Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Mimochodem…u obou synů mi také tvrdlo břicho…asi už od 16.týdne..také jsem brala magnosolv…ale nějak extra nepomáhal… ![]()
@gatubela Ahoj myslím, že i to MTHFR heterozygot, může dělat velkou neplechu
já jsem MTHFR homozygot, píchala jsem si Fraxiparine a stejně to nedopadlo, ale určitě by i u tebe stálo zato nechat se vyšetřit na hematologii
u mě byl vždy nejspíš problém jinde ![]()
@marinka5 no,mě ho zjistili když jsem čekala druhého syna…to bylo těhu po prvním potratu…a měla jsem na začátku hodně ty hematomy..chodila jsem do rizikovky a jeden dr přemýšlel jestli mě nemá poslat na hematologii…ale většina doktorů, se kterými jsem se setkala mi na mthfr říkaj, že to nic není, že to má každej druhej…mě píchali při a po porodu clexan a po potratech(prakticky mi ho budou dávat po jakém koliv zákroku v narkóze…teď mi ho dávali i po operaci konečníku)…ten homozygot je už horší…já mám tedy obě MTHFR, gentička říká double heterozygot…já jsem měla genetiku na střední a na vysoké, tak nejsem úplný laik…ale byla sranda to vysvětlovat manželovi, který o tom nemá ani páru…ještě se máme objednat na konzultaci těch výsledků…dr říkala, že kdyby měl manžel nějakou mutaci, tak asi budu brát anopyrin…kámoška má leidenku, mthfr a pai 1 a musela si píchat clexan celé těhu(teda zjistili jí to až v půlce a to kvůli její setře, která měla problémy…kámoška měla tedy štěstí, že jí to žádné problémy nezpůsobovalo)…a co je u tebe za problém?
@marinka5 teď koukám na podpis…taky jsem chvilku cvičila mojžíšovku, jenže jsem ten typ člověka, že doma se nedonutim…navíc se má dělat v klidu, ale mladší syn mě nenechá…
taky jsme měli spermiogram…manžel totiž 5 let sváří, tak by to sváření mohlo mít vliv na spermie…jeden dr v nemocnici říkal, že by mohly být ty spermie poškozené a vzniknou tedy vadné embryo, ale genetička říká, že by ty spermie vůbec vajíčko neoplodnily(což jsem si taky říkala..tohle jsme se učili už na střední
)…ale spermio dopadlo v pořádku..
ty antifosfolipidové protilátky ti zjistili kdy? to je taky mazec!!!
@gatubela ty mi zjistili min. rok na imunologii v Plzni u profesorky Ulcove Gallove od té doby jsme se ale nesnazily tak nevim jestli léčba zabere
@gatubela ona mi přímo příčinu neřekla, jen mi řekla, že to co našli mě a manželovi tak dohromady by to mohla být příčina těch potratů, ale na 100% mi to právě neřekla ![]()
@marinka5 aha…takže u vás chtěj přistoupit na metodu pokus-omyl…u dalšího těhu se tedy uvidí, jestli jim to výjde!!!
když jsem potratila po druhé, tak mi doktoři řekli, že to určitě byla taky náhoda, protože mezi těmi potraty mám dítě..genetička v liberci nadávala, že mě hned neposlali k nim, že čekali až potratím po 3…možná to u nás byly souhry náhod…jak jsem psala, třetí potrat byl vinou doktorky, teda podle toho, co mi říkala dr, co mi dělala kyretáž…a vzhledem k tomu, jak probíhala kontrola, tak mi to tak taky připadá..ale to nic nemění na tom, že mě doktoři mohli nechat vyšetřit už dřív a my bychom nemuseli riskovat další potrat…samovolných potratů tělo zvládne nespočet…ale ty kyretáže… ![]()
@gatubela nevim jestli pokus omyl dr. nám říkala ze by to uz mělo vyjít ale víš jak doktoři se ti za to nezaručí ale mam vysetreno snad uz vsechno a hlavně neco mi našli prave jen na imunologii
Ahoj holky, doma máme skoro 3 letou holčičku a prodělala jsem druhý potrat v pátek jsem prodělala druhou kyretáž… první byla 7/2012, doktor říkal, že mě pošle na nějaká vyšetření, na co se mám připravit? a za jak dlouho jste se začaly znovu snažit? Je to teď u mě všecko takové čerstvé tak pročítám diskuze a zjišťuju kolik holek to potká ![]()
@gini
určitě si nech vyšetřit genetiku, imunologii, štítnou žlázu-samozřejmě záleží, zda ti něco najdou a od toho se pak odvíjí případná léčba-opravdu je to hodně individuální…
A když nic nenajdou? blbá náhoda? jak jste tady na tom holky vy? našly vám něco co by mohla být příčina? budu se snažit si tu něco podočítat…
@gini
nám tady po 2 potratech většinou našli problémy na reprodukční imunologii, tzn. že máme buněčnou imunitu na spermijky/embryjka. Málokdy je něco špatně na genetice, ale můžeš mít nějakou mutaci, tak je dobré taky zjistit. Zkus si přečíst naši diskuzi, hodně jsme všechno probíraly, u podpisů vidíš i co baštíme za léky…
Holky, potřebovala bych radu, jsem 7tt, bohužel doktorce se to minulý týden nezdálo, špiním. HCG ve středu 8500, ve čtvrtek jen 9146, což je prý malý nárůst, bolí mě jakoby u slepého střeva, do toho jsem zjistila, že čůrám jakoby krev, mám počkat do zítra? Beru na to i léky.
@kordulka026 píše:
Holky, potřebovala bych radu, jsem 7tt, bohužel doktorce se to minulý týden nezdálo, špiním. HCG ve středu 8500, ve čtvrtek jen 9146, což je prý malý nárůst, bolí mě jakoby u slepého střeva, do toho jsem zjistila, že čůrám jakoby krev, mám počkat do zítra? Beru na to i léky.
ja bych jela hnedka do nemocnice ![]()
treba je to jen nejaky hematom -stava se to casto a mimi muze byt v poradku, ale je dobre vedet odkud je ta krev…
vubec to neznamena, ze je uz vse spatne-jed a uvidis ![]()
drzim palce ![]()
co beres za leky?
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.