Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@gatubela - no, ono ty potraty u mě byly takové divné - úplně první bylo biochem, druhé těhotenství bylo OK, další byl jednoznačně spontánní (srdíčko při začátku krvácení ještě bilo), a ten poslední byl asi zamlklé na začátku - rostlo velmi pomaličku a skončilo to pozvolným krvácením. Takže asi více faktorů. No, hlavně, když ty pilule zaberou a příště už to bude dobrý. Všechna těhotenství byla se stejným partnerem
a ten nosifol jsou vitamíny? já mrknu na net
@kar-maa - no jo, tak to vypadá, že Ti vynechává štítnice. To TSH je látka vylučovaná mozkem a stimuluje štítnici. Pokud má vysoké hodnoty, tak to znamená, že se hoooodně snaží tu štítnici stimulovat. Taky to mám vyšší (pro zdárné těhotnění je ideální hodnota pod 2), tak beru Letrox - u mě našli i pozitivní protilátky proti štítnici.
A jak jste tu řešili Rh faktor - taky jsem 0- a manžel A+ a u porodu a všech potratů jsem důsledně žádala o injekce imunoglobulinů, abych předešla případným dalším problémům. Ty ale nejsou příčinou tak časných potratů jako mám zrovna já.
Holky, pokud budu absolvovat ty vyšetření jako genetika, hematologie… jak zdlouhavé to je co se týče samotných vyšetření tak výsledků? Nebo je to rychlovka?
@gini u mě genetika - termín nám dali za měsíc, výsledky taky pak za měsíc…imunologie objednání 2,5měsíce, výsledky za měsíc, hematologie objednání za 2 měsíce, výsledky pak za 3 měsíce
Každý pracoviště bude jiný…vim, že genetika v ústí n/l je šíleně zdlouhavá, my byli v gennetu lb
Ahoj tak výsledky laparky stále uplně celé nemám, prý budou až za 14 dní ![]()
A jak jste tu řešili Rh faktor - taky jsem 0- a manžel A+ a u porodu a všech potratů jsem důsledně žádala o injekce imunoglobulinů, abych předešla případným dalším problémům. Ty ale nejsou příčinou tak časných potratů jako mám zrovna já.
a proc jsi musela zadat- ja vzdy automaticky dostala injekci, aby se mi na pristi mimi nedelali protolatky…o to si snad nemusis rikat…ja s tim tedy nikdy problem nemela…ale doted jsem tedy netusila, ze to jsou ty imunoglobuliny ![]()
@gini
ja jsem z prahy a na konzultaci na gennetiky nas objednali hnedka za tyden a i jsme mohli jit hnedka na odbery…jdeme tedy az dnes protoze se nam to ted lepe hodi casove a neseme rovnou i moc…jinak na imuno do plzne me objednali po 2 mesicich a i to dr. chvilku premyslela proc me vlastne vzali tak „rychle“ ze to neni bezne…kamaradka jde v cervnu na imuno do Podoli a take ji objednali po 2 mesicich ale „ze znamosti“-jinak by to take trvalo…ale v praze je asi narvano…
a na hematologii to vetsinou trva podobne dlouho…2-3 mesice…oni to berou jako ze to neni akutni…mozna, ze kdyby byl clovek tehu, tak ho vezmou hnedka, ale takhle je dost casu…
@marinka5
jak to…to tedy nechapu…a rekli ti na co se jeste ceka? mozna ze to jde jeste na hystolku aby vedeli ze tam neni nic spatneho…to trva 14 dni…ja cekam ted taky 14 dni na vysledky z te kyretaze…
@Papia no já si taky myslim, že to posílale právě ještě na hystologii, protože to by tak odpovídalo
ne neřekla mi na co se ještě čeká, jen že něco o tom ví, ale řekne mi to až ji přijdou výsledky z nemocnice
@marinka5
tak to by mohlo byt ono…ale dela tedy tajemnou…
to jak to bylo uvnitr pri operaci mas v propousteci zprave, ale ta hystolka trva tech 14 dni…je to porad jen cekani…snad ti to rychle utece…a jak ti to vychazi s ms?
@gini ahoj,mě brali zatím všechny náběry přímo v CARu. poprvé jsem tam byla 5.4. a výsledky budu mít cca v půlce května. Mě i manželovi brali krev na genetiku-jemu na karyotyp a mě taky+ na trombofilní mutace (2 ampule),pak jsem byla na UTZ, aby se mrkli, že tam vše funguje jak má a není tam nějaký útvar, co tam nemá být. A brali mi krev na spoustu dalších věcí-protilátky proti spermiím a proti plod obalům myslím(mám to v kartě, musím se ještě mrknout) na hormonální profil, TSH a spoustu dalších (opíšu si).Pan doktor říkal, že to zaškrtne všechno-5 ampulí krve. Výsledky jsou do deseti dnů. Genetika měsíc a půl. Objenaná jsem byla vždy cca za týden, takže rychlovka.
Zatím vím jen část výsledků -hormonální profil a UTZ-nic tam není, vše v normě. V pátek tam jdu i na prevenci, tak třeba už budou mít všechny výsledky.
Papia, no protože při kyretáži po potratu na to zapomněli a musela jsem si říct 3×, aby mi ji dali a při druhém potratu jsem si to „odbyla“ doma a tak jsem žádala gyndr - ta se zdráhala, že je to zbytečný (!!), pak mě pro tu injekci poslala do nemocnice a to byla hrozná story - taky mi ji nechtěli dát, když nejsem hospitalizovaná a jak si to jako představuju, nakonec jsem se tam s nima pohádala a dali mi ji…
@Papia jak jako s ms?
no taky jsem si včera říkala, že dělá tajemnou, ale na druhou stranu chápu, že mi to nechtěla říkat na půl
@JaLa píše:
Papia, no protože při kyretáži po potratu na to zapomněli a musela jsem si říct 3×, aby mi ji dali a při druhém potratu jsem si to „odbyla“ doma a tak jsem žádala gyndr - ta se zdráhala, že je to zbytečný (!!), pak mě pro tu injekci poslala do nemocnice a to byla hrozná story - taky mi ji nechtěli dát, když nejsem hospitalizovaná a jak si to jako představuju, nakonec jsem se tam s nima pohádala a dali mi ji…
@JaLa a ptala jsem se na stejného partnera právě kvůli imnunologii…ale už spolu dítko máte, tak by to tím být údajně nemělo…aspoň to mi řekla bývalá gyndařka, že když už máme dvě děti, tak to imunologií nebude, ale ještě se na to přeptám v gennetu, protože tady někdo psal, že i tak může být problém tam… ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.
@Izzz
tak takovou sekci tak vubec nemam
jsem si rikala jestli jsem jen slepa, ale tohle bych opravdu neprehlidla 
to uz vydrzim
malickova mi poslala vysledky odberu za posledni rok- mam toho tedy 5× A4,ale o stitne zlaze ani carka, tak uvidime v tom gennetu