Opakované potraty

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2309
16.4.13 18:17

@frapik: ty kráso, to je něco…kde si byla ma imunologii?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3825
16.4.13 19:39

@frapik
Viděla bych to na prozkoumání embryí, při IVF se to dělá metodou PGD. Nějaká pojišťovna to proplácí celé, myslím VZP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3825
16.4.13 19:40

Tohle je také pěkná blbost od doktora… Imunologický problém je, pokud již máte dítě, vysoce nepravděpodobný.

Neplodnost: Dobrý den, Je mi 37 let, za sebou mám již jeden porod, dnes již 6ti letého syna. Těhotenství probíhalo bez jakýchkoliv problému. Nyní se s manželem (je otcem i prvního dítěte) již téměř 2 roky snažíme o druhé miminko, ale bohužel stále neúspěšně. Před dvěma měsíci jsem otěhotněla, ale těhotenství zaniklo a odešlo se zpožděnou menstruací. Dle mé gynekoložky není problém, hormonální hladiny v pořádku, spermiogram vynikající a 3 měsíce jsem chodila na folikulometrii, vždy byl vidět dominantní folikul ve velikosti od 20 mm do 22 mm. UZ nález dělohy a vaječníků je v pořádku. Menstruaci mám a vždy jsem měla pravidelnou po 28 dnech. Nikdy jsem neměla žádný zánět. Je pravda, že poslední rok jsem měla menstruaci většinou velice silnou s přítomností obrovských sraženin, ale to se v poslední době upravilo. Žádné léky jsem nikdy nebrala. Napadá mě jestli je možný imunologický problém i v našem případě, i když už jedno zdravé dítě máme. Případně bych prosila o radu, jaké další vyšetření byste doporučil.
 Dana

MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan ŠulcODPOVĚĎ: Dobrý den. Imunologický problém je, pokud již máte dítě, vysoce nepravděpodobný. Fakt, že jste otěhotněla, byť to dopadlo, jak to dopadlo, svědčí o tom, že nejde o nějaký zásadní problém. Teoreticky by mohlo jít o změny v děloze - například o polyp či myom - to by mohlo vysvětlit i silné krvácení i obtížné otěhotnění a možná i potrat - doporučuji podrobné UZ vyšetření, případně hysteroskopii. MUDr. Jan Šulc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
16.4.13 20:12

Tak nejsem sama u me prvni zam.teh 9 tyden druhe zaml.teh. 8 tyd. :,( myslela jsem ze se to nemuze opakovat :?: rok pauza a ted cekam jak to dopadne prvni ultrazvuk nic moc asi si nemusim delat nadeje :pocitac: na ultrazvuku nebylo nic moc videt :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
16.4.13 21:45

@Nelfil tady je spousta holek, kterým dr říkali, že v imunu to rozhodně nebude…a ejhle, je nás plno. Novej obor, vědi prd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
16.4.13 21:46

@verolli pak jsou na řadě vyšetření. držim palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pawlinka 30
17.4.13 09:41

Ahoj, jsem 2dny po revizi delohy. Minuly rok 2krat zamlkly potrat, ted po IVF s darovanymi vajicky nahle krvaceni v 6tydnu a opet revize.Mame jeste dva mrazacky, ale jsem tak unavena, ze nevim jak dal…

• Citovat
  • Upravit
Papia
17.4.13 10:38

Ahoj holky
vcera jsem byla na kyretazi po potratu ve 22tt(uz potreti)
je tady nekdo kdo donosi miminka tak do poloviny a pak o ne prijde…je to vazne na palici :zed:
ted jsme obednani na odbery a testy do gennetu a v cervnu jsme obednani na imuno do plzne
na www.ulcovagallova.cz
moc doufam, ze uz na neco prijdou :zed:
kdyztak na to kouknete -zkoumaji opravdu vsechno a dr. s tim ma strasne dobre zkusenosti a vysledky

pawli a byli jste na nejakych vysetrenich?-asi jo -kdyz jsi po ivf… :hug:

• Citovat
  • Upravit
1119
17.4.13 10:46

@Papia
ahoj, to je strašné, ve 22. týdnu:(( my jste tady většinou holčinu, co potrácíme na začátku těhotenství. Přijde mi, jestli u tebe nebude spíše genetický problém, než imunologický-imunologický problém zapříčiňuje právě ty rané potraty, ale potraty v 22. týdnu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
17.4.13 10:48

@Papia je mi to líto. strašně jsem ti držela palce. snad něco objeví genetika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Papia
17.4.13 12:11

@Izzz
:hug: diky-taky uz jsem doufala, ze to vyjde :zed:
no ono to tak uplne neni, ze to nemuze byt imunologicke…prave ze kdyz se potraci tak jak to mam ja, tak se to vetsinou bere jako „porucha imunologicke tolerance plodu matkou“ ja s tim i na imuno chodila…k dr. Malickove na karlak…ted mi dr. Koucky psal ze ulc-gal je dobra, ale ze mi pry dr. malickova uz ted delala vice testu nez oni pak delaji v te Plzni :(
tak jsem z toho zas nejak hotova…ale pritele nijak nezkoumala…zkusim ji jeste napsat-jestli nemuze proverit i jeho, kdyz uz me ma vysetrenou…me ona sama napsala, ze pro me uz bohuzel nic udelat nemuze :think:

na genetice jsme byla zatim na konzultaci-ale protoze nam nikdy neodebirali plodovku, tak se dr. nema moc ceho chytit-tak udelaji testy jen nam -priteli krev. skupinu, kariotyp a nejake dalsi veci- nerozumim tomu…me taky jeste dovysetri stitnou zlazu a jeste nejake jine veci…
ja uz leidenskou mutaci mam zjistenou-tak to uz je jasne-i jsem si pichala clexan od 4tt a stejne to bylo na nic :,(

tak proste zkousim hledat dal…treba nekdo na neco prijde…porad zkoumam na netu…i jsem narazila na systemovou enzymoterapii- to taky nevypada uplne spatne :think:

• Citovat
  • Upravit
Papia
17.4.13 12:14

@sofie1974
no ja to mam prave ve 24,20,22tt :zed:
takze hruza…
nikdo takovy jako ja tady na miminu neni…na jednu stranu jsem rada-je to vazne hrozne to zazit :,(, ale zas se nemam moc s kym poradit…

• Citovat
  • Upravit
1119
17.4.13 12:29

@Papia
no, mi tady skoro všechny holky ze skupiny taky chodíme k Malíčkové:)a nezkoušela u tebe ty imunoglobuliny? systemovou enzymoterapií určitě nic nezkazíš-minimálně nás tady pár baští wobenzym, prý je dobrý jako doplněk při té špatné imunitě. Jak psala Nelfil, pokud jsi 3. potratila, je to opravdu na prozkoumání embryjek-ale ty těhotníš přirozeně, viď?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
17.4.13 12:38

@Papia viděla jsem, že chodíš do diskuze o náhradním mateřství…to mě napadlo jako jedna z možností. Už toho máš za sebou bohužel hrozně moc a jsi fakt odvážná, když do toho půjdeš zase. Nikdy jsem neměla břicho, ve kterým je mimino, necítila pohyby…nemůžu posoudit. Ale náhradní mateřství mi připadá jako super volba, kdy se toho miminka určitě dočkáte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Papia
17.4.13 13:24

@sofie1974
jojo- malickova mi ty gamaglobuliny nasadila tyden pred tim nez jsem o mimi zase prisla- buhuzel mi stihla dat jen dve davky-á1gram do svalu- vyssi davky uz takhle nejdou a musi se u nich lezet v nemocnici…dala mi jednu davku v utery a druhou ve ctvrtek s tim, ze v utery zas prijdu-ale ja byla v pondeli(25.3.13) na velkem utz a kdyz me dr. kontrolovala -zacal mi trochu vytok, tak jsem chtela prekontrolovat, tak uz me poslala rovnou k apolinari-protoze se mI zase vyklenul vak blan…takze zadnou dalsi davku tech gamaglobulinu uz mi pak nedavali…
navic co jsem si ted psala s malickovou, tak uz ty vysoke davky neproplaci pojistovna(vzp) a i o ty nizke davky musela zadat revizniho lekare…
ptala jsem se ji kolik to stoji, ze bych si to platila jako samoplatce, ale to uz mi neodpovedela

jojo- nam jde otehotnet uplne bez problemu-2× druhy mesic a ted naposledy napoprve

wobenzym jsem si ted koupila- nic se tim nepokazi-ikdyz je to teda drahe…ale kdyby to pomohlo :think:
iz
jojo- koukam na ty nahradni matky, ale porad doufam, ze neco najdou i u nas a ja to nakonec zvladnu sama…ony ty NM i stojej furu penez a vetsinou se ani nedari otehotnet hnedka…a navic pak to vyrizovani tech papiru…ale kdyby to jinak neslo, tak bych to i podstoupila…pritel uz to zkouset nechce…uz nechtel ani potreti- se mu ani nedivim…ale kdyby neco nasli, tak by jsem ho mozna jeste jednou premluvila…ale nevim…proste porad doufam, ze nekdo na neco prijde :zed:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty