Opakované potraty

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9754
20.3.13 16:20

Ahojte holky,
jeste nemam zadne nove informace, jen ze muj byl ted v pondeli na spermiu a cekame az nam prijdou domu vysledky a pak mame jit na konsultaci vysledku a objednat se na laparoskopii.
CHtela jsem se vas ale zeptat na tu laparoskopii. Urcite ji uz mate nektera za sebou. Teda aspon myslim…
Moc se mi na ni nechce, premyslela jsem, ze se zeptam, jestli mi nemuzou prvni dat nejake prasky na ty hormony a kdyz by to nepomohlo, tak az pak bych sla na tu laparku.
Zda se mi to totiz u me celkem zbytecne, kdyz ovuluju a byla jsem uz 3× tehotna, tak to prece znamena, ze jsou vajecniky i vejcovody vporadku…
No ale kdyby jsem prece jen na tu laparku musela jit, tak vy co ji mate za sebou…
jak dlouho ta operace trva?
Byly jste pod uplnou narkouzou?
Kdy vas pustili domu?
Mohly jste potom normalne chodit do prace bez nejakych omezeni, jako zvedani tezkych veci atd.?

Ja jsem totiz dostala takovy prospekt k laparoskopii a tam je napsane, ze se muze delat i pod lokalnim umrtvenim nebo castecnou narkosou nebo tak neco. A ze to trva tak 10-15 minut, samotny ten zakrok. A tak predpokladam, ze bych potom mohla jit normalen hned domu, ne?
Vzdyt nejdu na zadnou operaci, teda si myslim, ze mi tam chcou jen zkontrolovat pruchodnost a eventualne srusty v deloze :think:

Procitala jsem si tady ruzne diskuse o laparoskopii, ale vetsina je uz hodne stara a tak nevim, jestli uz treba nejsou nejake nove postupy. :think:

Diky za odpovedi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
20.3.13 16:22

@kar-maa a důvod, proč na ní jdeš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9754
20.3.13 16:36
@Izzz píše:
@kar-maa a důvod, proč na ní jdeš?

no prave si myslim, ze to ma byt proto, aby se ujistili, ze nemam srusty v deloze. Ale to jsou moje domenky. To vsechno se presne dozvim az na te schuzce-konzultaci vysledku spormiogramu a hormonalniho profilu. Po telefonu mi doktorka rekla, ze mam spatne fungujici hormon a nez mi da leky, tak mam jit na tu laparku, ale neco vic a presnejsiho se dozvim az v ordinaci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
20.3.13 20:19

Kar-maa, já bych si asi počkala na tu konzultaci, tam Ti určitě řeknou i odpovědi na Tvoje otázky. Ale kvůli špatným hormonům dělat laparku? no však uvidíš, dej pak vědět

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6024
20.3.13 20:41
@jaajunkaa píše:
@Vemas ahojky.S tou trombofilii by si měla chodit na hematologii a tam by tě měli hlídat. Jinak já jsem po 2 zt a dr me poslala hmed po vysetrenich, ale tohle záleží na doktorech, ale není pravda, že se na ne posílá až po 3 nezdaru. U me se našla pricima v imunitě.

Ja chodim na hematologii. Mela jsem plicni embolii, takze musim. Ja tam volala jakmile jsem zjistila, ze jsem tehu. Chtela jsem clexane. Vyfakli me, ze az ve 12tt driv neni potreba :zed: :pocitac: a ja potratila. Podruhe to same :zed:
Muj gynekolog mi porad tvrdi, ze musim brat clexane hned od zacatku, ale on to predepsat nemuze :nevim: asi musim sehnat jineho hematologa :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6024
20.3.13 20:43

@ywettka16 a co se dela za vysetreni?
Ja mam jedno dite, tak jestli dr cekaji, ze to slo pred. Lyy, tak to pujde i ted? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6379
21.3.13 08:29

@Vemas Neím jestli čekají, ale příjde mi to jako blbost i když už máš jedno dítě a ted jsi už 2× potratila tak by to měli nják řešit… :palec: Mě brali krev na hormonální profil, jsme obědnaní na genetiku a přítel jde na spermiogram. Dál se bude postupovat podle výsledku :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
30.3.13 16:52

@kar-maa
já jsem teď byla čerstvě na laparce-po druhém potratu mě dlouhodobě bolel podbřišek, tak jsem se dohodla s gyndařkou, že při laparce to vše prozkoumají, zda jsou průchozí vejcovody, zda nejsou srůsty a dělali mi ještě tzv. drilling ovárií. Operace trvala cca 45 minut, nástup do nemocnice v úterý odpo, ve středu operace-pohyb na JIPce, čtvrtek normální pokoj a v pátek jsem šla domů. Je to pod úplnou narkózou-mám dvě malé jizvičky. 15 minutová laparka? no to tedy nevím, co by za tu dobu stihli-vím, že je hysteroskopie, ale to se jen kouknou a nic nedělají a ta je myslím, takhle krátká…jinak po laparce by jsi neměla pár týdnů nic tahat, přeci jen máš stehy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
124
15.4.13 13:44

Tak si představte, že imunologie taky ok, spermiogram ukázkovej, žádný nález ani u mě, tak já nevim, kde je chyba… Doporučili mi listovku, bé komplex, selen a zinek… Takže v podstatě to, co jsem už brala i bez doktorů před tím… :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10486
15.4.13 13:48

@frapik máš za sebou i hysteroskopii?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
124
15.4.13 14:33

Jojo mám. Uvnitř taky vše ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10486
15.4.13 14:47

@frapik aha právě jsem ti to chtěla navrhnout, tak to ti moc neporadím ach jo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
124
15.4.13 14:59

@marinka5 Je to těžký… otěhotníme vždy rychle, ale miminko nás opustí… ach jo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
15.4.13 15:44

@frapik tak to je nemilý…na jednu stranu je dobře, že jste v pořádku…na druhou je dost blbý, že neznáte příčinu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
16.4.13 01:13

@frapik
a co genetika, tu máš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty