Opakované potraty

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12603
16.12.12 17:01

@Hanymany to nezní moc dobře. A říkala jsi to doktoru?

holky jak dlouho jste čekali na výsledky genetiky? Měsíc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3825
16.12.12 17:30

Tak já se objednávala 16.4., objednali mě na 4.6., výsledky jsme dostali do rukou 9.10. Byli jsme v Ústí nad Labem.

holky jak dlouho jste čekali na výsledky genetiky? Měsíc?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
16.12.12 18:36

Hany, hm, s těma křečema a divnou MS neporadím - ze mě vypadnul vždy větší kus jen při potratu a bylo to plodové vejce, jinak „neoplozená“ sliznice mi přijde miniaturní. Ale bolesti mám taky různě - před synem hrozný, rok po porodu nulový a teď jen slabé.. Ale na úpravu sliznice a na plodnější hlen taky doporučuju kontryhel. Radši bych si ale, být Tebou, skočila na gyndu, ať Ti udělají UZ.
K tomu mléku - to vypadá na intoleranci laktozy - tomu odpovídá to, že Ti nevadí sýry a tučná smetana (zřejmě tedy i jogurt a máslo), kde je množství laktozy mnohem nižší než v obyč mléku. Ty bílé kousky nebudou nenatrávené mléko, zvlášť pokud nešlo o průjem - po průchodu trávicí soustavou by nezůstaly čistě bílé - zrovna tohle jsme řešily s jednou maminkou u její holčičky a samo se to srovnalo, alergie to nebyla.
Teď je jen otázka, zda je to vrozený deficit enzymu, který laktozu štěpí a s věkem se to bude spíš horšit nebo jde o sekundární problém, který se časem srovná - po prodělaném průjmu, těžkých zánětech střev, léčbě ATB… Každopádně lze po mléčném jídle (nebo podezřelém jídle na návštěvě) užívat laktazové tablety - obsahují ten chybějící enzym.
Může jít ale o kombinaci slabší alergie na mléčné bílkoviny a intolerance laktozy - to pak určitě doporučuju dietu a velký pozor na sojové výrobky (zkřížená alergie) a po nějakém čase to zkusit znovu s nějakým nízkolaktozovým výrobkem (tvaroh, jogurt, mléko, sýr nebo upravené bezlaktozové mléko - mají v DM drogerii) a uvidíš, jestli se zase potíže objeví. Držim palce!

K těm plínkám - manžel z toho měl taky obavy a nevěřil tomu a za pár dní mu to šlo skvěle. My už třeba separačky nepoužíváme - tak máme akorát plínu (obyč, tvarovanou nebo kalhotkovou) a na to ty svrchní nepropustný kalhotky a je to. Plínek mám víc druhů, je šikovný si koupit po jednom kusu a vyzkoušet - ideálně třeba už použité od kamarádky nebo na mimibazar.cz a pak si nakoupit to, co Ti sedne. Mění se to i věkem, u miminka byly prima ty klasické bílé čtvercové pleny (což je i cenově nejdostupnější způsob látkování), ale ty nám už při chození nevyhovují a tak máme tvarované bambusové (Bamboolik), které jsem měla možnost si vyzkoušet zadarmo a oblíbila jsem si je nejvíc, teď používáme jen ty. Skvěle sajou a přitom jsou cenově dostupné, nemluvě o tom, že jsou české a šijí se v chráněných dílnách. Kdo by chtěl tipy, co si koupit do začátku, tak můžu poradit. Původně jsem se rozhodla pro látkovky jen kvůli financím (krvácí mi peněženka, když mám každé 2-3h vyhodit 5kč do smetí), ale nakonec jsem se do nich úplně zamilovala :-) A ušetřených 8tis za jednorázovky taky potěší :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2309
16.12.12 19:18

Sóju jím a piju a nic mi to nedělá, tak předpokládám, že je to ok. Bezlaktózový potraviny znám, problémy po nich nemám. Z krve mi nenašli alergii, tak nevím, jestli jí i tak můžu mít, myslím alergii na mléčnou bílkovinu, na gastru to se mnou nechtěli řešit v nemocnici, prej abych si našla soukromého gastroenterologa. Nebaví me posedávat u doktorů, tak jsem nikam nešla a sama si vysledovala, co mi nedělá dobře. A co teda jsou ty bílý kousky, když je tam mám vyložené jen když jím ten sýr..?ten enzym se dá koupit bez předpisu, nebo musím k tomu gastroenterologovi? Měla jsem předepsanej nějakej ganaton, ale jak toho beru tolik rak jsem ho nijak zvlášť nebrala.
Dnes to břicho už nebolí, jen opravdu malinko. Jenže mě ta sliznice po velkých kusech při MS odcházela vždy, takže to mě nerozhodí. To není běžné? Jak teda ta sloznice odejde, když ji nemáte patrnou? Jen byla dost divná ta křeč k tomu, ale to ta děloha vypuzuje stahama to co tam nechce- si říkám. Uvidím jak to bude teď dál, obávám se, že Dr. bude mít dovolenou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
17.12.12 09:20

@Izzz
Tak jsem zvědavá, jak jsi dneska dopadla! Co Hobbit o weekendu? Líbil? A máš makronky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12603
17.12.12 11:45

@Nelfil tiše doufám, že tak dlouho čekat nebudu. Jsem z Plzně :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
17.12.12 11:48

@uf-ounek
Já měla výsledky za měsíc, ale vyšetření jsem musela podstoupit ještě jednou-ze vzorku se jim něco nelíbilo (měla jsem náznak na mozaicismus), naštěstí kontrolní vyšetření zjistilo, že je vše ok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12603
17.12.12 11:52

@sofie1974 děkuju, aspoň nějaké dobré zprávy. tak snad je taky budu mít takhle brzo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
17.12.12 17:01

Hanymany - ty bílé kousky podle mě sýr nebude, za 1-2 dny, kdy potrava projde trávicím ústrojím nezůstane v bílé podobě - ledaže by šlo o průjem nebo bys ten sýra jedla ve velkých nerozkousaných kusech. Týká se to jen sýra nebo i jogurtu a tvarohu?
V tom Tvém případě to opravdu vidím na tu laktozovou intoleranci - chybí Ti ve střevech enzym laktaza, který laktozu umí rozštěpit na galaktazu a glukozu - nerozštěpená laktoza pak ve střevech kvasí, způsobuje křeče, plyny a průjem.
Mléčné výrobky srovnané dle obsahu laktozy: máslo, tvrdý sýr, tvaroh, jogurt, zákys, smetana, mléko.
Gastroenterolog může udělat pár vyšetření - po požití laktozy se změří něco v dechu, nebo se po požití laktozy odebere krev (zda se zvýšil cukr v krvi) nebo se provede sonda do střeva a odebere se vzorek a zjistí se množství enzymu laktazy.
Moje máma má nulovou toleranci laktozy (nesmí ani to máslo a sýry), po užívání těch enzymů v tabletách ale dokáže sníst „podezřelou“ potravinu nebo třeba máslové sušenky. Ten enzym se volně prodává v různých formách (tablety, cucací pastilky, prášek) - stačí zadat na googlu. Manžel mi před pár dny říkal, že viděl prodávat ten enzym laktazy i v DM drogerii.
No a můj syn nemohl laktozu od svého narození do cca 17m
Sliznice při mé obyč MS je téměř nepatrná - jsou to miniaturní kousíčky nebo nitky, výjimečně 2-3cm na 3mm dlouhé křehké kousky a spíš jako sražená krev. Rozhodně nic masivního a velkého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
17.12.12 18:14

Ahoj holky, budu vás muset večer dočíst. Ted jsme přijeli, manžel hned jel do práce, chudák. Vstávali jsme v půl 5. Paní doktorka je naprosto úžasná, přesně jak jsem tu četla. Povídaly jsme si, byla jsem tam docela dlouho. Ptala se mě na podobný věci jako Madar, jen víc na nějaký alergie. A ty výsledky od madara jí přišly divný. Já se ptala, jak je možný, že otěhotnim bez problémů, když mám tu reakci na sperma tak silný…tak řikala, že se jí to nezdá, že jsem mooožná měla při odběrech nějakej zánět, kterej jsem nijak nepocítila.
No a poslala mě i manžela na krev…brali to dole v jední místnosti a sešli se tam všichni na krev z celý polikliniky…no jak ve fabrice. Nemohli mě napíchnout, takže mi rejpali v ruce a mám 3 díry, z toho 4 zkumavky. Za 10 dní mi napíše výsledky mailem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
17.12.12 18:19

@Hanymany mě teda sliznice odejde, při ms jí vidim na vložce…takový kousky, nitky…ale fakt malý, u mě třeba max 1×1cm

@sofie1974 hobit bezvadnej. Makronky jsme nestihli :cert: Ale jedem tam zas v lednu a to už mi neutečou!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2309
17.12.12 19:48

No tak to mě už celý léta odchází fakt kusy, vždy jsme tomu ještě před těma neůspěchama říkali potraty. Teď už tomu tak neříkáme :/ no fakt jsou to velký shluky jako že sražený tmavý krve. Jen o něco menší než při potratu… Nikdy jsem to nijak ne řešila, až teď, když je to spojený s těma bolestma, volala jsem k Dr. a objednali mě 7.1. Tak musím vydržet.

Už se z toho vážné zákonitě musím zbláznit. Musím vám tu přijít jako hypochondr. Ráno jsem se vzbudila s boulí na noze. Asi nějakej zánět. Bolí to a mám to malinko červený. Otok splasknul po obkladech. Nikam jsem nešla, manžel by mě už asi fakt poslal na psyndu. Až se divím, že to se mnou vydrží. Proč mě furt něco takovýho stíhá? Byla jsem si pro ty homeopatika, třeba to v něčem pomůže. Koupila jsem si jen 1 balení místo 2 od každýho a stálo to 1200,– KATASTROFA!

Tak asi stejně budu muset ten nový pokus odložit, když mám zánět žil… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
17.12.12 20:03

@Hanymany mě nepřipadáš jako hypochondr. Mě připadá, že na sebe bereš nemoci celýho vašeho města 8o Furt něco. Mě se dnes Malíčková ptala, jestli bych o sobě řekla, že jsem zdravej člověk. Řekla jsem že jo. Na alergie a problémy jsem říkala ne. Ty bys tam asi strávila víc času než já :) Je mi to líto, že si to takhle „užíváš“…ale fakt si třeba vyžereš všechen ten hnus ted a pak už to bude ok. Páč kdyby to takhle mělo pokračovat, tak by mi tě bylo hrozně líto…to je blbej život furt s nějakejma potížema.

Co? Kdy jdete do školy? My 7.1.

Ted už věřim tomu, že se mi podaří nenastoupit do 1.třídy, že snad budu nejdýl o prázdninách těhotná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2309
17.12.12 21:12

Koukám Izzz, že ti paní doktorka vlila optimismus do žil, co? Nás se Madar na ty alergie ptal dost, vás ne? Co ještě paní doktorka řešila oproti Madarovi? Já byla teda taky trochu nakřáplá na ty odběry, no tak uvidíme co mi poví zítra, budu tam volat, jestli se to stihne do pátku. Budu asi muset zrušit masáž kvůli tý noze, už jsem se moc těšila, achjo.
Jinak mi nastupujeme už 3.1., ale tenhle pátek už nejdem a tento týden už neučím. Dnes bruslení, zítra projekt, středa výlet a čtvrtek besídka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
17.12.12 21:20

@Hanymany Kam jedete na výlet? My se budem učit zlehka, spíš opakovat. Ve středu s nima spim ve škole, čtvrtek Vánoční dílny a pátek besídka. Pohoda tejden.
Jo, vlila mi optimismus, ale spíš jsem k ní jela už vychladnutá.
Jo, Madar se ptal na alergie, to jo…vůbec ho nepodceňuju. Určitě je to odborník. Ona se ale ptala víc podrobně, třeba jsem řekla, že táta má ischemickou chorobu srdeční a ona hned kolik mu je…a že v 60 by jí ještě mít neměl a jestli kouří a jak dlouho ji má. Já u ní byla trochu mimo, takže si toho moc nepamatuju :) Nic si nepsala, nechala si tam všechny moje výsledky, že to pak prostuduje. A řekla mi, že výsledky z Podolí jdou tak jako po povrchu a nikam nezalejzaj hloubš za příčinou…a že mi ten zbytek ještě nechá dovyšetřit. Ale ty termíny si nepamatuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty