Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky, ještě k těm revizím, pardon, že se k tomu vracím - potratila jsem třikrát - první biochem jsem byla na pohotovosti, ale to už byla děloha čistá, tak jsem se revizi vyhnula. Druhý potrat jsem se zařekla, že to zvládnu sama, ale po téměř dvou dnech, kdy to ze mě vypadlo, jsem opravdu velmi silně krvácela (čistá volně tekoucí krev, jako když se říznete) a v noci jsem omdlela v koupelně, měla šíleně nízký tlak a měla zimnici, tak jsem se záchrankou dorazila do Podolí a na revizi :-/ na ultrazvuku děloha čistá nebyla. Třetí potrat jsem se taky rozhodla zvládnout sama, ale už jsem byla poměrně opatrná a pod dohledem gyndr, která sama radila vyčkat, ale hlídat. Po odchodu obalů jsem ale už tak masivně nekrvácela a po 2 dnech na UZ už bylo čisto (krvácela jsem ale asi 14 dní v kuse), tak jsem pak byla ráda, že jsem na revizi nemusela.
Ale pro případné příště si pamatuju, že to nesmí být proud krve bez možností zastavení, to pak klopím hlavu a mažu do nemocnice.
@JaLa jj,musí se to hlídat…já byla taky pod dozorem doktorů, za to jsem ráda. Za týden jsem absolvovala 4× UTZ
Mě taky říkali, že pokud to bude moc krve, okamžitě přijet…nemá jí být víc, než u silnější ms, taky nesmí být křeče, teploty atp.
Hlavně, že to dobře dopadlo… ![]()
Tak křeče jsem měla pokaždý, to k tomu prostě patří (já mám křeče i při obyč MS) - jak to děloha vypuzuje, ale jak to vždy odešlo, tak už křeče nebyly. Jen v tom druhém případě to šílené krvácení - jsem byla blbá, ale znáte to - víkend, malý dítě doma, nikam se vám nechce a v pondělí jsem byla objednaná na gyndu, tak jsem si říkala, že to už ten jeden den vydržim.. no blbá, no.
@JaLa já křeče neměla vůbec, jen teď podruhé mě asi hodinu tak silně menstruačně bolelo břicho
-bože to je popis! ![]()
Vím jak to je-nikam se člověku nechce, říká si, že to zvládne a těch pár hodin to prostě ještě vydrží…vždycky to ale nevydrží, od toho je pohotovost (mám tedy zkušenost jen s laryngitidou u 10 měsíčního dítěte, přesvědčení, že to zvládnem mě opustilo asi po 20 minutách, bylo 23.12. 9 hodin večer, když jsme vyrazili-čekat do rána, tak by se mi udusil, zvažovali jsme i rychlou, ale než by k nám dojela, tak jsme skoro byli v dětské-po dálnici jsme jeli 180,po městě 90,ještěže už nikdo nejezdil- to abyste holky věděly, co vás třeba taky čeká
)
Krokodylku, když jde o mě osobně, tak ty potíže vždycky bagatelizuju a moc nehrotim a mám tendenci se zanedbávat, ale jak jde o dítě, tak neřešim a okamžitě jednám. Potkala nás před necelým rokem ošklivá reakce s opuchem celého těla (i sliznic v oblasti úst, nosu a očí) po užití Nurofen sirupu - naštěstí máme skvělou pediatru, na kterou mám mobil, a i mimo ordinační hodiny naběhla do ordinace a dala malýmu rychle kortikoidy. No ve mě by se krve nedořezal, jak jsem byla vykleplá.
U dětí bych neriskovala nikdy nic, ale u sebe, to je už horší..
Aojky holky, mužu se k vám přidat???O mimčo se snažíme už rok a v březnu se nám to podařilo jen v dubnu 6+3 jsem měla zamlklé těhu, tak jsem musela na revizi…nakonec se nám zadařilo až v řijnu, ale v listodadu samovolnej kolem 5 týdne…no v prosinci jsem zase měla dvě čárky a tak nják to šlo dobře, jenže v 11+5 mi doktorka řekla, že nemáme srdíčko
mimčo zase umřelo ach jo…
tak zase revize atd… Ted už ale těhulka být nechci aspon rok…pošle mě na genetiku a další vyšetření a chci mít výsledky co a jak a až pak muž přemýšlet nad dalším těhulkováním…
Mužu se zeptat, vám při opakovaných ptratech dělali jaká vyšetření???A zadařilo se vám a dotáhli jste to až do konce???Celkem mě to děsí, že už 3× jsem potratila no ![]()
@ywettka16 taky jsem třikrát potratila a miminko žádné nemám ![]()
no a k těm vyšetřením mě dělali snad vše co šlo: genetiku, vyšetření na trombofilní mutace, vyšetření na infekční nemoci, štítnou žlázu, prolaktin a imunologii
jestli něco potřebuješ vědět klidně se ptej ráda ti odpovím ![]()
@ywettka16 Yvetko je to týden, co mám za sebou třetí zamlklý s revizí. Poprvé nám nedělali vůbe nic, podruhé jsem šli na genetiku, trombofilní mutace a TORCH (to jsou infekce stručně řečeno) a teď nás čeká reprodukční imunologie. Moje doktorka gyndařka mi napsala žádanku a objednali nás hned po šestinedělí takže v březnu jdeme. Modlím se ať na něco přijdou, je to na palici potrácet a nevědět proč.
No právě, mě taky říkala, že prej asi budeme mít njákou genetickou vadu…v dubnu nám přestalo být srdičko, v listodadu se přestalo vyvíjet a ted nám taky přestalo bít srdíčko…no uvidíme…mě jen děsí to běháni po doktorech…a mužu se zeptat platí se za ty vyšetření???
Jina @marinka5 Týjo to jsem ani nevěděla, že toho je tolik…nják si nemužu pořád připustit, že bych měla njákou nemoc… ![]()
@ywettka16 pokud budeš mít doporučení od gyndaře nic se neplatí ![]()
@marinka5 Tak říkala, že mě tam pošle tak snad nic platit nebudu no…Jinak já ne revizi byla v uterý a na kontrolu jdu za týden, tak snad bude vše v pořádku…
@frapik Jinak ty infekce…já brala pokeždé na začátku těhu njáky čípky pro těhotné kvuli výtokum…
myslíš, že ty potraty mužou být i kvuli tem výtokum??? ![]()
Holky vy jste mi tady doporucovaly, ze si mam zajit na ty testy imunologie. Tusim Izzz psala, ze si tam zasla sama, pokud se nepletu. Tim jsi myslela bez doporuceni lekare na vlastvi zadost? A platila jsi za to neco? Nebo doplacela ti aspon trochu pojistovna?
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.