Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Papia
Je mi moc líto, co prožíváš ![]()
Znám holčinu, která takhle 2× přišla o mimčo, pak se jí narodil chlapeček a minulý rok přišla potřetí o holčičku snad ve 24. tt…a nikdo neví proč.
Pozeptám se jí, zda je na emiminu…
@Papia to je mi lito co te potkalo.Ja znam holcinu, ktera uz takto prisla 5× o mimi a vzdy v rozmezi 16- 20 tt a nikdo neprisel na to proc
@Izzz
s kouckym si pisu- zrovna dnes jsem si s nim psala…jedine co muze udelat on navic je ze me v 18tt zasije, ale i to neni zaruka ze to dopadne dobre…sam mi rekl ze cerklaz se u apolinare dela uz jen 1× rocne…
@Nelfil jaanunka ![]()
kdyz mi na ne date kontakt budu moc rada…preci jen se pak aspon daji nejak vymenovat nejake informace…treba na neco prijdeme ![]()
@Papia mě jen napadá zašít a do porodu ležet. Ale samozřejmě doufám, že dostaneš od někoho odpověď, která ti pomůže miminko donosit. Mě připadá supr ta náhradní matka…jen ty prachy.
@Izzz
jenze to me koucky prave rekl, ze to nepomaha…ze pry pri preventivnim zasiti dochazi k „tichemu“ otevirani cipku…jako ze ten cipek se chce otevrit, ale nemuze protoze je sesitej a neni to tim padem videt na utz…a hlavne kdyz mi bude bricho zase tvrdnout tak jak vzdycky, tak to stejne pak spusti porod a ten steh se pak musi rychle vyndat aby se neposkodil cipek…ja to taky nechapu- jakto ze driv to fungovalo a ted uz ne ![]()
@Papia ono to asi funguje i dneska, ale asi jsi bohužel i pro doktory zvláštní případ a nevědi si rady.
A jak se teda díváš na to NM? Vidíš problém jen ve financích nebo i někde jinde? Já osobně teda potratila „jen“ 2× v 1.trim. Mít peníze, tak to tak neřešim a jdu do toho, i když je to zas běhání po doktorech, soudy a tak. I ted se bojim 3.těhotenství…pro mě je meta 12tt…ale vim, že problémů mě ještě může potkat nepočítaně.
Jsem 2 dny po revizi po IVF, za jak dlouho muzem jit na KET? Mame posledni pokus ![]()
@Pawlinka po revizi určitě dodržet šestinedělí a pak ti asi poraděj v car. My jsme čekali vždycky 2 ms.
@Izzz
no ja si porad rikam, ze kdyz uz to donosim do poloviny, ze uz je to pak jen „kousek“ nejak se s tim nedokazu smirit, kdyz vzdy dojeme tak daleko…a taky porad doufam, ze ti doktori neco vymyslej…
jinak i ty penize jsou dost problem - proste by jsme museli zrusit stavebko a asi by nam nezbyla zadna rezerva" na horsi casy" a i tak by to asi nebyla uplne velka castka…a ty matky chteji ruzne velke castky…ja tedy chapu, ze se za to musi neco zaplatit-zadarmo to nikdo delat nebude, jen proste nemame zadne miliony, abych to mohla dat a nemusela nad tim premyslet…platime hypo a tak a proste je to dost penizku…a taky byt tehule je pekny…prcek pak kope a tak…no tak proste se uvidi, jak to dopadne ![]()
@Pawlinka
mě v caru říkali, že další ket (IVF) po revizi za 3 měsíce
@Papia to právě nechápu, že máš ještě odvahu do toho jít…a zároveň to hrozně obdivuju, že si za tím jdeš. My třeba nemáme rezervu žádnou. Takže u nás by bylo problém taky NM…ale i cokoli jinýho.
Kdyby aspoň ještě pár týdnů ty mimina vydrželi v břiše, aby už se dali zachránit…něco v tom těle prostě je, co je vyhání ven i v tuhle kritickou dobu. Je to k zbláznění nevědět, proč se to děje. Jak dlouho ted budete čekat? Aaaachjo.
@Papia @Izzz
já bych se tedy institutu NM docela bála, nikdy nemáš jistotu, že ti NM dítě po porodu dá, popřípadě že tě nebude nějak vydírat-navíc se můžeš do rozporu ze zákonem, pokud NM za to zaplatíš, je to klasifikováno jako kšeftování s dětmi
@Izzz
no to vis ze se bojim, ale sla bych do toho jen pokud by na neco prisli-za podminek, ktere mam ted uz to riskovat nemuzu…no ted pujdem do gennetu na nejake testy a pak v cervnu jedem na imuno te plzne-a uvidime co nam reknou…pak by jsme si dali schuzku s kouckym a pobavili se o tom a pak se musime rozhodnout co udelame…nejhorsi je takhle nejistota ![]()
@sofie1974
te matce ty penize davas jako nahradu mzdy a naklady na tehu…to je v pohode, ale to ze ti ho pak nemusi chtit dat, to je tezsi…no taky bych se bala…ted mam jednu kamaradku co tu NM resi, tak uvidim jak to jde u nich a ona mi pak ve vsem poradi-uz ted od nim mam hodne info…ale i tak bych radeji mimico mela sama
@sofie1974 já tady právě občas sleduju diskuzi o NM…máš pravdu, jistotu nemáš, ale je to pár NM, který s tim nemaj problém a miminko odevzdaj biologickým rodičům a všechno proběhne naprosto bez problémů. Je to samozřejmě krajní možnost. Ale to, co má za sebou Papia, je fakt už síla…a mě tohle prostě napadlo.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.