Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@gatubela no jasný…mě řekla moje dr, že pokud jsem otěhotněla 2× na první pokus, tak to v imunu určitě neni. A bylo
třeba máme stejnou dr ![]()
@Izzz
ta moje poslední bývalá gyndr je z mělníka…v lípě jsem byla u minaříka a branžovský…a taky nespokojená…teď chodím do bolky ![]()
@Izzz
ja otehotnela 2× na podruhe a 1× na poprve a zadne ZT jsem nemela-ja mela vse v poradku az do poloviny tehu a tak mi to imuno sakra dost zkoumaji…a podle doktoru to prave je v te imunologicke toleranci…teda aspon u me…proste telo to mimi vypudi-asi telu neco vadi…takze rozhodne imunologie…
ale o tom vetsinou gyndari nemaji ani paru ![]()
@Papia je to novej obor a oni si sedí v ordinacích a asi se nevzdělávaj dál…moje dr je starší, takže jsem si to vyběhala bez ní, byla proti, žádanku mi nedala. To samý screening je prej k ničemu a tripply super. Ta si se mnou užije ![]()
@Izzz
jojo- buhuzel…nastesti moje dr. aspon uzna ze co zna to uz zkusila a klido mi ty doporucenky napise-uz mi napsala na tu genetiku-tam jsme byli na odberech vcera a pak mi chce jeste poslat na to prosetreni delohy -jak na tom byla marinka…a o to doporuceni na imuno ji taky reknu-uz jsem objednana ![]()
a tedy vcera v tom gennetu zirali na co vse mi budou delat testy-rikali ze tohle tam odebiraji tak 1× za rok
-takze to na me pusobilo bezvadne-i sestricka rikala, ze se ma dr. s tim testovanim nejak rozjela…takze nam vzali s pritelem kazdemu 5 skumavek krve a pak prisla znovu ta co vyplnovala ty zadanky ze musime jeste jednou, ze neco prehledka-takze nas odobali na obou rukach, byli i popleteni ze nevedeli kam dat vzorky moci…tak doufam jen ze to nejak nepopletou a nebudeme muset na nejake ty odbery znovu ![]()
@Papia ale tak pokud jsi pod Malíčkovou, tak máš imuno hotový
@Izzz
neco mam, ale jedeme jeste do te plzne v cervnu k ulcove-gallove…vezmu ji tam vsechny vysledky co budu uz mit od malickove a i z te genetiky a uvidime ![]()
Gatubela, tak to jsou kecy s tou imunologií a již porozenými dětmi - mně totiž zjistili zvýšenou buněčnou imunitu právě na manželovy spermie (ale na cizí taky), takže zobu Prednison a Wobenzym, abych to trochu srovnala. Takže imunitou to být určitě může. V pubertě jsem byla dost citlivá (kosmetika, sluníčko, léky, éčka…) a osypávala se, po přestěhování mimo Prahu to ale samo vymizelo - takže imunita určitě není celý život stejná a vyvíjí se.
Mimochodem, moje dítko má taky imunitní problémy - má aktivní autoimunní protilátky a před týdnem mu stanovili diagnozu: dětská artritida a moje máma je silný alergik. Takže to u nás v rodině asi problematické bude.
@JaLa to je tedy mazec…můj táta má dost ošklivou lupénku, což je taky autoimunní a má i psoriatickou artritidu…mamka je zas přeléčená alergička na vosu/včelu…já jen lanolin a penicilin a teda mám ještě čas od času(minulý rok teda několik měsíců v kuse) hnusnou alergickou reakci, ale doktoři nevědí na co to je..
od malička mám také citlivou pokožku
…tak to ještě proberu s novým gyndařem…
Tak ja o zadne alergii zatim nevim-jen jsem pred casem trpala na vyrazku na rukou-dlanich, ale nejak to samo vymizelo…ted mam jen hodne citlivou kuzi na obliceji-treba po trose alkoholu zrudnu a to same po sprchovani- jsem ruda jak rak…ale na alergologii a i koznim jsem byla cca pred 2 lety s tema rukama a nic mi nezjistili…
@Papia já jsem měla jeden čas na dlaních malinké pupínky a taky nepřišli na to, co to je.. ta další nevysvětlená alergie se projevuje hnusnou hrubou vyrážkou okolo očí a někdy i v dalších částěch obličeje..většinou mi oči otečou a svědí…pak se to loupe, vypadá to příšerně…teď jsem teda ve fázi, že mi to jen zčervená a zmizí…nedělá se mi hrubá vyrážka(ta nejde nijak zamaskovat, naopak se to ještě víc zvýrazní)…minulý rok se to ani nestačilo vyhojit a zas se dělala nová…teď teda mám i kortikoidy a když cítím, že mě začně svědit pokožka na očích, tak si to namažu(i když se snažim méně často, nejsem příznivcem kortikoidů)..takže možná se mi to nerozjíždí díky té mastičce
každopádně mě štve, že nevědí co to je… ![]()
@gatubela
teda kortikoidy jo
tak to je mazec-kamaradka mela to s tema ocima take-vadila ji nejaka primes ve zlatych spercich…mela to asi rok-opravdu hodne a pak to nejak zmizlo a je to ok…tak drzim palce at na neco prijdou…
ja mela ty dlane strasne suche a popraskane a porad jsem se musela drbat, takze nekdy jsem se i blbe skrabla…jak jsou ty „cary zivota“ tak ty mi pak praskly a nechtelo se to hojit
-ted tedy -tuk, tuk, tuk -je to ok-ale jak se to vlastne zahojilo vubec nevim ![]()
clovek porad doufa, ze kdyz mu neco je, tak dojde k dr. a je to…jenze oni jsou tak casto bezradni…je to hruza…mame ted babicku uz mesic v nemocnici…ma sileny prujem(cely mesic) a zatim neprisli na to co ji je…uz ani nesmi nic jist -jen pije nejake specialni piticka…je to des…jen lezi-takze ma prolezeniny a uz i trombozu v noze…a to doma chodila s berlema…tady uz ji mesic nevzali z postele ![]()
Já zlato nenosím, mám jen snubák z bílého a ostatní šperky jsou rhodiováné(antialergenní)stříbro nebo čisté stříbro, případně bižu, ale šperky nosím jen když někam jdu, doma ne…babičky je mi líto, dlouhodobý průjem je zvláště u starých lidí problém, ta pitíčka jsou asi nutridrinky-proteinové nápoje..přeju ať je babičce lépe ![]()
@Izzz kam chodíš k dr? když starší a s těmahle názorama… tak Radotínská nebo Rusová?
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.