Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
A obvodní ti má kontrolovat ty údaje pro imunitu, nebo jestli nemáš zánět?
Já nevim, podle mi obvodák má kontrolovat, jestli moje tělo snáší ty léky dobře, jestli se třeba nezbláznilo a nevylučuje něco, co nemá a tak. Kontrola krve pak zas u ní, v únoru.
Je pravda, že Wobenzym je dost pálka-já ho beru 5× 2 denně, no a 200 tablet (20 dní) vyjde tak na 800 Kč. Ale v jiných diskuzích s tím holky měly dobrou zkušenost, tak jsem na něj vsadila
Já se tedy po Prednisonu potím jako kůň, připadám si jak v přechodu
Ale žravou po něm nemám.
Já se na něj poptám Malíčkový a dám vědět. Někdy příští týden.
Já se nepotím víc jen je ten pot víc nepříjemně cítit, to je fakt, tak teď už mi chybí jen ten hrb a měsíček na hnoji ![]()
Te, ten ti nevyroste, moje ségra je zdravotní sestra a říkala mi, že při některých onemocněních se dává až 40 mg! (8 tablet), a pak je to velká změna, ale prý 1 tabletka nic není a že si příznaky vsugerovávám
Sofí, vím, ze máme malé dávky…ale příznaky si nevsugerovávám
váha nelze
8kg nahoře, ale jinak přidávám- měla jsem tlak hodně nízky, teď mám 140/80, potím se a cítila jsem, jak otékám v říjnu. Nemusím sladké a v říjnu jsem musela mít pořád ke kafíčku oplatku.
@Nelfil
Ach jo, snažila jsem se uklidnit
Já se přiznám, že spíš než to otékání mě děsí ten tlak, mám úplně stejné hodnoty jako ty 140/80-a někdy i vyšší, a to jsem měla vždycky velmi nízký tlak. Aspoň že se sladkým a chutěmi nemám problém. Držím palečky na konzultaci toho 31/12-budou tam nějaké holčiny na KET (viz diskuze Podolí), takže sama tam nebudeš ![]()
Děkuji Sofí
my jedeme na půl 10. Snad vyfasuju Clostík a rozpis na minimálku. Já mívala tlak i 73/52. A teď takhle vysoky.
Ach jo, dnes jsme byli na obědě a u vedlejšího stolu seděl pár, ona sotva v 5. měsíci, lítala na záchod, oběma rukama si po celou dobu chůze držela to sotva znatelné břicho a celou dobu se kolem sebe rozhlížela, kdo ji sleduje a vidí že je v jináči. Tak to jsem dnes fakt nepotřebovala. Opravdu se producírovala a vystavovala, i manžel uznal, že je trapná. Úplně mi z toho bylo tělesně zle… Kačaba
Potřebuji radu, bolí mě pravé ucho (tlak) a pravou krční mandli mám zvětšenou, překrvenou a při polknutí bolí. Cítím se slabá, ale teplotu nemám. Ptám se kvůli tomu Prednisonu, tam píšou, že se musí řádně přeléčit veškeré infekce…tak nevím, jestli se vydat na pohotovost, kde se se mnou nebudou zabývat a nejspíš mi dají antibiotika a nebo doufat, že to přejde kapáním do nosu. Nejlepší cesta by byla má ORLdoktorka, ale dost pochybuju, že tam zítra bude ![]()
Nechci strašit…na Mostecku se objevily příušnice. Jedna mamina uz je má. Ale tam jsou příznaky vysoké teploty. Přeji brzké uzdravení.
@Nelfil
A bojuješ nějak s tím tlakem? Já si už pořídila i tonometr, protože mě to docela děsí, a nevím, co mám dělat…hodnoty stále těch 140/80 a cítím se pod psa
@Hanymany
No, minimálně bych se zítra vypravila za praktickou lékařkou-i kdyby tam nebyla, jistě bude mít nějaký zástup-je přeci jen pracovní den…
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.