Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@smiley1 Jo jo az budu zase o neco chytrejsi, tak dam urcite vedet, jak jsem dopadla.
Ahoj, tak máme konečně výsledky z imunologie Podolí. Mám předepsaný anopyrin a prednison na cca4 týdny. Jsem šťastná, že konečně známe příčinu, která se lehce vyřeší ![]()
@kar-maa Urcite dej vedet. Drzim palce.
@Ilcinka Ten prednison jen 4 tydny a pak KO? A jak pak v tehu? Od pozitivniho testu nebo vubec? Promin, ze se tak vypravam, sama s tim ted mam dilema. Mne rekla Ulcova -Gallova, ze neni zapotrebi, ale v CAR mi to při 1. ivf dali a ted pri druhem zase ne. Tak si rikam, jestli to nebude pozde.
Anopyrin cca 2 týdny prekoncepčně a v graviditě 50ml/den, v graviditě v 7-9 týdnu kontrola v Podolí. Prednison 5mg/den cca4-5 týdnů a zkusit koncepci, v 7-9 týdnu gravidity kontrola.
@Ilcinka já jsem nějak mimo, takze prednison budes brat i prekoncepcne? Jinak ja beru misto anopyrinu godasal jen 1/2.
Ahoj holky,
jak se daří? U někoho nějakej posun? Já mám BI v pořádku, léky beru v nižší dávce. Přidala jsem kontryhel a femibion…a čekáme na plodný dny.
@smiley1 4-5týdnů prekoncepčně Prednison pak snížit na 2,5mg/den zkusit koncepci
@Ilcinka Tak teď už to chápu. Děkuji. Tak aspoň už víš, co bylo spatne.
@Izzz Ja zahajila 2. ivf a uz ted premyslim, ze jsem to mela risknout prirozene. Ale mam strach, ze se chytne zase spatna spermie, takhle to chci obejit a nechapu, ze to nevyslo napoprve, kdyz prirozene to slo. Takze ti docela zavidim- v dobrem samozrejme.
@smiley1 a jak jsi s ivf daleko? u toho se nedá zkoušet to přirozeně? ona se dá přeci vybrat ta nejlepší spermie…nějaký pisci? Nikdo ti nemůže říct, že ivf je 100%
ted to vyjde. kdyby ne, tak můžete přirozeně.
@Izzz No, uz picham injekce, ktere nastavuji menopauzu- jakoby. Pak az dostanu ms, tak k tomu pridam jeste stimulacni injekce, pak odber a az dalsi mesic transfer embryjka- necham je geneticky vysetrit. Minule ivf jsme meli picsi a stejne jich bylo z 5-ti zdravych jen 3.Takze to je beh na dlouhou trat s nejistym vysledkem a nervama v kyblu
.
@smiley1 tak pokud věříš tomu, že vám to pomůže, tak je to určitě správná cesta. Někde jsem četla, že úspěšnost je 30%…jako při přirozeným početí.
@Izzz Ja vim, ale nejak uz neverim nicemu a to je asi ta chyba.
@Izzz Ja vim, ale nejak uz neverim nicemu a to je asi ta chyba.
@smiley1 psychika dělá divy. To víš sama. Tak já nevim…zajít na masáž, k psychologovi pokecat, uklidnit se? A ta šance bude zas vyšší.
Já si třeba furt řikám, že bych se měla začít bát, že bych měla mít strach, obavy, že to nevyjde, nepůjde tak rychle. Místo toho čumim na kočárky a počítám datum porodu. Ale vim, že mě negativní test nepoloží. A jsem momentálně pozitivně naladěná.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.