Opakované potraty

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9754
11.2.13 15:20

@sofie1974 @krokodylek
Byly to vysledky hormonalniho profilu, stitne zlazy a toxoplasmozy.
Prave si spis myslim, ze me na to zenou, aby si ptvrdili, ze to je tim hormonem a ne treba nejakyma srustama v deloze. Ale to je moje domenka, ale davalo by to smysl. Aby jim to potvrdilo ten hormon, kdyz dole budu mit vsechno vporadku :think: :think:

No a uleva se jeste nejak nedostavila, protoze to jeste neni jiste…ale doufam, ze to bude ono :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
11.2.13 15:24

@kar-maa
no, zdá se mi to nějaké divné jít po výsledku hormonálního profilu na laparku-já tedy na ní jdu za týden, ale kvůli tomu, že mám asi srůsty. Pak mě napadlo, nemáš taky PCO (polycystická ovária)? to se pak při laparce dělá tzv. drilling vaječníků-může se projevit např. tak, že máš hodně vysoké AMH, až budeš mít kompletní výsledky, tak to sem hoď, ať můžeme podumat více:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9754
11.2.13 15:28

Az budu mit vysledky urcite to sem hodim, ale myslim, ze PCO nemam. Uz jsem mela 3× positivni tehotensky test. I kdyz nebyl potvrzeny doktorem. A merim si i BT a i ta ukazuje, ze ovulace normalne probiha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
11.2.13 15:30

Kar-maa - to je opravdu zajímavé s těma hormonama a laparoskopií, ale jak píše Sofie - může to být tím PCO - ale zase proč by PCO způsobovalo potraty :think:
zatím bych asi nedělala závěry - ony ty sestry jsou občas zmatený a můžou splácat dvě věci dohromady (to se mi takhle po telefonu stalo už párkrát), počkala bych na nějaký fundovanější komentář od lékaře - co přesně je špatně a jaký to má vliv na těhotnění a co Tě čeká dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
11.2.13 15:33

Jestli to třeba nemyslela tak - že je tam blbě nějaký hormon (třeba i štítnice) a oni chtějí ještě pro jistotu udělat laparoskopii, aby se koukli, jestli je všechno dole OK. V takovém případě mi ale ta laparka přijde zbytečná - zvlášť jestli si každý výkon platíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9754
11.2.13 15:39
@JaLa píše:
Jestli to třeba nemyslela tak - že je tam blbě nějaký hormon (třeba i štítnice) a oni chtějí ještě pro jistotu udělat laparoskopii, aby se koukli, jestli je všechno dole OK. V takovém případě mi ale ta laparka přijde zbytečná - zvlášť jestli si každý výkon platíš.

Muze to byt, tak jak pises, ja nevim…
Ale za zadny vykon neplatim. Vubec nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
11.2.13 15:54

Tak to je dobře. A jsi objednaná k lékaři, který s Tebou ty výsledky projde?

Mně se totiž fakt stalo, že sestra jen na základě hodnoty z laborky dělala okamžitě diagnozy a další postupy po telefonu - samozřejmě bylo pak vše jinak. Někdy se ty sestry nechají trochu unést a moc do toho telefonu žvaní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3106
11.2.13 15:58

@kar-maa Napada me jedine progesteron- ze je nizka delozni sliznice, ale to je poznat z utz, tak nevim proc ta laparka :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9754
11.2.13 16:02

No termin nemame.
Je tady strasne dlouha objednavaci lhuta na spermio. A na ten, ma muj termin az v breznu. A prave jeho vysledky potrebujeme mit taky hotove. Kazdopadne nam sestricka dala cislo na jine centrum, kde si za nej muj sice zaplati, ale vysledky bude mit hned. Tak jestli se nam nechce cekat, tak mame zajit tam, a potom prijit za doktorem a domluvit se co dal a nemusime byt objednani.
Takze tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
11.2.13 16:04

Tak dlouho na spermiogram? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9754
11.2.13 16:09
@smiley1 píše:
@kar-maa Napada me jedine progesteron- ze je nizka delozni sliznice, ale to je poznat z utz, tak nevim proc ta laparka :nevim:

Ja nevim, ale zlute telisko zvysuje hladinu progesteronu, a ten zvysuje telesnou teplotu, ne? A BT se prokaze, ze je ovulace a taky dostatek progesteronu, ne? Rozdilem teplot pred ovulaci a po ni… A grafy mam celkem pekne.
A kdyz jsem byla pri druhem tehotenstvi u doktora, to bylo 3 den spozdeni, tak mi dal duphaston, protoze mam delozni sliznici krase narostlou a vypada to, ze tehotna opravdu jsem.-v deloze jeste nebylo nic vydet.
Toz nevim, ale myslim, ze progesteron to asi nebude, ale co ja vim :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9754
11.2.13 16:10
@Izzz píše:
Tak dlouho na spermiogram? 8o

JO jo, je to tu blbe, objednaval se uz pred 14 dny! A objednali ho az na 18. brezna. A vysledky by mely byt taky az za 3-4 tydny :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
11.2.13 16:16

@kar-maa to je nějaká blbost. Nejde to jinam? Kamarádka taky hnala manžela přes svýho gynekologa…a druhej denjim volali výsledky. Co tam chtěj študovat měsíc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3106
11.2.13 16:18

@kar-maa tak to fakt teda netusim. Pak dej hlavne vedet, co to bylo. Asi uz to nevyspekulujeme..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9754
11.2.13 16:21
@Izzz píše:
@kar-maa to je nějaká blbost. Nejde to jinam? Kamarádka taky hnala manžela přes svýho gynekologa…a druhej denjim volali výsledky. Co tam chtěj študovat měsíc?

Bydlim v Rakousku, chodim do Videnske Kinderwunsch kliniky, je to statni zarizeni, proto se tu nic neplati. V soukromem zarizeni se plati za vse a docela nehorazne prachy, ale je tam zase vsechno rychleji.
Na to spermio, doufam, ze bude muj souhlasit a pojedem do te soukrome a vysledy dovezeme k memu doktorovi. Nastesti ten spermiogram neni zas az tak drahy. Jen asi 25 euro. To se da. Ted zalezi na mojem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty