Opakované potraty

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2827
1.2.13 13:13

@ywettka16 to nebude kvůli tomu, že jsi měla nějaký vvýtok-mimi je velice dobře chráněno a tyhle věci ho většinou nijak neohrozí.

Nejčastějším důvodem potratu jsou odchylky v genetické výbavě plodu. Člověk má 46 chromozómů (nosičů genů). Těchto 46 chromozómů je tvořeno 23 páry. V páru je vždy jeden chromozom od otce a jeden od matky. Každý chromozóm obsahuje určitý počet genů (množství genetické informace). Jakákoliv odchylka od tohoto normálního stavu způsobuje problém. Při chybějícím či naopak přebývajícím chromozomu je tento stav většinou neslučitelný se životem a dochází většinou k potratu již v počátcích těhotenství (v některých případech nemusí dojít k potratu, ale dítě zemře brzo po porodu, případně bude mít některý vrozený syndrom např. Downův, Turnerův). I některé další změny v genetické výbavě plodu způsobují potrat. Pravděpodobnost vzniku plodu s tímto problémem výrazně stoupá s věkem matky. Někdy je jeden z rodičů přenašečem genetického problému. Má správné množství genetického materiálu, takže je zdráv, ale má ho chybně mezi chromozomy rozdělen. Když předává plodu pouze polovinu chromozómů, něco v této polovině chybí či přebývá. V tomto případě dochází k opakovaným potratům.

Ze strany plodu může být důvodem potratu také nedokonalé nebo nevhodné místo uhnízdění plodu (nidace plodu) v dutině děložní.

Porucha může být i ve funkci dělohy. Intoxikace, Z hormonálních poruch má asi největší vliv špatná funkce štítné žlázy a taky mají vliv některá infekční onemocnění. Nejznámější jsou chlamydiové infekce, zarděnky, syfilis, herpetické viry, kapavka, malárie, salmonela a další. A taky imunitní systém matky může být původcem -tělo zkrátka stále vnímá plod jako cizí těleso a snaží se ho zbavit…jistě je těch příčin mnohem víc, tahle jen tak v kostce (částečně zkopírováno tady z emimina)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6379
1.2.13 13:26

@krokodylek No tak štítnou mi kontroluje pravidelně doktorka a mám ty hormony v naprostém pořádku…a na ty nemoce jako zardenky atd to taky nemám dělali mi testy a dělala mi i stery z dělohy a ty byly taky v pořádku a co se tyče imunity tak taky o. k. nevím no asi to bude ta genetika a nebo blbá náhoda…uvidíme :) ale děkuji ti snad se na něco příjde ted musím počkat i na vysledky histologie i když se na tom toho moc nepozná no :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10486
1.2.13 13:29

@ywettka16 určitě bys sis od dr. měla nechat napsat žádanku na imunologický a genetický vyšetření, dle mě tady v těch dvouch bývá nejčastěji zakopaný pes :think: mezi ty infekce patří ještě toxoplasmosa :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2827
1.2.13 13:33

@ywettka16 to já jen aby sis to nějak nebrala, že je to tvá vina…u všech, které tu jsme je to vina přírody-zatím většina z nás neví, kde je chyba, ale není to výtokem, ani jednodenním stresem apod…prostě jsme to nezavinily my a ani jsme to nemohly ovlivnit…možná budeme moct, až budeme znát příčinu…
já po příčině ještě nepátrám, ale třeba se koncem jara nebo v létě taky přidám v hledání mutací, imunologických a hormonálních potíží :nevim: (pořád doufám, že ne)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6379
1.2.13 13:33

@marinka5 Já se jí zeptám a uvidíme a mužu po tom otěhotnět a donosit tió kdyby tam byl njákej problém???Já se ptám, protože o tom ubec nic nevím a ani nevím jestli se to dá třeba léčit njákyma praškama nebo něco :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6379
1.2.13 13:34

@krokodylek Já doufám, že to nebude njákej problém…ještě mimčo nemám a aspon jedno bych si přála no… :) :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2827
1.2.13 13:35

@marinka5 to byl jen takový nástřel možných příčin…aby si někdo nevyčítal, že za to může

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2827
1.2.13 13:36

@ywettka16 jednou je to blbá náhoda, je tu spousta holek, co se jim to stalo jen a pouze jednou a mají už dět a ne jedno :mrgreen:…problém je to u těch, co se jim to opakuje i podruhé, potřetí…
Já mám děti dvě a třetí prostě zatím nejde :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10486
1.2.13 13:37

@ywettka16 když se najde příčina, tak by měla jít léčit :palec: určitě buď v pohodě, tady na emiminu je spousty holek které mají zasebou 3,4 potraty a zjistili jim příčinu a mimčo donosily, snad se mezi ně také zařadíme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
1.2.13 13:41

@kar-maa já jsem se na imunologii objednala sama, když mi dr řekla, že je to zbytečný. Žádanku jsem neměla, ale nahlásila jsem jim, že jí mít určitě budu, že jí seženu. Sehnala jsem na genetice. Jinak bychom si to platili sami - cca 9tis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6379
1.2.13 13:44

@krokodylek Já si myslím, že každá si řekne, že za to muže… :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10486
1.2.13 13:46

@ywettka16 já si to také říkala, ale když jsme dostali výsledky z imunologie a bylo tam, že chyba je i na přítelovo straně, přestala jsem se obviňovat, vždy nemusí být chyba na straně ženy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9754
1.2.13 13:47
@Izzz píše:
@kar-maa já jsem se na imunologii objednala sama, když mi dr řekla, že je to zbytečný. Žádanku jsem neměla, ale nahlásila jsem jim, že jí mít určitě budu, že jí seženu. Sehnala jsem na genetice. Jinak bychom si to platili sami - cca 9tis.

A kde ze jsi to psala, ze se to vsude dela? Ja jen, kdyby mi to tady nechteli udelat nebo kdyby to tady bylo moc drahy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
1.2.13 14:13

@kar-maa já jsem byla v podolí, ale okamžitě po výsledcích jsem odešla k dr Malíčkový na Karlák. Její přístup se mi zamlouvá víc - individuálně přistupuje a každýmu nasazuje něco jinýho a prostě to funguje. Ještě je to v Plzni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9754
1.2.13 14:26

@Izzz Diky moc :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty