Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Díky Sof, tobě samozřejmě také, hlavně zdraví a pal už to přijde samo.
Jináč, Prednison se projevuje skvěle, jsem oteklá úplně všude, bezva účinek na to, že mám ta sebou 3 prášky…
A jak oteklá? Jakože tě třeba tlačí prstýnek? já nikdy na žádný otoky netrpěla, tak netušim, jak to vypadá…a obličej? Ježiš, ty mě děsíš ![]()
Vypadám jako bych měla tak o pět kilo víc, takový měkoučky třaslavý blátíčko pod kůží. Obličej jako když se vzbudíš po noci v tropech
Hm, co nadělám, jinak mi špatně není, takže pokud to nebu horší, tak vydržím, minimálně než půjdu na kontrolu ke GynDr.
Děvčata, přeji vám radostné Vánoce a kouzelný rok 2013 ve znamení našich miminek ![]()
To se mi teda vůbec nehodí…Prednison mi vyvolává chutě na cokoli a hlavně večer, uf, zo je práce
Ahojy Hany, ano…asi něco přes měsíc jsem brala Wobenzym 3-3.3 tbl. denně. Pak jsem nějak nestíhala…teď ho beru dál.
Jinak já jsem pěkně nakynula. Jím málo, ale mám veliké psychické stresy, kdy nemám vůbec chuť na jídlo a pak si trochu dám, ale tělo si vše uschovává ![]()
Urřitě na tom podíl má Prednison. Kamarádka te%d brala nějaké léky a že jsou to kortikoidy, měla léčbu na 14 dní a říkala, že cítila, jak kyne.
Hm, mám to taky, pořád chutě na cokoli. Taky počítám, že s váhou půjdu nahoru. Hrůza, co bysme ale pro ty drobátka neudělali. Tak vám přeju brzký dodatečný dáreček. Moc ráda uslyším dobré zprávy
Já očekávám zítra mail od Mudr Malíčkový…ani nevim, jestli se těšit. No ale už bude jasný, co se mnou bude dál.
Ted jsem četla i o možnosti IVF…že to někomu pomohlo po 2 potratech.
Taky jsem četla o IVF jako o řešení problémů s protilátkama, už v tom mám pěknej guláš. Jsem zvědavá, co ti Dr. napíše, doufám, že nám sem dáš vědět. Já teda polykám Prednison a Wobenzym, Helicid na ochranu žaludku a vápník s minerálama, protože ti v Prednisonu píšou, že se toho tělo nadměrně zbavuje. Držím pěstí na zítřejší výsledky a jsem moc moc zvědavá…jestli budeš mít navržené jiné řešení…taky bych to chtěla mít vyřešený dřív než za 3 měsíce, ale co nadělám…duben je strašně daleko ![]()
@Hanymany kdybych měla vidinu 3 měsíců, tak to asi takhle zběsile neřešim…ale u mě to fakt vypadá na dlouho. Tak uvažuju nad IVF.
Někdo doporučuje přeléčit a nezasahovat do těla hormonama…někdo má dobrou zkušenost s IVF. Dneska mi psala paní (sama od sebe), co měla naprosto stejný problém jako my tady - 2 ZT, pokaždý otěhotněla okamžitě, problém v imunu, šli na IVF a maj dvojčata.
No Malíčková podle mě navrhne léčbu…chci se jí ale zeptat na názor na IVF, i když to je peněz jak želez a nejistej výsledek.
@Hanymany
děkuji
a též přeji brzkou dobrou imunitu a miminko ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.