Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Mber ahoj, můžu se zetptat, zda si volala paní doktorce a máš doporučení od svého gynekologa, a nebo bez doporučení? Za jak dlouho tě objednala?
Imuno bez doporučení nejde…teda jde, ale musíte si to zaplatit (9tis)
Doporučuju dr Malíčkovou
@Izzz navadí, dík az info. Půjdu k dr Ulčové - je to profík a Dr. Malíčková je přes ty pozdější potraty
Jsem hotová, byla jsem na tý homeopatii a paní ze mě za dvě hodiny vysála všechnu energii. Uf. K tomu mě vůbec nepotěšila, sice mám rodidla a dělohu naprosto ok, ale jsem totál rozhozená nervově, vyšla mi špatná slinivka a prsní žláza. Jinak doplňky co beru mi témeř všechny zkritizovala, Wobenzym asi nejvíc, nejlíp dopadl Femibion, stejně ti budu jíst dál, aspoň než to dojím!
A co to obnášelo? Já znám jen klasický doktory, žádnou alternativu.
Já byla 2× na masáži a oba maséři se ptali, jestli nemám problém s ženskejma orgánama…to už je 2 roky zpět. Tak já nevim, co s tim. Budu věřit Malíčkový. Ted jsem to byla nahlásit vedení, že si udělám pondělní krásnej den v Praze.
Byl to ekektroakupunktura, držíš v ruce jedno elektrodu a sondou ti měří asi el. napětí na akupunkturních bodech, který zodpovídají za jednotlivý orgány v těle. Pak to co naměří jako špatný, měří znovu s přidáním různých homeopatik, který ti sedí a který ti škodí. Přinesla jsem si léky co beru a ty mi taky změřila, tak mi doporučila brát jen Femibion, listovku a euthyrox, ostatním si prej víc škodím než pomáhám ani nemám brát Wobenzym jenže ten jsem si teď koupila, takže ho dojím. No a napaala mi 6 homeopatik
@uf-ounek píše:
@Mber ahoj, můžu se zetptat, zda si volala paní doktorce a máš doporučení od svého gynekologa, a nebo bez doporučení? Za jak dlouho tě objednala?
Bez doporučení to opravdu nejde. Já ho měla od své gynekoložky. Tenkrát mě objednala asi za 3 týdny, tam jsem jela čerstvě těhotná, takže náběry se nekonaly. Teď jsem týden po revizi, psala jsem jí, obratem odpověděla a slíbila termín hned po první ms.
Ahoj holky,
včera vyšetření dopadlo bezvadně - dorazili jsme tam v 7:15 a byli jsme první - i když nás předběhla jedna těhulka, ale to bylo jen kontrolní, takže relativně rychlovka. Manžel měl nepatrně potíže při odběru - ne ovšem takové, jaké by vás napadly - při nejkritičtějším okamžiku mu totiž vypadl kelímek, takže vzorek nebyl úplný a tak si řekl, že to zkusí znovu. To už mě tam za ním poslala sestřička, protože tam byl dlouho, no pak jsme se tomu všichni zasmáli
Tak jsme odevzdali neúplný vzorek (ale snad to pro to imunitní zkoumání stačilo) a v tu chvíli od pana doktora odcházela ta těhulka, takže jsme rovnou šli na řadu - tam jsme byli určitě hodinu, probrali jsme tam spoustu věcí
Odcházeli jsme krátce po 9h. Bylo tam ještě asi 5 párů.
Musim ale říct, že po nás pan doktor vylezl a prohlásil, že se bude dlouho čekat, tak ať si ty lidi skočí do kantýny a i sestřička při objednávání mi řekla, ať počítám s celým dopolednem - takže aniž bych chodila sem k vám, tak bych s čekáním počítala. Jen mě dostala jedna paní po nás, když se podivovala, že výsledky nebudou už za týden.
Preventan prý brát můžu, akorát ta horečka o víkendu ho trápila, že to prý výsledky ovlivní víc, tak uvidíme. Sám připustil, že u mě mohlo jít o náhodu - zvlášť když jsem mu popisovala, za jakých okolností k potratům došlo a jaké jsem mívala (a pořád i trochu mám) trápení s cyklem, ale že by sám rád, kdyby se u mě na té imunitě něco našlo, že s tím si aspoň umí poradit. Zatím řekl, abychom to nepokoušeli, zvlášť teď po té nemoci. No a v dalším cyklu - zřejmě ještě před ovulací už budu mít výsledky, ty mi pošlou domů, takže když se nic nenajde, tak na to v lednu už můžeme skočit. No a když se najde, tak to aspoň budeme moct řešit. Takže vlastně každý výsledek je pro mě pozitivní.
Na homeopatii taky nevěřim - tam to funguje na principu „věř a víra tvá tě uzdraví“. Na tom sice není nic špatného, ale osobně budu spíš věřit na Wobenzym než na cukrové kuličky nebo vodu. Mám kamarádku, která se na tyto alternativy taky pustila - je na tom podobně jako já, jednou potratila, pak po komplikacích jeden syn a po něm další asi 3-4 potraty. Našli u ní genetický problém (holčičky by měly potíže v růstu), ona je teda mnohem větší alergička, takže si myslím, že i ty imunologické potíže by tam být mohly - nějaký alternativec jí nasadil bylinky, brutální detoxikační dietu (zhubla díky tomu asi 10kg), pak jí řekl, že je to už dobrý a můžou - no a za dva měsíce zase potratila.. Tím chci jen říct, aby se člověk držel na zemi a zbytečně nevkládal naděje do věcí, které jsou při nejmenším podezřelé - zvlášť když se našel konkrétní medicínský problém a když neprošli ani tím imunologickým vyšetřením. Já jen doufám, že jestli mi něco najdou, tak jí to trochu nakopne a na to imuno se taky konečně objednají.
Šla jsem tam hlavně kvůli tomu konečníku a jsem z toho zmatená jestli tomu věřit nebo ne, přijde mi to podezřelé a hlavně fin. náročné. Nejdřív chci vědět, kolik by mě to stálo a pak se uvidí jestli z toho něco zkusím…jak ale říkám, neléčí mi tam potraty ale tu řitní trhlinu a s tím jsem zkusila už všechno kromě operace…
@Hanymany
Já tedy na homeopatii taky nevěřím, byla jsem u homeopatožky asi před 10 lety kvůli kožním problémům a musím říci, že už nikdy více. Taky mi řekla, že si musím upravit psychiku (a to jsem byla ve fázi, kdy jsem byla nešťastnější na světě-skvělý job, super partner, nový byt), dala mi jakýsi pilule a na kontrolu jsem měla jít tuším za měsíc. Na kontrolu už jsem nešla, neb se mi vyrazila vyrážka po celém těle a měla jsem pak rok ještě větší problémy, než předtím. Teď pokud nějakou alternativu, tak bych možná být tebou zkusila nějakého bylinkáře…
Přesně jak píše sofie, bylinky jsou léky našich předků a dokáží být velmi silné a účinné a dobrá kombinace od někoho zkušeného dokáže divy.
Ještě jsem zapomněla připsat, že mi pan doktor Madar přikázal jíst maso - já tomu masu moc nedám, tak prý musím aspoň 3× týdně 100g a je prý jedno, jaký druh. No tak si budu muset občas udělat řízek nebo tak něco.. Prý to taky může mít souvislost s potratama.
@JaLa
Tak si dej občas rybku-já masu sama tak moc nedám, ale 300 g týdne snad do sebe dostanu
@JaLa
Ještě k tomu vzorku-tuším, že ve zprávě jsem měla napsáno, že má mít hodnotu 2ml, manžel jim „dal“ jen 1,2 ml a evidentně jim to nevadilo
Hlavně aby se potvůrky mrskali
Jakej je rozdíl mezi homeopatii a bylinkama? Já myslela, že to je přibližně to samý ![]()
Ale bylinkám jsem taky začala věřit, ale jen málo…takže kontryhel a pak jíme ostropestřec, ale ve formě pilulky. Jen nějaká protipotratová bylina asi neni.
A maso miluju a jim ho každej den ve větší či menší formě.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.