Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Papia jj, tu znám, resp. jsem o ní hodně slyšela. Zatím zkusíme Maličkovou a pak uvidíme
Jsem z Ostravy a Praha je pro nás zatím přijatelnější, ale na rizikovou poradnu v těhotenství bych tam asi fakt nedojížděla ![]()
@Papia Je mi moc líto, že vám v Plzni nic neporadili. Držím moc palce na rozhodování a hrozně moc ráda bych tady na jaře četla, jak si poleháváš doma a jsi třeba v nějakém 35tt a je vše OK.
![]()
@kaczule1
aha-ja netusila, ze jsi tak z daleka-když jsi psala o malickove, tak me to nenapsadlo ![]()
@JaLa
no poradili jen další leky, ale zadnou diagnozu nemam…jen ze se pravdepodobe spusti PGE2 a PGFalfa- to jsou spoustece porodu…na to bych pak mela užívat ten prednisol a godasal…jinak utrous, fraxik a total lezeni od zacatku-smela bych jen na WC
pokud se rozhodnu, tak si koupim i wobenzym
porad nevim…moc bych chtěla, ale… ![]()
to by byla krasa 35tt
![]()
zrovna včera mi moje nej. kamarádka rekla ze je zas tehotna(uz ma chlapecka 22mesicu)…moc ji to preju, jen to docela dost boli
@Papia to naprosto chápu
![]()
snad tyhle nové léky zaberou, moc bych Ti to přála! ![]()
@Papia myslím, že nám stálo za to jet do Prahy, alespoň si pak nebudu nic vyčítat ![]()
Taky věřím, že tyto léky zaberou a příště vše bude v pořádku ![]()
@JaLa @kaczule1
no jeste jsem preposila ty vysledky Malickove-trosku si do me rypla, ze se tedy zadny zazrak v Plzni nekonal(tenhle boj mezi lekari nedokazu pochopit), ale jinak byla celkem ok-shrnula moznou naslednou lecbu v pripadnem tehu, psala i o infuzich imunoglobulinu-coz nehradi pojistovna a jako samoplatce to vyjde na 90 tisic-tak jsem se ptala zda by to hradil nejaky fond nemocnice…-uvidim co odpovi…
vcera jsem zjistila, ze je tehotna dalsi moje kamaradka…zacina to bych celkem huste…mam okolo sebe jen same malicke deti do 2 let pak 2 ctyrmesicni miminka a 3 tehotne kamaradky…nejak se nemam sanci videt s nekym bez deti…jsou vsude…nevadilo mi to nejak moc, ale ted uz je jich vazne hodne… ![]()
@Papia tak to je teda pálka
Tak dej vědět, co ti odpoví
Taky mám kolem sebe hodně těhotných a s malýma dětma. Někdy to dávám až překvapivě dobře a někdy to nedávám vůbec
Pro mě bude nejhorší období podzim a zima ![]()
@kaczule1
ono je to podle vahy-nejak se to prepocitava a ja protoze vazim ted mimo tehu 70kg, tak je to proste dost (musi se jit 1× mesice na infuze do nemocnice)a pak je clovek jeste tezsi a navic vysledek neni zarucen…
pro me je nejhorsi, ze ty kamaradky se tema prckama radi chlubej a taky si chtej o nich pokecat, kdyz sedej vetsinou jen doma a nebo nekde krouzej s kocarem…a pak kdyz mam rozebirat jak jim rostou kycle a jestli jeste maji prdiky a jak pasou koniky, tak mi to sice chvilku jde, jenze pak jsem z toho uplne vycucana
v zime nechodime tolik na navstevy a na vylety a grilovat, tak je tolik nevidam-to bych mohla byt vic v klidu…no uvidime ![]()
Ahoj holky
@Papia to je hrozny jak pises s tou lecbou:-( kde ma normalni clovek vzit tolik penez? to je fakt hroznx a zaroven smutny a jeste promin ze se ptam ale ta miminka byla vsechna stejne pohlavi? jestli to treba neni ze nemuzeř miu holcicky ale kluky treba jo? asi blbost co? ale moc me to mrzi- ze jsi se s tim setkala a ze zadny odbnrnik neprisel na ppricinu
a o kamaradkach a tehotenstvi nemluve, je to hrozoe tezky ja to kamaradkam taky moc preju ale ta slýicka a smutek u me vzdy nasleduje, ale to je v nasem prípade naprosto pňchopitelne snad bude lip a cudeme psat ýa chvili do jine diskuze. vsechny se opatrujte a mejte se hezky ![]()
@Elunaj9
bohuzel pohlavim to take neni-ja mela 2 holcicky a posledni byl kluk…take jsem se na ptala…ale to pry vliv nema
nejradeji bych nekam zalezla, tak na rok usnula treba se pak vzbudila a neco by bylo jinak…ala mam smulu- pekne si to tady musim vyzrat…ach jo
![]()
jako kdyby chtel nekdo vyzkouset kolik toho jeste vydrzim…
Já si kolikrát říkám, že bych se odstěhovala hoooodně daleko, kde nás nikdo nezná ![]()
@kaczule1
![]()
jojo, nejak se taky nemuzu smirit s tim ze jsem „ta co nemuze mit ty deti(chudak)“
ja je mit muzu, ale- to hnusne velke ALE…
![]()
@Papia aha
já myslela, jestli třeba v tom to není, je to děs..ještě když nad tím člověk přemýšlí, kolik už mohl mít dětí, že jo
holky, je mi stejně jako vám, ale pořád musíme doufat, že se to povede, povedlo se nám otěhotnět, tak snad se nám to podaří, jen nás prostě asi někdo opravdu zkouší kolik vydržíme, tak asi musíme ukázat, že hodně… ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.
@kaczule1
koucky je sef rizikoveho oddeleni u apolinare v praze na karlaku(jemu sefuje Parizek) a taky tam ma rizikovou poradnu-posledne jsem k nemu chodila…on prave hodne spolupracuje s malickovou
ma i poradnu na netu na www.porodnice.cz - tam se da napsat a on odpovida na dotazy ohledne tehu a tak(odpovida tam i parizek)
a v te plzni je prof. Ulcova-gallova-zkus zadat jeji jmeno a hnedka ti vyskoci odkazy- vede reprodukcni imunologiia a genetiku v plzni-pokud jsi u ni jeste nebyla, tak ji mohu jen doporucit-je to super clovek