Opakované potraty

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10486
29.1.13 12:43

@sofie1974 je možné, že to asi do jisté míry člověk lehce změní, já už je musela začít brát, kolikrát jsem se nemohla ani zvednou z postele a dojít si na WC, byli to stavy, které bych nikomu nepřála…je jasné, že neni uplně nejlepší cpát do sebe chemii, ale když to jinak nejde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
29.1.13 12:47

@marinka5
na druhou stranu mu hodně pomohly-jak říkáš ty, taky se dostal do stavu, kdy nebyl schopen vstát z postele, měl stavy paniky atd. Jsem ráda, ale že se za 4 měsíce srovnal a postupně je vysadil. Já jsem naštěstí taková silná nátura, že jsem je nikdy nepotřebovala, ale myslím, že spoustě holkám v naší situaci pomohly

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
29.1.13 12:48

@smiley1
já jsem se do Cube objednala na konzultaci, taky jsem na ně slyšela chválu, tak uvidím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10486
29.1.13 12:49

@sofie1974 tak takovou povahu ti závidím, já jsem jednak strašný pesimista a jednak jsem strašná citlivka, takže mě rozhodí kde co…u nás je ten silnej přítel, nic si nepřipouští a za každých okolností je v pohodě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2827
29.1.13 12:54

@smiley1 když jsi dvakrát otěhotněla přirozeně, myslím, že bys otěhotněla i potřetí..pokud jsi ale vždy potratila, pak problém není v neschopnosti otěhotnět, ale jinde…a Když máte genetiku v pořádku, může být problém imunologický např…nevím co máš za sebou za vyšetření, ale pak je ti IVF třeba úplně nahouby a cpeš do sebe hormony a do nich peníze zbytečně :nevim: Ale opravdu neznáme tvou diagnozu, já jen, že už jsem se setkala, s tím, že i potrácejícím ženám nabídli IVF a ony stajně potratili i tak…problém byl prostě jinde
Jsem taky zvědavá, jak to dopadne potřetí u nás, taky bych si miminko moc přála, zatím doufám v přirozenou cestu. POtratila jsem teprve dvakrát, takže to pořád může být jen blbá náhoda :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
29.1.13 12:55

@marinka5
já jsem nekonečný optimista, ale manžel je neurotik, ta to hůře nese.Ale teď si říkám, že třetí ZT bych asi velmi těžce nesla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2827
29.1.13 13:01

@sofie1974 to je potřeba být optimista :mrgreen: Vy už máte koukám i řešený problém s imunitou, takže třeba se vám na jaře už zadaří a dotáhnete to zdárně do konce, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10486
29.1.13 13:02

Já už vlastně ani nevím jak jsem ty tři mé potraty vlastně zvládla…nějak jsem se to snažila vytěsnat z paměti…ale co mám před očima pořád, je výraz doktorky, když mě oznamovala třetí ZT, myslela jsem si, že skončím ze životem, nevěděla jsem co dál, veškeré sny se mi sesypali jako domeček z karet, bylo to něco nepopsatelně strašného…pak jsem začala číst všechno co se týkalo potratů a vyšetření…z velké části to byli kladné příspěvky, strašně moc mi to dodalo naději na to, že i nám se třeba jednou podaří, ale neuvěřitelný strach z dalšího těhotenství mám pořád…naštěstí už nebrečím nad každým kočárem…ale vždy se tak nějak zamyslím a přemýšlím, jestli ta paní neměla tu cestu k tomu miminku stejně obtížnou a trnitou jako já :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
882
29.1.13 13:52

@marinka5 ta tvoje poslední věta mě přinutila k zamyšlení a k napsání příspěvku. Já mám 1 dítě a pak následovala 3 nevydařená těhu, každé pravděpodobně z jiného důvodu. Všechna vyšetření jsou v pořádku.
Druhé dítko moc chci, jsou dny, kdy jsem nahoře a pak zase dole. Momentálně jsem teda dole:-( Včera se sousedce narodilo miminko, obrečela jsem to. Ale strašně moc jí to přeju, protože ona na něj čekala několik let a nakonec se dočkala a vše přirozeně.
Tak si říkám, že se prostě všechny dočkáme, i když to prostě nebude hned…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3106
29.1.13 14:11

@krokodylek Ja uz vsechna vysetreni prave mam, a nic zavazneho se v podstate nenaslo, takze mozna 2× blba nahoda, ALE!! To ze si nechavame geneticky vysetrit embrya me aspon trochu uklidnuje.
@Adona-i Sousedce se ted taky narodilo mimi a taky mi to moc nepridalo..
@marinka5 jsem taky pesimista a ted jsem se i dost uzavrela do sebe. Pritel je silnej, a nechce o tom mluvit. Pochopeni pro moje stavy nema-chybi mu bohuzel empatie :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9754
29.1.13 14:36

Ahojte holky,
dlouho jsem tu nebyla, tak doufam, ze mi to odpustite :andel:

Tak vam napisu, jak to se mnou vypada…

Naposled jsem psala, ze se musim objednat na gyndu, ze mi doktor slibil, ze mi udela nejake testy. Takze objednal me az ted v lednu…cekala jsem 2 mesice…nakonec po nasem rozhovoru mi zadne testy neudela, ze jelikoz uz se snazime pres rok a uz jsem nasla positivni test uz 3× a nikdy to nedopadlo dobre a ani duphaston nepomohl, tak mi dal doporuceni na jednu kliniku, neco jako CAR a tam mi udelaji vsechny potrebne testy atd.

Takze na klinice jsem byla dnes a pan doktor mi dal papir na testy s tim, ze mam prijit 3-5 DC a udelame ty testy. Mam tam zatrhlych 19 kolonek.
Takze mi toho budou delat najednou docela dost, takze jsem docela rada.
Nevim ale co to vsechno znamena, je tam zpousta zkratek…
Nevedely by jste aspon neco co by mohlo co zanenat?
Napisu vam je sem, jo?
Predem vam dekuju.

FSH, LH, PRL, E2, TSH, DHEA-S, Androstendion, SHBG, 17a-OH-P, Antiphospholipid, Antithrombin III(AT III), Protein C, Protein S, GGT, GPT, GOT, LDH, Lipase, Anti-Muller-Hormon.

Rika vam prosim nektera zkratka neco? Ja na to koukam jak suva…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
29.1.13 14:36

Teda dneska je tu pěkně negativní vlna… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
29.1.13 15:04

@kar-maa
to je hormonální profil, dneska se sleduje hodně AMH (muller hormon), je to takový ukazatel, kolik máš zásobu vajíček (hodnota by neměla být nízká), tuším, že FSH by zase nemělo být vysoké (myslím, že se týká kvality vajuch). Vyčkej na výsledky, tvůj dr/případně CAR by ti podle nich navrhli další postup/vyšetření/řešení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9754
29.1.13 15:10

@sofie1974 Aha diky moc :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
29.1.13 15:50

@kar-maa já tady s tim furt oxiduju, ale podle mě je hodně důležitý pořešit imunologii. A imunu v car bych až tak nevěřila. Ukáže jim to nějakej základ, ale zašla bych k odborníkům.

Už by to chtělo nějakou těhuli!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty