd vzdy chteli pas, slovenska obcanka nikoho nezajimala…ale uz jsem 3 roky pryc ;)

Občanka je v rámci EU platným dokladem totožnosti stejně jako pas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
7.3.16 10:39

@pikola @paola white @trpaslinka Ok dik, tak beru zpet, jsem fakt zaspala dobu nebo natrefila na blbce nebo se to proste casem naucili brat…jsem ted moudrejsi a uz nebudu mystifikovat. Dufam, ze aspon nekecam v tom, ze pas si ze zahranici vyridi, OP nejspis ne, takze bud zajet do Nemecka, nebo pres ambasadu zadat o pas a pouzivat ten.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
527
7.3.16 11:36

Kdyz ho budu chtít zapsat jako otce, tak pas a RList stačí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12185
7.3.16 13:01

@Veronika2015 pokud je cizinec, tak je naopak pas preferovan.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
527
7.3.16 13:04

@trpaslinka
Jde mi o to, ze kdyz ho budu chtít zapsat jako otce, tak nevadí, ze nemá OP? Stačil by pas a RL?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35781
7.3.16 13:13

Ten rodný list nevím, aby nemusel být přeloženy, ale pás určité stačí. Proč si tam nezavolas?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12185
7.3.16 13:49

@Veronika2015 ja mam zkusenosti jen s vyrizovanim rodnych listu pres ambasadu. U cizincu rodny list nevyzaduji, ale pas ano. Ale tim, ze ziju v anglii, tak uz mam anglicky rodny list ditete, takze ten cesky delaji hlavne na zaklade toho anglickeho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
8.3.16 00:24

@Veronika2015 ano mělo by to stačit, pas je taky doklad totožnosti. Ja jsem Slovenka a taky mám jako doklad jenom pás občánků nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová