Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Izzz píše:
@kar-maa já tady s tim furt oxiduju, ale podle mě je hodně důležitý pořešit imunologii. A imunu v car bych až tak nevěřila. Ukáže jim to nějakej základ, ale zašla bych k odborníkům.Už by to chtělo nějakou těhuli!
No ja nejsem primo v CARu, dojizdim do Vidne na Kinderwunsch kliniku. Neni to zadna soukroma klinika. Je to normalni statni a spada primo pod nemocnici. Tak nevim ![]()
Tim k odbornikum, jsi myslela ke komu?
A jak poznam jestli je mezi tema testama i imuno? Na tom papiru co jsem dostala, jsou ty testy rozdeleny do ctyr skupin. Ale ty nazvy skupin jsou bud lekarske vyrazy, napsane anglicky nebo ja uz nevim, protoze tomu vubec nerozumim a ve slovniku jsem to nenasla ![]()
@kar-maa to, cos vypsala, jsou podle mě hormony, který jsou samozřejmě k početí a úspěšnýmu donošení miminka podstatný. Jak psala sofie - hormonální profil. Ale pokud ti nikdo nedělal reprodukční imunologii, je to podle mě na místě. Po opakovanejch potratech se dělá. A ty bydlíš v Rakousku? Tak to nevim, tady v ČR můžeš do Plzně, do Podolí nebo na Karlák.
@Izzz jo jo bydlim v Rakousku. Diky za informace. Uvidim jak dopadnu…
Kar-maa - v tom Tvém výčtu jsou i hormony štítné žlázy a jak píšou holky, další hormony, které ovlivňují plodnost. Taky se přikláním k té reprodukční imunologii - zkus si najít nějaké anglické/německé stránky zabývající se touto tematikou a pak to zkus probrat na té klinice. Určitě existuje nějaké rakouské „emimino“, kde takové téma bude a kde Ti třeba poradí, kam se objednat a co po těch doktorech vlastně chtít. Tipla bych si, že ve Vídni jako hlavním městě Rakouska takové pracoviště určitě bude.
Beru ráno medrol, večer pentomer. Řekli mi v lékárně „po jídle“. Ráno moc času nemám, takže se nasnídám a za 5 min pošlu do břicha léky. Nevim jak večer. Nevíte, jestli je nějakej ideální odstup od jídla? Abych to nebrala brzo nebo pozdě.
Ahoj holky, tak je to opravdu zvláštní, ale po 14 dnech jsem si po iui měla udělat test, který byl pozitivní (2× jsem to zkoušela). pro kontrolu jsem za 2 dny udělala test znovu a test už byl negativní. Dnes jsem byla u dr. a potvrdila, že těhotná nejsem. Zatím jsem ani nekrvácela, beru utrogestan, který mám již vysadit, takže nevím, proč ten test byl pozitivní. Žádné léky jsem nebrala.
Biochemický těhotenství. Na chvilku se mímo chytlo, ale nevydrželo, takže zase zaniklo a odejde, až přijde s ms. To se stává. Příště se snad udrží 9 měsíců.
Holky nebuďte takový pesimistky! Dvakrát je to pořád jen blbá náhoda, uvidíme, co s námi udělá jaro…
pokud vám nic nenašli, ani genetika ani imunologie ani jinde, tak to musí vyjít, ne?
Myslete pozitivně-já mám ze všech miminek kolem radost, vždycky si říkám-hele jde to! Když to donosí tolik ženských, tak my jednou taky! Musim se stavit za kamoškou, prý pohladit si bříško nosí štěstí
a já to štěstí budu potřebovat…ta kamarádka na první miminko čekala skoro dva roky, moje teta čekala 7 let…a mají je a vy je taky budete mít
![]()
@krokodylek mám podobnej přístup jako ty. Akorát až tak nejásám z těhotenjch. Cizí mi nevaděj vůbec, ale ty z hodně blízkýho okolí trochu jo. I když ted otěhotněly 2 a já vim, že ta cesta k miminku pro ně byla hrozně moc dlouhá a bolavá, náročná a drahá.
Já jsem teda neuvěřila tomu, že 2× to je náhoda a až potřetí se to řeší. Takže já jsem šla na všechny vyšetření už po 2.neúspěchu. A jsem za to štastná.
@Izzz Prý musím ukončit šestinedělí a projít aspoň jednou ms, aby bylo tělo vyčištěné. Včera sem si psala s tou imunoložkou a objednala nás na 11.3. tak to mě překvapila, když jsem mluvila minulý týden se sestrou tak říkala tak za dva měsíce. No jen aby na něco přišli.
@frapik Nevím jestli jsem se tě ptala
ale ty jedeš prof. Ulčové-Gallové?
@marinka5 díky, už nevim jak dál tak snad už se na něco přijde
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.