Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Izzz
Izzz, a platila jsi něco? Nebo nevadilo Malíčkové, že jsi byla u Madara a hned tak brzo u ní?
@Hanymany
Já si připadám taky jako hypochondr, po revizi jsem laborovala buď s nějakými záněty, kvasinkami nebo infekcemi, a teď mi moje Murd. říkala, že možná nemám žádný zánět, ale kýlu nebo slepák! Takže zítra ráno znova krev, chirurgie etc. Ježíšku, prosím, ať je vše ok ![]()
@sofie1974 platila jsem 30Kč, jinak nic. Ptala sjem se jí v mailu na žádanku…a napsala, ať to neřešim
A proběhlo to OK.
Tchýně mi dneska řikala, že její imunolog furt něco viděl v krvi, ale nemohli přijít na to, co to je…a nakonec byl problémem slepák. V nemocnici se s ní nechtěli bavit, že nemá potíže. Ale samo se to tam nějak zanítilo, nic nebolelo…no a až když řekla jméno toho, kdo jí poslal, tak jí to vyřízli. Nakonec jí řekli, že se omlouvaj, ale že jí vzali ještě velkej kus sřeva…že už tam začínal problém a kdyby nešla na tohle, nikdo by na to nepřišel a časem by měla velkej problém.
Achjo, ta naše medicína zdá se mi nějaká podivná. Být tak jazykově vybavená už jsem za kopečkama. Znám případ Roma, co utekl do Anglie, dostal tam rakovinu jazyka z toho jak fetuje, zdravotní pojištění si neplatil snad nikde, vrátil se, tady ho léčili, řekli mu, že je zdravej, tak jel do Anglie, šel k doktorům, až tam ho operovali a je skutečně zdravej. Nokde nic neplatil. No a co myslíte, tak fetuje dál. Asi si budu muset taky něco dát…
@Hanymany
No nevím, mám pár kamarádek žijících v UK-a myslím, že naše zdravotní péče je tedy lepší a hlavně dostupnější. Kontroly v těhotenství? nezájem-tuším, že se tam absolvují 3× do porodu. Po porodu jdeš hned domů, jakýkoliv nadstandard -imuno, genenika si platíš za dost peněz ze svého. Zubař? jen základ, jinak taky vysolíš majlant.
Podle mě koluje spousta pohádek o Romech. Vymyslí to někdo, aby naštval lidi. Mě to nevytáčí. Tchýně třeba furt nadává na systém, kterej se „má starat“ o rodiny a matky s dětma. A že jim ten stát nic nedá a že maj za kasou málo…já už se s ní nechci dohadovat. Rodinu si má každej pořídit, až když na to má a na dávky od státu se nedá spolíhat. Akorát v dnešní době všichni žijou v představě, že stát pro nás má udělat všechno. Já vim, mě se to řiká, když jsem vystudovala VŠ a máme oba normální plat. Jsou lidi, co zvládnou základku a jsou rádi. Jako jo, nemohli jsme se všichni narodit chytrý. Ale já na stát nespolíhám, umim se postarat sama o sebe.
Izzz, naprostý souhlas. Nezáleží na vzdělání ale na tom, jak se lidi dokážou chovat zodpovědně a samostatně a když to dokážou, tak se spoléhat na stát při každé prkotině nemusí.
Jsem zvědavá, jaké výsledky se ukážou u dr. Malíčkové. Já byla v Podolí v době, kdy mi bylo fakt blbě (akutní zánět nosohltanu) a pár dní před tím horečky - tak to bude určitě taky zkreslený, achjo..
Výsledky jsou na cestě, hurááá. Snad dojdou do pátka když jsou takový zmatky teď na tý poště!!! ![]()
Pohádek o Romech koluje mraky, ale tohle je ze života, páč jeho otec je tchánův kamarád, takže to enní jedna pani povídala, ale realita! tím bych to ukončila, jen mi přijde, že se tady musíš všeho dožadovat a pátrat na vlastní pěst, co by ti mohli udělat za vyšetření, nikdo ti nic moc nenabídne. Už jen to, že na reproimuno posílají automaticky do podolí, ty jsou pak přetížený a přitom to dělá i jedna velmi šikovná pani doktrorka Malíčková a možná i další o kterých nevíš.
Zrovna jsme si v diskuzi o alergiích říkali, jak je to někdy hrozné, co s námi zdravotníci dělají a že co si člověk nenačte na internetu a neporadí se, tak by často nevěděl a mohlo by se stát neštěstí. Hodně maminek tam má velmi špatnou zkušenost z nemocnic, kde ležely s miminkama kvůli průjmům a ABKM. No kdybyste to četly, co tam s nimi dělali a co jim říkali, tak by se vám udělalo zle.
Takže musím souhlasit, že si člověk musí spoustu věcí hlídat, zajímat se, ptát se, a radši víc otravovat než to nechat plavat. Taky už vím, kterému lékaři můžu a nemůžu důvěřovat. Pokud je ale člověk v nemocnici nebo na neznámém místě, tak je to dost těžké, obzvlášť s malým dítětem, kterému je zle.
S tou Velkou Británií je ale pravda, že do 12tt tam nechtějí nikoho vidět, revize se tam nedělají a časné potraty - nezájem. Takže jsme na tom tady ještě poměrně dobře.
@Hanymany jo reprodukční imunologii oficiálně dělá Podolí a Plzeň. Malíčková je ofiko - alergolog, imunolog a řeší v běžný praxi většinou alergie na jídlo a tak. Podle mě tím repro se zabývá okrajově, ale dobře. Páč podle mě ani nedělaj spermiogram. Ale to je fuk.
Hlavní je, že jsou výsledky na cestě. Podle mě je máš zítra ve schránce a budeš hlásit dobrý zprávy. Jsou potřeba a těšim se na ně ![]()
Ježíš, no ani mi nemluv. Dobrých zpráv fakt moc za poslední dobu není. Jedna z dneška: všechny děti se zvládly vrátit z rozchodu, ještě tam na mě čekaly o 10 min dřív a všichni jsou zdraví a celí.
Já jela kdysi s prvňákama na trhy na Staromák. Hlídali se navzájem se 4.třídou a všichni se vrátili ![]()
My spíme zejtra ve škole. No že by se mi chtělo
ale je to naše tradice.
Tak tomu říkám odvaha, to bych asi nepodstupovala takový riziko.
@Hanymany Ty jejich oči
Já jim vyprávěla o Praze a oni se tam šíleně těšili. No a přijížděli jsme do Prahy - Letňany, betonovej humus. A Tomášek seděl vedle mě, svítily mu oči a pronesl „Paní učitelko, ta Praha je tak nádherná“ ![]()
dodatek: máme 3tis obyvatel, 1 zámek s medvědem, kostel a lesy
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.