Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@kordulka026 píše:
Holky, potřebovala bych radu, jsem 7tt, bohužel doktorce se to minulý týden nezdálo, špiním. HCG ve středu 8500, ve čtvrtek jen 9146, což je prý malý nárůst, bolí mě jakoby u slepého střeva, do toho jsem zjistila, že čůrám jakoby krev, mám počkat do zítra? Beru na to i léky.
Jela bych do nemocnice ať se na tebe někdo podívá.
@kordulka026 píše:
Ascorutin, no já už bohužel počítám s tím nejhorším, jak mi řekla paní doktorka, bohužel, ale hodně to bolí, nevím, nechci se s tím loučit
s nicim se neluc a mazej do nemocnice…dokud to nemas potvrzene, tak neni vubec nic jesteho-tak miminku ver ![]()
uz jsem krvaceni zazila hodnekrat a dostkrat to nebylo vubec nic strasneho…krev urcite nejaky duvod ma, ale nemusi to hned znamenat to nejhorsi…
urcite bych jala hned-uvidis co ti reknou-muze to byt jeste dobre a treba dostanej jeste utrogestan a mimi se bude drzet pekne dal ![]()
@gini také si nech udělat hormonální profil…dělá se 3.den od počátku menstruace…a případně protilátky proti toxoplazmóze…pokud jsou tahle těhu se stejným partnerem, tak vám imunologii dělat nebudou, protože to by jste neměli ani to první dítě..mě nový doktor řekl, že po dvou ms klidně můžu začít…my teda teď uvažujeme, že bychom to odložili úplně(teda asi na půl roku),rýsuje se mi nabídka na práci a v prosinci si budem žádat o hypo, tak se nám to bude hodit, teď mi končí dvouletá mateřská, tak by byl na hypo jen manželův příjem…
jo a mám známeho co dělá gyndaře asi 30let a ten říká, že je ideální začít co nejdříve(samozřejmě bere až po konci šestinedělí),že dřív se tradovalo počkat půl roku, ale naopak se zjistilo, že pak se ženským už nedařilo tak snadno otěhotnět…a není prokázáno, že by dřívejší otěhotnění mělo špatný vliv na průběh dalšího těhu…(tedy, pokud není nějaký problém) já jsem dokonce četla jednu americkou studii(i když teda zrovna americké studie nemusím…)a tam psali to samé…dokonce když jsem tomu známému řekla, že jsem otěhotněla v šestinedělí(no jo no..
) tak říkal, že to nevadí, že to není nic tak špatného na zdárné těhu…u mě to teda vadilo, protože jsem tam měla ty zbytky
takže až budeš mít všechna vyšetření, tak směle do toho, přeju hodně štěstí ![]()
@gatubela
no s tou imunitou, mě imunoložka říkala, že má i páry, které 1. dítě měli v pohodě, a pak se ta imunita zhoršila a už byl problém s dalším otěhotněním-tudíž souhlas udělat hormonální profil, možná laparka, toxoplazmoza, určitě imunologie a genetika
@gini
ty ti uedlaji na hematologii a nebo v trombo centru-staci mit jen doporuceni od gyndare ![]()
Příspěvek upraven 22.04.13 v 08:39
Aha tak to bude ono, ještě se v tom nějak neorientuju… v ten pátek (těsně před kyretáží) mi říkal, že mě pošle na genetiku a na ty trombofilie ale to jsem ho poslouchala tak na půl ucha ![]()
@gini já ty trombofilní mutace už vyšetřené měla, ale manželovi je udělali při genetické konzultaci…
@sofie1974 jak jsem psala, nejsem úplný laik, tak jsem si to s tou imunologií sama myslela, ale i jsem se na to pro jistotu ptala bývalé gyn dr a ta mi řekla, že když máme už dvě děti, tak imunologii nepotřebujeme
se na to jeětě zeptám nového dr, nebo spíš v gennetu
Ahoj jecmen i chlorela je od green ways vim jen to ze tahle znacka je nejlepci
na netu se da najit kde v tvem okoli to muzes koupit me to doporucila znama co mela tez problem nikdy predtim jsem o tom neslysela.To co prodavaji v lekarnach uz neni tak dobre
ja tomu vubec neverila pil to i muj muz sama jsem z toho byla prekvapena ze to tak rychle fungovalo ono ti to neutralizuje ph v tele a dostanes ze sebe vsechno skodlive ja teda nejsem na zadnou homeopatii ale tohle je malej zazrak.
@marinka5 prý není…je to dědičná genetická informace, takže to má vliv i na mimi…jak jsem psala, mě řekli, pokud by měl leidenku či tu mutaci skrz ten protrombin, tak by to problém byl…a museli bychom to v těhu řešit lékama…nevím co nám řeknou k tomu MTHFR homoz… ![]()
@gini
to je vlastne fakt ze ty mutace ti mohou vysetroit v ramci genetiky a az pak kdyby tam neco nasli, tak by jsi se nahlasila nekam na hematologii…
zjisteni mutaci u pritele neni blbost- nam to ted taky budou delat- ja mam leidena -heterozigot a tak dr. chce vedet jestli pritel nahodou take neco nema -mohlo by se to pak nejak nasobit a delat to pak neplechu…na odbery jdeme nejspis ve ct. do gennetu
Ty jo tak to jsem nevěděla že i u chlapa ty mutace můžou vadit ![]()
@marinka5
jojo- geneticka mi to rikala…prave ze pul „miminka“-gen.info je od nej, takze i on preda miminku ruzne veci…u me se o nich vi, ale u pritele nevime ani jakou ma krevni skupinu-a i tu mu ted budou zjistovat…ja jsem totiz A- a pritel kdyz bude +, tak to pry jde dal rozdelit ze muze byt ++ a nebo -+… ja tomu nerozumim, ale takhle mi to vysvetlili-pry to -+ pak muze zase delat nejake problemy v kombinaci se mnou… ![]()
na jednu stranu doufam, ze vse bude ok, ale na druhou bych chtela aby na neco prisli a neco vymysleli
a ja mam treba leidena po tatkovi a i moje segra
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.
Ascorutin, no já už bohužel počítám s tím nejhorším, jak mi řekla paní doktorka, bohužel, ale hodně to bolí, nevím, nechci se s tím loučit