Opakované potraty

Napsat příspěvek
Velikost písma:
153
20.1.13 14:52

Mě ji Mudr nechtěla dřív napsat až po výsledcích z genetiky :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
20.1.13 14:58

@Ilcinka mě jí moje dr odmítla napsat. Napsala mi to genetička.
:zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42775
24.1.13 14:24

@sofie1974 zatim se ten polymorfismus neřeší. Příští týden jdu na gyndu a optam se co a jak, protože chcem zkusim mimi.

Je tu někdo, kdo polymorfismus řešil a pokud ano jak?? Dík za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
24.1.13 14:59

@Ginuš
tady na diskuzi jsme to neřešily, já mám genetiku ok, jen jsem při první genetickém vyšetření měla podezření na mozaicismus (u toho je větší riziko, že se rodí děti s Turnerovým syndromem), ale kontrolní vyšetření toto podezření vyloučilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
124
26.1.13 09:07

Opakované zamlklé potraty

Ahoj Sofi, ahoj holky, mám za sebou třetí zamlklý potrat v 10tt(početí bylo ve všech případech přirozenou cestou). Příčina potratu opět neznámá. Máme za sebou kompletní vyšetření na trombofilní mutace a genetiku, teď ještě pujdem na imunologii a pak už fakt nevim… :( Paja

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
26.1.13 09:10
@Šárka31 píše:
Nevím jak začít, vaše povídání často pročítám, protože mi moc pomáhají urovna si myšlenky. Jsem bezdětná.
Přes svátky jsem prodělala své už 4té zamlklé těhotenství. 2× jsem potratila s předešlým partnerem, říkala jsem si, že je možná chyba ve spojení nás dvou. Nyní mám ale za sebou další dvě zamlklá těhotenství s partnerem novým. Poslední dva potraty mi navíc vždy vyšly přesně na čas na vánoční svátky. Jsem už zoufalá. Mám za sebou veškerá vyšetření a nikde se nic nenašlo.
Předešlé potraty jsem ještě docela zvládala, ale po tom čtvrtém ztrácím naději. Navíc cítím, že se mi nedaří se s tím srovnat. Nemám do ničeho chuť, jsem podrážděná. Vše mi ještě komplikuje zánět dělohy po kyretáži.
Už týden mám velké bolesti, baštím antibiotika a ibalginy.
Partner je hodný, asi se snaží maximálně jak jen umí, ale mě to teď nijak moc nepomáhá. Mám strach abych neztratila ještě jeho. Ráda bych se zapojila do práce, rozptýlila se s kamarády, ale kvůli bolestem nemůžu. Tak jen ležím doma a to mě hrozně deptá.
Prosím napište mi, jestli máte někdo podobné zkušenosti, co vám pomohlo se s tím vyrovnat a jestli jste se dočkali dobrého konce :-) moc děkuju a všem moc držím palce!

ahoj, chtěla bych Šárce i ostatním nalít trochu optimismu :kytka:.
Mám za sebou tři zamklá těhotenství. První v 9 tt, druhé ve 12 tt, třetí v 10tt.
První potrat byl pro mě hrozně bolestivý, šokující, nečekaný. Zvlášť když jsem do světa roztroubila, že čekáme mimčo a nakonec z toho nic nebylo. V nemocnici mě uklidňovali, že jeden potrat je úplně normální a žádné vyšetření není potřeba. No dlouho jsem se z toho dostávala ale začala jsem se těšit na další těhotenství, které přišlo přesně za 7 měsíců. Vše se vyvýjelo dobře, dostala jsem Utrogestan a dle doktora bylo vše v pořádku. Šok nastal na utz ve 12 tt kdy mi doktorka úplně chladně sdělila, že plod je mrtvý :,(.Myslela jsem, že se zblázním, že to není možné a pořád jsem si opakovala proč zrovna já. No opět jsem musela na revizi kde jen krčili rameny a prý je to normální. Byla jsem totálně mimo, záviděla jsem všem svým kamarádkám co byli těhu nebo vozili kočárek. Nikomu jsem to ale neřekla jen manželovi, protože jsem se styděla, že jim závidím. Můj gynekolog se nade mnou slitoval a poslal mě na interní, infekční, hematologické, genetické vyšetření a taky na štítnou žlázu. No NIC u mě nezjititli.Na genetice byl i manžel a taky nic.Dle mudrů jsem byla nejzdravější člověk na světě…no přesto jsem nebyla schopna dojít dál než do 12 tt.Ale na genetice mi doktorka říkala, že pokud nezjistí ani oni nic, mám zkusit ještě imunologické vyšetření, prý se dělá jen v Plzni a v Praze. Říkala jsem o tom svému gynekologovi ale odbyl mě, že na to nevěří a doporučil mi IVF! To jsem odmítla, proč bych ho měla podstoupit, když s otěhotněním problém nemám! No natolik jsme se pohádali, že byl ze mě asi dost na nervy, protože si najednou stoupl od stolu, otevřel okno a zapálil si cigaretu :) a řekl, že si to mám pořádně rozmyslet a pak přijít. No já přišla asi za dva měsíce…byla jsem těhotná potřetí. Vše vypadalo nadějně ale opět to nedopadlo. A to už jsem byla s nervala úplně v pr!!!Dokror při revizi mi řekl, že mám všechna možná vyšetření a vše je v pořádku a že to mám nechat na přírodě, protože jsem ještě mladá(bylo mi 26).No to mě úplně dorazilo.Asi to na mě viděl, tak mi doporučil návštěvu psychologa!!!Byla jsem totálně na dně, přemýšlela jsem o rozvodu, doma jsem jen brečela a každou kamarádku co měla mimčo proklínala :(.Všichni na okolí říkali jak mi rozumí ale nikdo mi nerozuměl. Nikdo totiž nevěděl jaké to je.Kdo to nezažil, to nepochopí :(.Pak mi manžel koupil PC abych se doma tak nenudila a já na netu objevila článek o imunologickém potrácení. Napsala jsem svůj příběh dotorovi který se tím zabívá a on mi během chvilky odepsal, že mám za sebou všechna vyšetření a zbívá jedině imunologické a jestli chci mám se k nim objednat.To mi dodalo sílu a těšila jsem se co už půjdeme na vyšetření. Objednání trvalo 3 měsíce, výsledky měsíc(ale konečně byli pozitivní!!),léčba další tři měsíce a pak povoleno otěhotnět!!A najednou to nešlo, ne a ne otěhotnět!!Nezabírali hormony, injekce, počítání plodných dnů, kontrola ovulace prostě nic! Po 11 měsících marného snažení jsem si vydupala laparoskopii kde mi zjistili průchozí pouze jeden vejcovod(dle mého gynekologa mi ten druhý poškodili u poslední revize protože do té doby problém s otěhotněním nebyl) a taky mi zjistili silný zánět v děloze. Dostala jsem antibiotika a po měsíci objevila na testu //.Radost byla neskutečná, měla jsem nasazeny léky na imunitu a taky hormony. Navíc můj gynekolog navrhl ještě hematologickou léčbu a to píchání heparinu(pro jistotu, která se vyplatila protože okolo 27 tt mi začala špatně pracovat placenta a nebýt injekcí došlo by k potratu).Tolik jsem v tohle těhotenství věřila a vyplatilo se!!!Po čtyřech letech jsem se KONEČNĚ DOČKALA a narodila se mi nádherná holčička :D!!!Dnes jsou jí čtyři roky, je šíleně zlobivá, kolikrát mě vytočí až vybuchnu(říkáme si s manželem, že je asi za všechny tři o které jsme přišli) ale miluju ji nadevšechno na světě. A navíc mi zrovna v mé posteli spinká druhá čtyřměsíční beruška, při které jsem v těhotenství brala ty samé léky a opět to dotáhla do zdárného konce :) ikdyž s problémama a diagnózou vysoce rizikové těhotenství.
Cesta to byla dlouhá a bolestivá ale vyplatila se :D. Kolikrát se na ty své berušky zahledím a říkám si, konečně jsem to dokázala. Kdyby mi tenkrát někdo řekl, že budu mít tak nádherné holky nevěřila bych.
Věřím, že to dokážete i vy všechny které na miminko teprve čekáte!!! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
124
26.1.13 09:14

Díky Fefetko :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3106
26.1.13 10:33

@feketka Takový šťastný konec bych si taky přála, ale ne a ne přijít. Ale je to prijemne si precist, ze to proste jde. A muzu se zeptat jake leky jsi brala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3825
26.1.13 10:41

@feketka
Gratuluji k tvým zlatíčkům, je krásné číst příběhy s dobrým koncem. Úplně mě to dojalo a pár slz ukáplo. Díky, feket.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
26.1.13 11:09

@feketka taky děkuju za pozitivní příběh!!! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12603
26.1.13 11:12

@feketka krásný pozitivní příběh, tiše ti tu všechny závidíme. A doufáme, že se nám to taky povede. Gratuluju k vytouženým holčičkám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
26.1.13 11:15

@frapik neboj, imunologie určitě prokáže problém, zaléčíš to a mimino bude!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
26.1.13 13:21

Holky, díky. Určitě se i vy dočkáte :kytka:.Chce to jen nevzdat to a vydržet.

Brala jsem Prednison ale teda fakt dost dlouho jelikož se mi rok nedařilo otěhotnět, tak celkem skoro 2 roky a dost se teda na mě podepsal(přibarala jsem asi 15 kg, totálně mám dodnes opuchnuté nohy a celulitidu snad třetího stupně :( ) ale ZATO mám dvě krásné zdravé děti a ty za to stojí.
Navíc jsem před těhu i během těhu s první dcerou brala Wobenzym a to dost ve vysokých dávkách, využívala jsem dvě největší balení po 800 tabletách, pak Utrogestan a Fraxiparin(injekce).
U posledního těhu s druhou dcerou jsem brala 1/2 Prednisonu až po zjištění // až do 16 tt, Utrogestan myslím do 14 tt a Fraxiparin až dokonce šestinedělí. Wobenzym ne protože u předchozího těhu měl primář hematologie podezření, že právě Wobenzym způsobil špatné fungování placenty.

Jinak abych ještě dodala, vy co máte hematologické vyšetření po potratu negativní(trombofilie, mutace atd.).Já měla jako netěhu taky, moje tělo špatně reagovalo až jako těhu. Takže injekce heparinu které jsem měla u čtvrtého těhotenství nejdříve jako preventivně nasazené se nakonec ukázali jako nezbytně nutné, jinak by došlo k potratu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
26.1.13 13:26

@feketka
to je moc zajímavé, co jsi napsala, taky teď beru wobenzym a prednison. Ten heparin ti nasadil kdo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
26.1.13 13:31

Heparin domluvil můj gynekolog s primářem hematologie. Těhulek nás tam pravidelně chodilo víc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty