Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Izzz
Chce to po přeléčení otěhotnět rychle a pak v těhotenství brát prednison-dává se 1/2 tabletky
To je jasný, chci otěhotnět co nejdřív…ale jde mi o ty další potomky. Ta imunita se zase zvoře a do dalšího dítěte s tim nepůjdu.
Jasně že jo…já jen šířim pozitivní energii, že těch dětí bude víc ![]()
Holky, co se mě dneska stalo - šla jsem na odběry k obvoďačce, sestra mě vzala dozadu a hned na mě: že ze mě „sálá“ smutek a že jsem hubená a co je se mnou. Tak jsem jí to, já kráva, řekla - i když jsem se zrovna smutně v tu chvíli necítila. Ona na to ale začala kvákat takový kecy - jakože v minulosti měly ženský 10 dětí a z toho jí některý umřely a taky z toho nebláznily a že co maj dělat ženský, co otěhotněj a nemůžou si to dítě dovolit a jdou na potrat a že to jsou teprve chudinky… mě to úplně rozložilo a začala tam slzet (spíš z rozčilení) a ona mi hned začala osušovat slzy a svůj útok ještě zvýšila, takže jsem odcházela úplně na sr…čky a ještě si musela projít čekárnou plnou lidí - všichni to slyšeli a viděli, jak jsem ubrečená a samo že čuměli, aby jim něco neuteklo a celou cestou autem jsem klela jak stoletej námořník. Už jsem předtím chtěla měnit doktora kvůli nekompetenci a dlouhýmu zbytečnýmu čekání, ale tohle mě teda nakoplo, už mě u ní nikdo neuvidí. Ještě teď bych ji nejradši profackovala.
Kdyby raději dělali svou práci než tohle, to je fakt věc. kdyby byl na to člověk aspoň připravenej, aby reagoval tak jak si to potom rozmyslí při nadávání v autě, ale to tě tak zaskočí…rozumím tomu, taky mám vždycky co dělat, abych se udržela a většinou se neudržím, ale pláč očiš´tuje, tak si jen zvyknout, že lidi blbě čumí. To už tak ale je, kolikrát čumí a ani nemaj proč.
Nejhorší na tom te´d je ta doba, kterou to ještě potrvá. Jsem to klasicky počítala a první možný termín je 13. dubna 2013. To mě teda držte
Pche, to je vtipný, je to za 3 měsíce, 3 týdny a 3 dny, to bude asi ňáký zvláštní znamení… ![]()
@JaLa to nějak nechápu. Co ti má co zdravotní sestra kvákat takovýdle kraviny? Jako vim, že se člověk někdy dostane do situace, kdy řekne, co ani nechce a pak nese následky…ale to, co předvedla ta sestra je z mýho pohledu nepochopitelný. Třeba to myslela dobře a chtěla tě tím potěšit a uklidnit, ne? Tak na ní zkus zapomenout.
Já včera v noci vytírala blitky a volala dvěma rodičům, at si přijedou pro dítě. A ted mám chřipku a jsem utahaná.
Hany, to je hezký znamení, třeba to něco znamená ![]()
Izzz, je mi naprosto jasný, že to myslela dobře a že mi vlastně chtěla pomoct, ale mělo to naprosto opačnej účinek. Teď jsem spíš naštvaná na sebe, že jsem se vůbec zmínila, měla jsem říct, že jsem unavená z chystání Vánoc a byl by klid. Je vtipný, že já jsem typ člověka, co se snadno svěřuje a všichni na tyhle informace reagují skvěle - sami řeknou, jaké mají trápení, tak pokecáme, hezky to probereme - beru to jako takovou terapii, když se o věcech mluví, tak se mnohem lépe snášejí. O to horší je pak potkat někoho takového jako dneska..
Ať je Ti líp a chřipka Ti nenaruší Vánoce! Držim palce!
Já jsem se zařekla, že s nikym o našem problému mluvit nebudu. Nojo ale pak s někym žvanim, ten jen pronese, že každou chvíli čeká, že už nepřijdu kvůli miminu…no a já mu vysypu, co se děje. Neumim to ovládnout.
@Hanymany ten tvůj termín ale platí pro případ, že se imuno za 2,5měsíce zlepší na ideální hodnotu, je to tak?
přála bych ti to
Izzz, já to mám naopak, abych se vyhnula pomrkávání a naznačování, když bude konečně to mimino, tak rovnou říkám, že máme potíže. Často se pak dozvim, kdo taky potratil, kde byl na vyšetření, co bral a co pomohlo - takže už vim, že kosmetička dvakrát potratila a stejně má dvě děti. A dost často mi takovéhle popovídání moc pomůže. Kdybych to přede všema tajila, tak bych trpěla daleko víc. Každej to má ale nastavený jinak. Už se mi pak stalo, že za mnou přišly kamarádky, že se jim to stalo taky a co mají dělat a poplakat si se spřízněnou duší (neřekly to nikomu jinýmu), je to asi divný, ale společné trápení a podpora posiluje - viz diskuze tady
Já ten poslední potrat neřekla akorát rodině - aby si nedělali moc starosti a netrápili se kvůli tomu (obzvlášť moje máma).
@JaLa jak říkáš, každej to má jinak…pro mě je na vykecání hrozně důležitá tahle diskuze
Termín platí samozřejmě když to vše půjde tak jak má. Je to neskutečně za dlouho.
Dnes jsem taky v práci vykecala co a jak, aspoň nikdo nebude spekulovat když omarodím, že jsem těhotná. Taky jsem se dozvěděla, že kolegyně před druhým dítětem 2× potratila v prvním trimestru. Ne řešila to a druhý dítě má taky. A její kamarádka potratila 3× až se rozvedla, ale její ex to nechtěl řešit, rak je sama a bezdětná. Musíme ty svý partnery víc chválit a hýčkat. Ale taky by nám to mohli oplácet
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.