Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@sofie1974 mám radost!!! odepsala ti i něco k problému nebo spíš jen napsala termín? gratuluju. třeba to bude už v pořádku. Myslíš, že ti změní léky? když nad tim tak uvažuju, tak nevim, jestli do toho půjde…každopádně ti udělá i další testy z krve a třeba přijde na něco jinýho. Mě v podolí vyšlo, že mám protilátky proti embryu úplně v normě a u ní mi to vyšlo blbě.
@Hanymany jo s osmičkama je sranda. Mě začaly vylejzat asi před rokem…od tý doby mám jednou za 2-3 měsíce takovej zánět pod dásní ze zaseknutýho jídla, že bolestí umírám a rvu do sebe jeden prášek za druhym. sestřenka je zubařka a asi si je nechám vyškubnout před těhotenstvím, páč tuhle bolest bych paralenem fakt nerozehnala.
@Izzz
Je fakt zlatá, napsala jsem celou moji historii a hned se nad tím aspoň v krátkosti zkusila po e-mailu zamyslet. Já jsem o vánocích o všem více přemýšlela, protože chodím na umělé, tak už jen samotný proces početí je nejistý, takže na tuty vím, že hned další pokus se mi asi nepovede, no, a až se povede, tak budu mít zase rozhozenou tu imunitu. Jak jsem dříve psala, nezatracuji vůbec léčbu s prednisonem, vím, že zabírá (u mě taky minule zabral), jen prostě jsem dospěla k názoru, že chci na svoje problémy znát i další názor. Beru to setkání s ní jako konzultaci, jaké mám další možnosti, a třeba přijde i na na něco jiného. A třeba se stal zázrak a po 2 měsících prednisonu bude imunita ok, kdo ví? A zároveň chci diskutovat další otázku-pokud bude imunita ok, jak si ji udržet? Prednison po 1/2 roce braní ztrácí účinnost a já svým tempem otěhotním tak za rok, tak co v mezičase? Ale jsi zlatko ty, protože jsi mě nakopla, abych ještě něco podnikla ![]()
Ahojky holky..Tak jsem si dnes přinesla žádanky na genetické a imunologické vyšetření…Na genetiku se asi objednám k apolináři, ale nevim kam na tu imunologii..Jsem z Prahy, budu ráda za každou vaši radu
Ahoj holky, zdravím v novém roce!
Tak jsem si zavolala pro výsledky z krve - štítnice a protilátky na plané neštovice - ovšem mluvila jsem jen s paní „chytrou sestrou“, která si opět neodpustila káravý tón ve smyslu - jste konečně v pořádku? dala jste se konečně dohromady? no ale vidím, že ty protilátky na štítnici (?) jsou lehce zvýšené, to máte určitě od těch nervů, to nesmíte tak řešit, blabla
No a ty protilátky na pláňata jsou negativní, takže buď to risknu nebo musim na očkování, to je živá vakcína a nesmí se pak 3m otěhotnět (říkala mi pediatra). Taky nevim, jak by se to snášelo s případným Prednisonem… no tak si počkám na výsledky z Podolí (za 12 dní) a pak to budu řešit s gynDr (i tu štítnici) a případně se poradím s Madarem, jestli se nechat očkovat na ty planý neštovice. Achjo..
Tak to vypadalo, že jsme se přes ty svátky uklidnily a ono to začíná nanovo. Hrůza děs. Všechno je tak za dlouho a na dlouho, strašný. Zítra práce a je úplně jedno, že se mi nepřekonatelně nechce.
Takhle už to nepůjde, dnes jsem sice jedna jen tři jídla, ale pokaždý jsem se naprala k prasknutí… Od zítra zase pěkně svačinky a tělohyb
@Hanymany vy jdete už zítra? my až v pondělí ![]()
@sofie1974 jsem moc ráda, že jsem tě nakopla, jsi v o něco složitější situaci a vim, že jí tady hodně chválej. Je hodně lidksá a fakt se snaží odhalit příčinu a nerve všechny prednisonem. Já jsem o svátcích na mimino nemyslela, ale vidim, že vy jo. Já jsem si je nechtěla „kazit“ smutněním. A proč si myslíš, že se ti další pokus nepovedeY? To vůbec neříkej…psychika je mocnej pán.
Snad dorazí recepty zítra. Nevím, jak často budu muset na kontrolu k obvodnímu.
Tak obálka zatim neni…a dnes už nebude. Ještě zítra a pak začnu plašit.
Ahojky holky..Chtěla bych se zeptat jaké máte zkušenosti s imunologii v podolí nebo MUDr. Malíčkovou a koho byste mi spíš doporučili..Bude se dneska objednávat a nějak tápu
Nj, já už jsem zase v tom kolotoči. Rovnejma nohamA elahop. Manžel se válí doma a já musela vstávat do tmy ![]()
@jaajunkaa
Já jsem u dr. Malíčkové nebyla, ale půjdu. Byla jsem v Podolí, tam ale na vše dávají prednison, který řadě holkám pomohl, ale dr. Malíčková je prý více individuální
@sofie1974 a ona dělá taky reprodukční imunologii? Myslela jsem, že toto se dělá jen v podolí? A ona vyšetřuje oba nebo jenom by vyšetřila mě? A nemáš na ni kontakt? já ho nemůžu nikde vypátrat
Malíčková bere partnerovi krev. Podle mě spermio nedělá. Je taky důležitý.
Děkuji…Objednám se do podolí a pokud to bude špatné tak pak zkusím zkontaktovat dr. Malíčkovou…Asi je důležité, aby vyšetřili i partnera…
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.