Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@krokodylek jo, zní to dobře. Taky se to časem naučim. Mě jen bylo řečeno, že to neni dobrý, že můžu počkat, jestli to neodejde samo, ale i při krvácení, že je možnost, že půjdu na revizi. A hlavně že to může přijít třeba za měsíc a že se tim všechno prodlužuje a já si naivně myslela, že je důležitý všchno rychle rychle, at se můžem zase snažit.
@krokodylek já teda nevím. Mám za sebou ZT, kdy se potrat začal spouštět sám. A bylo to tak brutální krvácení, že si nedovedu představit čekání, až to přejde. Byla jsem ráda, že mě vzali na sál hned, jak jsem do nemocnice dorazila.
@Adona-i já taky netvrdím, že to jde vždycky, jen to, že doktoři tuhle možnost sami jako jednu z variant nenabídnou. Je jasné, že pokud už začíná zánět, nebo žena extrémně krvácí, má křeče atd, tak je to důvod k lékařskému zákroku. Taky asi záleží na délce těhotenství a velikosti zárodku.
Ale pokud nemá bolesti, teplotu, je jen krátce těhotná a tělo se evidentně čistí jen takovou silnější ms, tak k tomu prostě ten důvod nevidím. Nechápu pak revize v 5.tt apod, kdy se to něco málo evidentně samo odlučuje a žena se cítí fyzicky ok.
A taky chápu, že každý to bere jinak i psychicky, někdo to něco, co už nežije v sobě mít nechce-berou to jako mrtvého človíčka a nosit ho třeba ještě týden??? to je představa, se kterou se nedokáží srovnat.
Mě prostě jen mrzí, že se to žene všechno šmahem na revize a nikdo vám neřekne o výhodách a nevýhodách jednotlivých možností. Navíc na revizi můžu jít vždycky, když to přirozeně nepůjde ![]()
@Izzz vidíš,přitom po revizi máš utrum dýl ![]()
Kdy máte zelenou s výrobou? Taky to bude jarňák?
Na jaře je to prý nejlepší ![]()
Já mám kluky počaté květen a červen…tak věřím, že na tom něco je…navíc minule jsme na tom pracovali půl roku a já prostě od začátku tvrdila, že to stejně vyjde až na jaře, až bude pěkně ![]()
Ach jo. Teď mi psala holčina, co taky byla na imunologickém vyšetření a prý jim vůbec nepomohli…
@frapik nic jim nezjistili?
@krokodylek beru léky na tu imunitu a uvidim až podle výsledků
@Izzz Napsala mi velice stručně - nepomohli nám, musíme na IVF. Ale u nás je IVF zbytečný, když vždy otěhotním rychle, ale nic neudržím. ![]()
@frapik a tu druhou větu psala taky ona nebo už ty?
Ona je to na jednu stranu rána, když ti něco najdou a ty vidíš tu nekonečnou léčbu. Ale taky je blbý, když nic nenajdou a ty nevíš, proč se to děje.
@Izzz Ta druhá věta už je moje. Zní to hloupě, ale doufám, že něco najdou!!! Přesně jak píšeš.
@frapik já si hrozně přála, aby nic nenašli, abysme se mohli snažit. Pak to byla docela pecka, když jsem si přečetla výsledky, měla jsem se fakt špatný. Chvíli mi trvalo si uvědomit, že za to mám bejt vlastně ráda. Sice se to protahuje, ale vim, že dělám maximum.
@Izzz Já si vyčítám, že jsem na tu imunošku nešla už dřív… no pozdě bycha honit, prostě asi to tak mělo být. Manžel se na vyšetření netvářil a teď na něm vidím, že podstoupí cokoli!
@frapik mám to stejně…revize v červenci, imuno Podolí v říjnu, následně objednání na Karlák v prosinci
Kdybych věděla to, co vim ted, tak jsem byla na Karláku v září a už jsem mohla bejt dávno zdravá a těhotná. Ale i na týhle situaci jsem si uměla najít pozitiva.
@Izzz Já to nesu statečně, taky, co mi zbejvá, ale kdykoli mi další kamarádka oznámí, že těhulí, tak mě to prostě dostane… no halt sem jen člověk
Mě to nikdo neoznamuje. Nějak se to vždycky doslechnu, poperu se s tim, někdy mi ukápne slza a ejde se dál…protože vim, že za pár měsíců budu drncat s kočárem ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.