Opakované potraty

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Papia
5.9.13 11:01

@Mber
no ono urcite i zalezi v jake fazi tehu clovek byl…preci jen ja byla uz 22tt :,(, takze asi chtela pockat dele, nez se telo srovna…urcite ona sama vim kdy je to ok-ja ji tedy aspon verim

• Citovat
  • Upravit
1376
5.9.13 11:04

@Papia Jj,já jí taky důvěřuju. Je to profík…Myslím, že jsme v těch nejlepších rukou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
5.9.13 11:19

@Papia no já právě byla V Podolí, ale pak jsem ještě psala Malíčkové a ta s jejich léčbou nesouhlasila, právě z důvodu, že je jasné, že buněčná imunita je aktivní, když u mě 2× během roka došlo k potratu…tak já už prostě nevím a je mi jasné, že kdybych přešla k ní, přistupovala by ke mně jinak..tady v Podolí léčí všechny Prednisonem, to jsem si vyčetla v diskuzích a pravidlo se potvrdilo i na mě…no uvidíme, jak se mi hodnoty hnou nebo ne…a když tak bych asi přešla potom k ní …… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Papia
5.9.13 12:17

@Elunaj9
no me to s tim prednisonem prijde docela divne…jsou to kortikoidy a ja bych je mela take dostat, ale az bych byla v 18tt a to proto aby se urychlil vyvoj plic u miminka, kdybych nahodou rodila predcasne…ted dopredu moc nechapu ten vyznam proc to uzivas…ale nejsem lekar :think:
ja k Malickove chodim a doporuceni pripadnou na lecbu mam z te plzne a obe lekarky se nakonec celkem shodly v lecich…v podoli jsem na imunu nebyla-tak tezko soudit… :think:

• Citovat
  • Upravit
Papia
5.9.13 13:01

@Elunaj9
jeste mam kamaradku v praci, ktera prisla o mimi uz 5×-4× ZT a jednou ve 20tt…ted je tehotna v 6tt a nechala si od gyndare napsat prednison (donutila ho -on nechtel)a pak volala ulc-gall do plzne jestli to ma zacit brat a dr. ji rekla ze rozhodne ne! takze ty leky ani nevyzvedla v lekarne…

• Citovat
  • Upravit
15866
5.9.13 13:30

@Mber V Plzni jsem nebyla vůbec. Předtím mi dělali jenom nějakou základní imunologii v CARu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1376
5.9.13 13:34

@kaczule1 Aha.Tak to jsem asi s někým popletla. Myslela jsem, žes byla u profesorky Ulčové-Gallové. Promiň. Bylo mi divné, že ona by na nic nepřišla. Myslím, že ty CARY nedělají vůbec komplexní vyšetření co se imunologie týče a přitom je to myslím velice důležité vyšetření, kde bývá dost často skryta pravá příčina neúspěchů…Tak držím pěsti!!! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
9.9.13 17:10

Já byla loni na podzim v Podolí (o existenci jiné mudr na tyto potíže jsem neměla ani páru), dali mi automaticky Prednison (našli se pozitivní protilátky proti spermiím a hraniční proti trofoblastu). Nicméně spolu s Wobenzymem zřejmě léky zabraly, protože jsem otěhotněla poměrně rychle a snadno (což nebývá u mě zvykem) a doposud vše OK.
Jinak Malíčková taky dává běžně kortikoidy - ale ne konkrétně Prednison kvůli jeho horší snášenlivosti (a co jsem tak četla, tak taky dává dost podobnou sestavu léků - jen pak víc řeší individuálně dávkování a délku léčby než v Podolí). Mně konkrétně ale Prednison nedělal vůbec nic - žádné vedlejší účinky jsem nepociťovala. Teď se už blíží doba jeho vysazení, tak se i trošku bojím. začalo mi před pár dny docela tvrdnout břicho (10-15× denně), tak se dopuju magnesiem. No snad to bude v pohodě.
Takže za mě - s Podolím spokojenost, ale chápu, že někomu se tam nemusí líbit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
10.9.13 16:34

@JaLa ahoj vím, psaly jsme o tom v minulých diskuzích…taky beru wobenzym a prednison, snad další říjnová kontrola ukáže nějaký výsledek a bude dobrý a budu mít povoleno alespoň se snažit..jinak prednison se mnou taky nic extra nedělá..snad ani nezačne…
Ty jo, takže ty už se blížíš k 15.týdnu??? :potlesk: super, držím palce…a ještě tady bylo pár čerstvých těhulí, které už se nozvaly…např. Frapík a Marinka? mám takový dojem? Holky doufám, že všechno v pohodě :srdce: a koukejte se také pochlubit, ať máme my ostatní nějakou pozitivní vidinu do budoucna :hug: tak se mějte :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10486
10.9.13 17:57

@Elunaj9 Ahoj tak ja teda zacinam 10. tyden a zatim je vse ok. Az na par drobnosti jako bylo spineni ktere me provazelo od zacatku a ted trpim dost na nevolnosti ale strach mam obrovskej porad

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14112
10.9.13 18:31

Ahoj holky, omlouvám se, že vstupuju do rozjeté diskuze. Ale po neúspěšném IVF mě poslali na imunologii tam máme čerstvé výsledky, přítel v pohodě, já autoprotilátky proti embryu. Jakmile budu mít zprávu v ruce jdu na konzultaci do CARu, tam mi předepíšou na doporučení imunoložky prednison. Co mě s ním čeká, je opravdu nutný gumisex??přijde mi líto vyhodit 3měsíce snažení do vzduchu a poté jít na testy znovu, jestli se to srovnalo. Podařilo se některé pak přirozeně otěhotnět tak, aby vše skončilo tak jak má???Na jaře bychom chtěli jít na KET pokud by se nezadařilo do té doby. Moc děkuji za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6379
10.9.13 19:16

Ahoj holky ;-) taky vás zdravím a přesně jako marinka jsem začala desátý týden a zatím je vše ok, ale bojím se :-) na kontrolu jdu za týden, tak snad vše dobře dopadne :-) Holky co se léčí, tak přeji ať se co nejdřív přeléčíte a pak ať jste co nejdřív těhulky a snažilkám přeji ať co nejdřív najdou ty // čárky :-) ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15866
10.9.13 19:35

@MisTer co jsem slyšela, tak právě u prednisonu by měl být gumisex, jinak moc nesplňuje svůj účel :nevim: Ale nevím, jestli to platí pro všechno :nevim: Ale vím, že některým dovolili sex bez ochrany v době ovulace :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14112
10.9.13 19:36

@kaczule1 ahoooj se potkáme snad všude :pankac: já se na to musim zeptat, já tu zase četla, že se snažili a třeba druhý měsíc otěhotněli. Tak já ti nevím zeptám se, co mi řeknou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15866
10.9.13 19:37

@MisTer určitě se na všechno poptej ;) A to neřeší ten imunolog? Se mnou Maličková komunikuje meilem a recepty mi poslala domů :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty