Opakované potraty

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Kaccii
14.1.13 08:47

Teď jsem se dočetla, že protilátky proti annexinu V jsou spojovány se vznikem placentárních trombóz, což následně vede ke ztrátě plodu.

• Citovat
  • Upravit
Šárka31
16.1.13 09:02

Opakované potraty psychika

Nevím jak začít, vaše povídání často pročítám, protože mi moc pomáhají urovna si myšlenky. Jsem bezdětná.
Přes svátky jsem prodělala své už 4té zamlklé těhotenství. 2× jsem potratila s předešlým partnerem, říkala jsem si, že je možná chyba ve spojení nás dvou. Nyní mám ale za sebou další dvě zamlklá těhotenství s partnerem novým. Poslední dva potraty mi navíc vždy vyšly přesně na čas na vánoční svátky. Jsem už zoufalá. Mám za sebou veškerá vyšetření a nikde se nic nenašlo.
Předešlé potraty jsem ještě docela zvládala, ale po tom čtvrtém ztrácím naději. Navíc cítím, že se mi nedaří se s tím srovnat. Nemám do ničeho chuť, jsem podrážděná. Vše mi ještě komplikuje zánět dělohy po kyretáži.
Už týden mám velké bolesti, baštím antibiotika a ibalginy.
Partner je hodný, asi se snaží maximálně jak jen umí, ale mě to teď nijak moc nepomáhá. Mám strach abych neztratila ještě jeho. Ráda bych se zapojila do práce, rozptýlila se s kamarády, ale kvůli bolestem nemůžu. Tak jen ležím doma a to mě hrozně deptá.
Prosím napište mi, jestli máte někdo podobné zkušenosti, co vám pomohlo se s tím vyrovnat a jestli jste se dočkali dobrého konce :-) moc děkuju a všem moc držím palce!

• Citovat
  • Upravit
16906
16.1.13 09:05

Ahoj,
já jsem teda „teprve“ po dvou ZT a mám ze sebe pocit, že jsem se s tim vyrovnala vcelku dobře. Snažím se dívat dopředu, nevracet se zpět k tomu ošklivýmu.
Jen se zeptám, kde jsi všude byla na vyšetření?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kaccii
16.1.13 09:15

Ahoj Šárko,
já teda nemohu otěhotnět vůbec, takže zkušenost nemám, ale moje kamarádka také 4× špatný a už to vzdávala a teď má krásnou holčičku :) takže neztrácej naději :) vím, že se to lehko řekne, i ta má kamarádka byla kdysi zoufalá, ale nakonec to dopadlo dobře a teď je moc moc šťastná :)
Hlavu vzhůru :) nevzdávej to :) bojuj :) uvidíš že to dobře dopadne :)

• Citovat
  • Upravit
2309
16.1.13 13:47

@Šarka31: Ty jo, no to je děsný, že na nic nepřišli, jaká vyšetření máš ta sebou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10486
16.1.13 13:49
@Šárka31 píše:
Nevím jak začít, vaše povídání často pročítám, protože mi moc pomáhají urovna si myšlenky. Jsem bezdětná.
Přes svátky jsem prodělala své už 4té zamlklé těhotenství. 2× jsem potratila s předešlým partnerem, říkala jsem si, že je možná chyba ve spojení nás dvou. Nyní mám ale za sebou další dvě zamlklá těhotenství s partnerem novým. Poslední dva potraty mi navíc vždy vyšly přesně na čas na vánoční svátky. Jsem už zoufalá. Mám za sebou veškerá vyšetření a nikde se nic nenašlo.
Předešlé potraty jsem ještě docela zvládala, ale po tom čtvrtém ztrácím naději. Navíc cítím, že se mi nedaří se s tím srovnat. Nemám do ničeho chuť, jsem podrážděná. Vše mi ještě komplikuje zánět dělohy po kyretáži.
Už týden mám velké bolesti, baštím antibiotika a ibalginy.
Partner je hodný, asi se snaží maximálně jak jen umí, ale mě to teď nijak moc nepomáhá. Mám strach abych neztratila ještě jeho. Ráda bych se zapojila do práce, rozptýlila se s kamarády, ale kvůli bolestem nemůžu. Tak jen ležím doma a to mě hrozně deptá.
Prosím napište mi, jestli máte někdo podobné zkušenosti, co vám pomohlo se s tím vyrovnat a jestli jste se dočkali dobrého konce :-) moc děkuju a všem moc držím palce!

Ahoj je mi moc líto co prožíváš, bohužel jsem na tom podobně jen mám za sebou 3 ZT, ale i tak to psychice moc nepřidá, z toho všeho jsem skončila na antidepresivech…no asi nemusím popisovat jak mi je, píšeš že máš všechna vyšetření za sebou nic se u tebe nenašlo? Mě na pár věcí přišli teď mám nastavenou léčbu, ale zatím není nálada se začít snažit :roll: tak uvidíme kdy do toho zase půjdem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
16.1.13 13:52

Podle mě se na něco přijít musí. Jen jsi nebyla vyšetřena na těch správných místech. Můj názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
20.1.13 12:09

Ahoj holky, jsem na tom podobně jako asi většina tady. Mám za sebou 2 ZT v 7tt a teď čekáme na imunologické vyšeření. Máme termín 30.1.3013 tak snad už se něco dozvíme. Myslím, že se něco určo najde a další těhotenství už si užijeme :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
20.1.13 12:17

@Ilcinka taky věřim, že ted už se nám to vše podaří :palec: Držim palce do podolí, ať nenajdou nic vážnýho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42775
20.1.13 14:01

@Ilcinka držim palce, ať něco najdou. U mě bohužel vyšetření neprokázaly nic co by vedlo k ZT :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
20.1.13 14:24

Musíme věřit, že to příště vše dobře dopadne :D Ikdyž to čekání na objednání a pak i výsledky je hrozně dlouhý :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
20.1.13 14:26

@Ilcinka a jaktože jdete do porolí až ted? když ZT bylo v srpnu? To čekání mě taky štve…ale je to podtstaný vydržet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
20.1.13 14:26

@Ginuš
tak aspoň že víš, že imuno je ok- řešíš nějak ten polymorfismus? nebo to máš v přijatelných hodnotách?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
20.1.13 14:31

No koncem září jsme byli na genetice, pak čekali na výsledky no a v listopadu se po vydupání doporučenky objednali na imumo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
20.1.13 14:46

@Ilcinka jasně, to vychází. Já po ZT v červenci hned volala na genetiku i imunologii. Neměla jsem doporučení, ale věděla jsem, že ji prostě musim sehnat…a nechtěla jsem čekat tak dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty