Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
No celej den na to vejrám a přeju si mail od malíčkový. Zatim nic. Nevim, jak je zvyklá pracovat. Vim, že ordinuje po-st 8-12. Zbytek podle mě studuje výsledky, učí nebo nevim co. Mě tenkrát psala myslim v sobotu v noci. Takže netušim, kdy si dělá čas na maily
Ale už bych si fakt moc přála vědět, co a jak bude…
Jinak mám holky objednanou kontrolu v podolí na 14.2. ****, ale nejdu tam. Bud to zrušim, nebo jestli se někomu ten termín nehodí???
Výsledky mám
Není to uzavřená skupina, nechci to sem dávat…ale nasadí mi Metypred, Pentomer. V mailu to vysvětluje. Kontrola na konci února, dolaďujeme termín.
Každopádně potvrdila výsledky podolí plus nějaký NTFalfa…takže recepty pošle poštou, plus požádá mýho obvodáka, aby mi kontroloval moč a krev…snad to bude ok.
Ty brďo, no přečetla jsem si příbalový leták toho Metypredu a je to dost stejný s Prednisonem, jen je to jiná skupina korztikoidů. Ten druhej lék je na prokrvování, tak asi zlepšuje vlastnosti toho prvního léku…tak už se Izzz taky začne něco dít a uvidíš, že bude líp
@Hanymany jsem pěkně nabuzená po tom jejím mailu!! a natěšená, co bude
To je dobře Izzz, mě to, že něco na to polykám taky dělá dobře. Ani už neotýkám, zatím. Jen mám úplně nevysvětlitelný stavy podrážděnosti a stavy žravosti… Za chvíli mám 100 kilo, i když se snažím ovládat, jenže ve výsledku jím jak předtím, takže počítám, že to nezůstane tam kde je
No Izzz a to myslíš, že to s kortikoidama půjde? Můj cíl je nepřibrat, i když nevím nevím
Nejsem lékárník, ale když píše, že je to dobře snášeno a nemá vedlejší účinky…tak to snad půjde. Jestli ne, tak se zcvoknu.
Nežádoucí účinky (kortikosteroidy)
Mezi nežádoucí účinky patří euforie, bůvolí hrb (buffalo hump), měsíčkovitý tvar obličeje, červené tváře, hypertenze, břišní tuk, ztenčení kůže, tenké ruce a nohy, špatné hojení ran, lehčí pohmožděniny.
K dalším příznakům se řadí řídnutí kostí, hyperglykémie, negativní dusíková bilance, infekce, zvýšená chuť k jídlu a s tím spojený přírůstek na váze.
Neblázni, četla jsem přibalovej leták toho Matypredu nebo jak se to jmenuje a ty vedlejší účinky jsou stejný s Prednisonem…je jasný, že tam píšou vše či se kdy vyskytlo, ale to je všem lekům společný. A kolik toho budeš brát?
Červený tváře? Hm, tak to mám taky z toho jo? Tak to je dobrý tedy…říkala jsem si, kde jsem k tomu přišla. To hojení ran se mi vůbec nehodí, furt bojuju s tím komečníkem. Budeš brát Wobenzym?
@Hanymany podle mě ta váha je způsobena tou chutí k jídlu…a tu já potlačim ![]()
Asi se jí na wobenzym poptám, až mi přijdou recepty. Snad v pondělí budou čekat ve schránce. I když se obávám, že wob brát asi nebudu, psaly jste, že je to hrozně drahý a já jsem škrt
Né, ale dávka je vyšší, zkusim to 8 týdnů bez a když to poleze pomalu, zkusim ho připdat.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.