Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Papia no mě spíš tak napadlo, že bych třeba zkusila NM…ať už se mimino peče a upeče. A kdykoli pak už odnosit teda komplet to druhý…ale že už by člověk to jedno „jistý“ měl. Uvažuju tak, protože jsem hrozně daleko od toho, jak ti je a na co myslíš. Každopádně doufám, že vám na něco přijdou…a daj to pryč.
@Izzz
ja vim, ze by to asi bylo jistejsi…jen ja asi potrebuju vedet, ze uz nemam jinou sanci…a vysledky bych mela vedet nejpozdeji do konce cervna-max. cervence…to uz vydrzim a pak se rozhodneme co budeme delat dal…
vim ze to myslis dobre…jen ja to hrozne moc chci zvladnout…prijde mi ze chybi jen malinky kousek a miminko by mohlo byt zive a zdrave s nami ![]()
@Papia furt přemejšlím co napsat, není asi nic, čím bychom tě tu mohly utěšit, jsi tak moc statečná
Vzdálená příbuzná z mužovy strany potratila 5×, naposledy byla myslím taky zašitá, ale ona má velikou nadváhu, fakt moc…nakonec adoptovali Pepíčka, je hodně zlobivý, dovolili mu vše, jako miminko ji kousal do prsou-nekojila, jen jak jo držela, a oni se tomu smáli…myslím, že bude mít minimálně ADHD. No to jen na okraj
Taky bych uvažovala o NM, asi bych nejdřív koukala po rodině, jestli by to někdo pro nás neudělal
@Papia já ti vůbec nic nevnucuju. Jen přemejšlim nahlas. A věřim, že se miminka dočkáte…jen máš fakt můj obdiv, že to takhle dáváš!! ![]()
Ahojky, NM jak jsem pochopila je nahradni matka, ze? Protoze i me napadla tahle moznost.Ja nemam problem otehotnet, ale uz 3× za sebou jsem potratila, dokonce i s darovanym vajickem po IVF, ale tato moznost u nas bohuzel neexistuje.Ze zakona je matkou ta ktera dite porodi. Nevim proc to nejde, tolik penez kolik davame CAR bych uz v teto fazi radeji dala nejake mlade holcine…
@Papia je mi té tak moc líto ach jo ale nevzdavej to pokud nám to jeste několikrát nevyjde NM by pro nas byla záchrana a kolik ti je?
Kocicky, v nasem podelanem state tahle moznost nejde!!!
Pro me by to klidne udelala moje nejlepsi kamaradka…
@Izzz
ja neberu jako ze mi neco nutis…chapu to…
a nevim jestli jsem silna…proste se jen nechci vzdat…co jineho cloveku zbejva…
@Pawlinka
jojo- NM - je nahradni matka-sice to u nas neni uzakonene, ale deje se to a jde to i bez toho-sice je s tim spousta starosti a papirovani, ale dela se to a je to moznost jak mit miminko…nejlepsi je pokud je Nm sama-pak se tvuj pritel ci manzel napise jako otec ditete, nm se ho pak po porodu vzda a ty zazadas o adopci…takze to jde
@marinka5 ![]()
v cervenci mi bude 37… nevzdavam to - jen se moc bojim a pokud na nic neprijdou, tak to riskovat nemuzu…pokud by mi aspon mohli nejak neco poradit(jak doufam) tak bych to chtela jeste jednou zkusit…jen jeste pak musim nejak presvedcit pritele…taky se moc boji a zazit to znovu uz vazne nechceme…
@Pawlinka
klidne to pro tee ta kamardka udelat muze-je to myslim jistejsi nez u nekoho ciziho…me to nabidla i sestra- jenze sama nema jeste zadne deti, takze to nechci…kdyby sama uz 2 mela a bylo to bez problemu, tak bych to prijala, ale takhle ne…pak mi to jeste nabidla i kamaradka-ale ti maji zatim jen jedno a chteji jeste druhe…takze to bych pak musela taky docela dlouho cekat…takze uvidime co doktori vymyslej a kdyz nic tak asi pujdem do te NM…jsem moc rada ze kdyby nam to nevyslo, tak ze ta moznost s NM tady je
Aha, no nedovedu si to predstavit…mozna to tenkrat rekla jen aby me uklidnila kdyz jsem byla na dne. A je vdana, jeji manzel by s timto nikdy nesouhlasil.
@Pawlinka
kdyztak se tady koukni je tu diskuse o nahradnich matkach-tam se da vse precist…
ono to neni lehke rozhodnuti byt NM- ja bych to treba delat nemohla-max. jen pro mou sestru…ale jinak urcite ne…
holky- jak uzivate ten wobenzym?- ja zacala teprva vcera v poledne(10tbl)- mam to velke baleni…a tak jsem si vymyslela ze budu brat 3× 7tbl-treba tyden-14 dni a pak to snizim…
@Papia ono se doporučuje 3×5…já jsem po měsíci snížila na 3×3 a po dobrých výsledcích imuna vysadila úplně
@Izzz
no ja mam vysledky ok-teda nic tam neni videt, ze by bylo spatne…
ale i v lekarne rikala ze se ma zacit s vetsi davkou…tak ja budu brat jeste par dni tech 3×7 a pak to taky snizim -at si to zbytecne nevylpytvam ![]()
@Papia brala bych 14dní 3×7, pak konstantně 3×5 až do těhu a pak 3×3, jedna tabletách je podle mě zbytečná…
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.
@Izzz
ja to beru taky jako extrem, ze by se pak NM cukla a delala problemy-ale clovek nikdy nevi…tady v diskusi jsou holky moc fajn-mam opravdu pocit, ze jim na miminkach zalezi…ale na koho by pak clovek narazil nevi…ale zatim chci vyresit jestli to nezvladnu jeste sama a pak se kdyztak uvidi…