Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Mě teda test minule krásně sílil a vden svatby zeslábl!!! A další den byl zase v pohodě.
A mimochodem mi hcg rostlo naprosto ukázkově…měla jsem 78000 a bylo to prostě ZT a plod nikde. Takže pro mě hcg není nijak uklidnující hodnota.
@Izzz takhle jasně, ale v začátku ukáže, jestli to roste nebo odchází…
HCG bohužel nesouvisí s tím, zda se ve váčku později vyklube i mimčo, to se podle toho nepozná
vše ukáže stejně a jedině zase ten čas…
@krokodylek musíme se s tim časem skámošit, aby nám to usnadnil. Aby bylo brzo srdíčko, aby nebyla žádná krev, aby to bylo všechno fajn.
Pro nás bez dětí je to fakt těžký. Někde jsem četla, že je to stejný, ale prostě mi nikdo nevymluví, že když má malý děti, že se cejtí jako ta, co dítě nemá žádný.
@Izzz myslím,že to není stejný
já jsem strašně ráda, že už děti mám, vůbec nevím, jak bych to nesla, kdyby ne. Já prostě vím, že jsem děti mít mohla, takže věřím, že ještě budu moct a kdyby nedej bože ne, tak už teď jsem vděčná za ty, co mám. A je fakt, že si toho teď mnohem víc vážím a dívám se na to jinak…
Potvrzuju, kdybych 3× potratila a žádné dítě neměla, tak bych z toho už byla na prášky, takhle to ale snáším daleko líp a říkám si, v nejhoršim mám aspoň jedno. Takže si taky nemyslim, že by to bylo stejný - i když je to asi individuální, někde to vnímá opravdu hodně silně (bez ohledu na to, zda už děti má nebo ne) a někdo to zase třeba tolik neřeší.
Já mám k tomu ještě hodně silnou intuici, která mi říká, že to další dítě mít budu, takže já jsem fakt v relativním klidu.
Jediné, z čeho mám obavy, jsou ty první 3-4 měsíce těhotenství, kdy se budu bát, aby se to zase nepokazilo.
Taky si myslim, ze je to jine… Ja zadne deti nemam. Otehotnet jsem mohla - ted uz si tim tak jista nejsem po tom co nevyslo to ivf. A to mi tvrdili, ze kdyz jsem 2× otehotnela bez ivf, tak s ivf je to „tutovka“ a ono ouha…V zivote by me nenapadlo, ze budu ivf nekdy oodstupovat a je to fakt o nervy. Az pujdu ted na konzultaci do noveo CARu, tak si reknu o antideprsiva, jelikoz jsem zacala trpet uzkostma…
@smiley1 ona ta psychika v tomhle všem hraje neuvěřitelně velkou roli, už přes třičtvrtě roku chodím k psychiatričce a ona si myslí i s mou obvodní doktorkou, že za ty potraty může psychika ![]()
@marinka5 Ja tomu verim… Mame v podstate stejnou diagnozu. Ty mas taky mthfr homozygota? A trpis uzkosti nebo depresemi? A mas leky, ktere se mohou i v tehotenstvi? Chci se prave pak poradit i s nima v CARu, jestli maji nejaky ozkouseny…
@smiley1 ano mám, jenže v těhu jsem si píchala fraxiparine a dopadlo to naprosto stejně
ale bohužel jsem psychicky v pořádku nebyla ani při prvním těhu
necelý půl rok před otěhotněním mi zemřela maminka a pak mě potkalo i pár dalších nepříjemných věcí…všechno jsem docela snášela, ale pak si zřejmě tělo řeklo dost a vyvolalo to svůj obraný efekt…zjistily mi generalizovanou úzkostnou poruchu…má doktorka, ke které chodím ví, že chci někdy zatím nevím kdy otěhotnět mluvili jsme spolu o tom a nevidí problém s antidepresivy v těhotenství…v mém případě se k nim dokonce přiklání…samozřejmě, že není uplně 100% dokázané, že nepůsobí na plod, ale prý se nikdy nesetkala, že by se narodilo postižené dítě, snažím se jí věřit a dokonce mi i řekla, že pokud otěhotním mohu dojíždět za její známou do Prahy, je to doktorka genetička, která právě řeší problematiku těhotných na antidepresivech
@smiley1 a nechceš to zkoušet dál přirozeně? než se zas huntovat hormonama?
@Izzz Prirozene uz se bojim… Takze radsi pujdu zase do ivf, ale vim, ze dite je geneticky v poradku (i kdyz genetiku v poradku mame).
@marinka5 Ja pri druhem taky pichala a taky nepomohlo. No, ja na tom taky nebyla nejlip ani poprve- hned na 1. utz me vydesili, ze to nevypada dobre a kazdy tyden to opakovali az to tak dopadlo, a pak uz jsem nikdy nebyla v pohode, hlavne v tehotenstvi- nemohla jsem spat, kdyz uz tak jsem se budila trhnutim ze spani jako kdyz padam, ruce se mi trasly, celkove proste v pr… Ted to chci zkusit s AD..
@smiley1 jen jsem ti chtěla ještě napsat, že ty začátky s AD nejsou nejjednodušší a že néé vždy danému člověku sednou první, je to běh na dlouho trať, bohužel
@marinka5
paradoxně po 1 TZ jsem nebrala AD já, ale manžel, nicméně jsem ráda, že už na nich není-byl v takovém zvláštním vegetativním stavu
@sofie1974 premyslim nad tim. Slysela jsem na ne dost chvaly…
@marinka5 Tomu verim, proto bych chtela zacit co nejdrive a zjistit ktera mi vyhovuji. Myslim, ze bez s tim ivf uz ani neotehotnim..
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.