Opakované potraty

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15866
2.9.13 17:39

Zdravím :mavam: tak už máme výsledky od dr. Maličkové a něco se našlo, takže budeme přeléčovat :roll: :dance: Teď jen doufat, že to pomůže :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
2.9.13 20:52

@kaczule1 tak to je super a muzu se zeptat co ati nasla? a jakou lecbu doporucilaa?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15866
3.9.13 17:05

@Elunaj9 našlo se mi toto:
1/ Tvoříte protilátky proti annexinu V = placentárnímu protisrážlivému faktoru (AANNXV). Tyto autoprotilátky mohou způsobovat časné potraty, protože brání řádnému průtoku krve cévami placenty. Vy AANNXV nemáte mnoho, na druhou stranu jste prodělala již 2 potraty, takže je vhodné brát je vážně.
2/ Nad normu je i tvorba působku TNF-alfa, což je tzv. embryotoxický cytokin, který se může spolupodílet na neúspěších ET.

Budu brát Metypred + Godasal :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
3.9.13 21:38

@kaczule1 tak aspoň, že tak, něco se našlo…a hlavně rozsáhlá zpráva, to mně předali jen hodnoty s aktivní buněčnou imunitou a řekli, že potraty mohly být způsobeny tím, ale i nemusely :? tak držím pěsti…myslím, že ta Malíčková je lepší než to Podolí..no uvidíme, já jsem na prednisonu a 30.10.kontrola :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Papia
4.9.13 09:14

@kaczule1
tak to je fajn, ze na neco prisli :palec: aspon se to da nejak resit…
a to vam nasliz odberu krve, nebo testovali i neco jineho?
a na dalsi pokus muzete hnedka, nebo mas brat nejakou dobu ty leky?

• Citovat
  • Upravit
15866
4.9.13 09:17

@Elunaj9 dr. Maličková mi poslala na meil výsledky + rozepsala co to znamená a jak budeme dál postupovat. Recepty mi dokonce zašle poštou :palec:

@Papia u užívání těchto léků nemusí být nechráněný sex :nevim: Já se stejně chystám teď do lázní. Sice si nemyslím, že by se to povedlo přirozeně, tak si s tím ani nelámu hlavu :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2827
4.9.13 15:15

@kaczule1 a třeba se to zrovna po té léčbě povede i přirozeně ;),ta imunita je zákeřná…
tak hurá do toho a půl je hotovo-budu držez palce, abyste se toho mimouška do roka dočkali :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15866
5.9.13 09:19

@Papia zapomněla jsem odpovědět na 1. otázku. Našlo se to z krve ;)

@krokodylek děkuji, nezbývá než doufat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Papia
5.9.13 10:20

@kaczule1 ;) diky za info…

• Citovat
  • Upravit
1376
5.9.13 10:31

@kaczule1 Moc držím palečky, ať je léčba účinná. Jen je mi divné, myslím, že jsi psala, žes byla na vyšetř. v Plzni u prof. Ulčové-Gallové a ta na to nepřišla? Jak dlouho po potratu jsi prodělala to vyšetř. v Plzni? Nebylo to moc brzy po revizi? To by mohly být výsledky zkreslené a nenašlo by se to…Každopádně teď už se bude vše ubírat tou správnou cestou a i s touhle diagnozou miminko jde! Moc Ti to přeju! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
5.9.13 10:41

@Mber Můžu se zeptat, co je moc brzy po revizi?? já totiž byla na imuno 2 měsíce po revizi…a když jsem psala dotaz právě Malíčkové, tak mi napsala, že výsledky můžou být příčinou právě toho potratu, že tělo reagovalo na otcovy buňky…. Tak jsem z toho taková zmantená, jestli to fakt nebylo brzo a jestli se zbytečně nedopuju prednisonem :oops: ona mi totiž doporučila 6týdnů bez jakékoliv léčby a pak překontrolovat a teprve poté léčit, jenže co dělat, když jsem léčena v Podolí a další žádanku na jinou imuno už z mudr. Nedostanu :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1376
5.9.13 10:44

@Elunaj9 Mě bylo řečeno určitě po první ms po revizi. Jinak je tělo ještě ovlivněno těhotenstvím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Papia
5.9.13 10:49

@Elunaj9
ja chodim k Malickove a i jsem se sama objednala do Plzne(jen jsem pak poprosila gyndarku o doporuceni)-poprve jsme tam sli 2 mesice od porodu/potratu-to odebrali krev, ovulacni hlen a spermmie odebirali po 3 mesicich a celkove vysledky byly hotove po 4,5 mesici…

a ty chodis k malickove a i do podoli? nebo s malickovou jsi si jen psala? tak ji napis¨dotaz co si mysli o tve lecbe v podoli? jestli je to podle ni ok…ja si s ni takhle psala skoro cele pondeli a i s Ulc-gall-obe jsoumoc mile a dotazy mi zodpovedely a i to se mnou probraly…nakonec se i shodly v pripadne navrhovane lecbe ;)

• Citovat
  • Upravit
Papia
5.9.13 10:51

@Mber
v Plzni maji i na internetu ze objednavaji nejdrive 2 mesice po revizi/potratu a nebo hormonalni lecbe…drive ne…a u me i pak dr. rekla ze pockame jeste jeden mesic navic

• Citovat
  • Upravit
1376
5.9.13 10:55

@Papia No já jsem byla na vyšetření hned po první ms. Revize byla na začátku prosince, ms přišla hned po měsíci a 15.1.jsme jeli na vyšetření. Takže nějakých 6 týdnů…To jsem ani nenašla, že na internetu něco takového mají. Já to konzultovala přímo s paní profesorkou a věřím, že ví, co dělá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty