Opakované potraty

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4340
23.9.13 20:33

@Ginuš psala jsi, že jsi v kontaktu s MUDr. Ulčovou-Gallovou, ale v podpisu nevidím, že bys podstoupila imunologii a s jakým výsledkem. Jak jsi to s ní řešila a co na tu MTHFR mutaci bereš? Mám ji taky a beru půlku Anopyrinu (ale mám jen C677T). A ještě před těhu jsem užívala naštěpenou kyselinu listovou (např Femibion). Výborný je taky Wobenzym. Co štítnice, vyšetřil Ti ji někdo pečlivě (TSH by mělo být pod 2,0)? Hormonální profil Ti dělali, jestli nemáš nedostatečnost žlutého tělíska?
Já jsem teď těhotná popáté, mám syna, zbytek byly potraty (vše SP), nakonec mi zjistili štítku (TSH 3,6), MTHFR a ještě v imunologii zvýšenou buněčnou imunitu (proti spermiím a hraničně proti trofoblastu). Vše se zaléčilo (Letrox, Prednison, Wobenzym, Femibion, Anopyrin) a teď jsem v 18tt, takže efekt léčby tu určitě byl (a to ještě jsem otěhotněla poměrně snadno, na moje poměry).
Ovšem, on obecně ten první trimestr je takový nejistý a může se stát cokoliv a ty blbé náhody tam prostě jsou i přes veškerou léčbu - každopádně bych teď všechna vyšetření projela, ať se pak nestresuješ zbytečně. Držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42775
24.9.13 08:58

@JaLa tak z imuno mam podle mě všechno - protilátky proti spermiím: neprokázány, velmi slabě pozitivní protilátky proti vajíčku. Antifosfolipidové - nic nemam pozitivní. i-Mar-test: neprokázány. Štítka v pořádku. Na mutace jsem si při zjištění HCG v krvi začala píchat Fraxiaprin 0,4. Půl roku před těhotněním jsem brala každý den: malý B-komplex, Pangamin 6 tablet, Selzink, kys. listovou, femibion v po a čt. Fraxiparim do 16 tt. Všechny tyto léky jsem brala i celé těhu. Že by mi dělali hormonální profil nevím - papír od toho najít nemůžu :nevim:. Jdu k Dr. Ulčové-Gallové po 6ti nedělí tak se na to optám a sama říkala, že mě chce vidět

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
24.9.13 10:23

@Ginuš hm, tak to vypadá dost komplexně. Náhodou Utrogestan nebo Duphaston jsi nebrala? - pokud ne, tak bych zažádala o ten horm. profil a je jedno, jestli v Plzni na imunologii nebo na gyndě. Jinak tu naštěpenou listovku bych brala denně, obyč listovka nestačí - zvlášť když máš obě mutace MTHFR. Při této mutaci je totiž ztížená (někdy až skoro znemožněná) schopnost vstřebávat kyselinu listovou a tak se doporučuje právě ta naštěpená. Ale vím, že paní doktorka Ulčová spíš preferuje takovouhle směsku vitamínů zvlášť než jen ten Femibion jediný, netuším ale proč. Nejsi totiž jediná, komu to takhle „namixovala“.
Jo a ten Wobenzym fakt doporučuju, má taky účinky proti potratům - zvlášť v případech nezjistitelných a imunologických http://www.zdrava-rodina.cz/…med0124.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42775
24.9.13 11:00

@JaLa Utrogestan nebo Duphaston jsem nebrala. Na ten horm. profil se optám ve středu jdu na gyndu se zprávou z nemocnice - ale myslim si, že mi teď v 6ti nedělí nic dělat nebudou. S Femibionem mi to taky přijde divné, že ho mam brát jen Po a Čt jakmile jsem otěhotněla brala jsem jí každý den, ale asi jsem měla i předtím. Mě teď i docela nahlodal přítel - u nich v práci bylo pár ženských co nemohly otěhotnět a nebo donosit a začala brát doplňky stravy (drahý za 2500 na měsíc) a všem se zadařilo, tak přemýšlím i nad tím. Optám se na to u Dr. U-G až tam půjdu. Nechce se mi moc dlouho čekat :roll:. Na Wobenzym se také optam. Děkuji strašně za rady… :hug:

Příspěvek upraven 24.09.13 v 11:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
24.9.13 11:09

@Ginuš no, 2500,– stojí právě ten Wobenzym, ale vydrží kousek dýl než měsíc - i když záleží na dávkování :-) A aspoň mě přijde, že mě na to těhotenství fakt fyzicky připravil a vše proběhlo tak hladce jako ještě nikdy. Je to zároveň první těhotenství, kdy jsem nekrvácela ani nešpinila. Až jsem se sama divila. Teď ho tedy budu vysazovat, ale nejradši bych si ho nechala až do konce :-)
Hormonální profil se dělá myslím 2× do měsíce - vždy na začátku cyklu a pak po půlce, takže v šestinedělí Ti ho dělat nebudou.
Ten Femibion (nebo jinou naštěpenou listovku) bych brala denně a naopak vynechala ty ostatní duplicitní vitamíny (ten B-komplex a Pangamin).
Držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42775
24.9.13 11:18

@JaLa hm tak hormonální profil určitě nemam. Asi se budu rozhodovat mezi Wobenzymem a těma doplňkama. Femibion jsem brala při otěhotnění každý den i když jsem to v papírech měla psáno jinak. Teď ho beru také každý den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
24.9.13 12:33

@Ginuš osobně věřím Wobenzymu, jednak proto, že má za sebou studie přímo na potraty a doporučují ho i samotní imunologové a protože jsem chodící důkaz místo slibů :-) Tím ho teda nechci nijak propagovat, jen že jsem fakt spokojená a i holky po potratech tady na emimi (nyní již úspěšně těhotné). Jiné doplňky jsem nezkoušela. Co Ti to doporučovali?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42775
24.9.13 13:10

@JaLa jmenuje se to LifePak®+. Jedna známá (od mladého z práce) jednou potratila, začala brát tohle, měla dítě, pak to nebrala a potratila 2× a pak zas brala a má další dítě. Další dvě nemohly otěhotnět a najednou mají obě bříška. Tak nevím.. Přítel tomu hodně věří a je na něm vidět, že ho mrzí, že jsem o mimi přišla a snaží se aby to příště nebylo. Právě ta co 3× přišla o mimčo má přítele co tyhle produkty prodává, ale opravdu vím, že nekecají a je to pravda. Udělám prostě cokoliv aby se to příště už neopakovalo.
Zítra se na gyndě na vše zeptám. Dnes je mi hodně ouvej, bolí mě břicho, celou noc jsem probulela, takže cestu tam bych nedala. Nevím jestli je tam naštěpená listovka - jak ve Wobenzymu tak v tom LifePaku. Budu zjišťovat a ptát se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Papia
24.9.13 13:23

Ahoj na ten wobenzym taky verim, jen tyhle studie jsou dost neverohodne…
uy jen kdyz se clovek podiva kdo studie hradil a v kterem roce, tak zjistis ze vyrobce :roll: a ne nejaka jina laborator…psala jsem si na tohle tema s Malickovou a bohuzel jsme se shodly, ze vysledkz maji az moc dobre a nejsou potvrezene od nekoho jineho…to samozrejme nevzlucuje jejich ucinek-jen kdyby to tak bylo, tak se uz davno pouzivaji oficialne a maji to i v navodu na uzivani…ale tam nic takoveho neni-jen ze se mas o uzivani poradit s lekarem…ale nic o tom, ze je to prostepesne v tehu a nebo dokonce, ze to pomaha…neverim ze wobwnzym je az tak zazracnz, ale jako doplnek je podle me ok…a jako placebo aby se hlava srovnala je mzslim idealni :palec: ;)

• Citovat
  • Upravit
4340
24.9.13 13:56

@Papia Popravdě, jsem skeptik každým coulem, takže u mě to placebo určitě nebylo, já to brala jen proto, že jsem se tady o tom dočetla a doporučil lékař, ale že bych tomu věřila, to zase moc ne - to až teď, když už to vypadá na zdárný průběh :-) Ovšem že má Wobenzym skvělé účinky na hojení ran a regeneraci organismu, to mu rozhodně přiznat musíme.
I když u mě to bylo víc věcí najednou, které zafungovaly, rozhodně nejen ten Wobenzym. Jinak přímo na stránkách Wobenzymu se o jeho „prospěšnosti“ v těhotenství v rámci prevence potratů píše i s doporučeným dávkováním. V příbalovém letáku to ale není, to máš pravdu.

@Ginuš Wobenzym naštěpenou listovku neobsahuje, ani žádné jiné vitamíny - jsou to čistě enzymy. Ta naštěpená listovka (Metafolin a jiné názvy) jsou ve Femibionu nebo třeba v Mamavitu Prefolin a určitě i v dalších preparátech určených pro zdárné otěhotnění (navíc se tím i dost chlubí, tak to nepřehlédneš), navíc jsou i dražší než ty obyč vitamíny pro těhotné.
Koukám, že ten LifePak je vlastně multivitamin… mno, nevim, možná budou lépe vstřebatelné, možná budou kvalitní, ale za ty prachy?
U těch enzymů má člověk aspoň pocit, že bere něco jiného a zvláštního - jak psala Papia - už jen z psychologického hlediska :-)
Prý je i něco levnějšího než Wobenzym a stejně účinného, ale na název si nevzpomenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42775
24.9.13 15:25

@JaLa já vim, je to hodně drahé, ale na druhou stranu vím o 3 kterým to pomohlo, tak by mi těch peněz líto nebylo. Oni mají v té firmě přístroj na změření antioxidantů a podle toho dávají vitamíny - prý nějak nastartují tělo aby mohlo vstřebávat. Já prostě nevím. Jsem hodně nahlodaná. Kdybych nevěděla, že to někomu opravdu pomohlo, tak tomu nevěřim a nedam to. Jako nerada bych něco podělala, tak se na to Dr. U-Gallové zeptam. Jde se mnou i přítel, protože ten je do toho hodně zapálenej a nechci tam jít sama :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
24.9.13 18:33

@Ginuš Teď jsem jen někde četla, že by se v těhotenství neměli brát žádné komplexní vitamíny, jen ty pro těhotné. Ale pokud bys to brala před těhu a v těhu třeba ten Femibion nebo nějakou obdobu s naštěpenou listovkou, tak proč ne. Osobně bych do toho nešla, protože právě takovéhle firmy ve mně nevzbuzují důvěru (a čím více spešl přístrojů na měření čehokoliv, tím méně důvěry - ale to je můj osobní problém), ale jak říkáš - když znáš lidi, kterým to pomohlo (ovšem je otázka, zda to byl právě tento důvod - stejně jak to psala Papia), tak to třeba pomůže i Tobě. Pak napiš, k jakému závěru jste s MUDr. Ulčovou dospěly. Držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Papia
25.9.13 07:37

@JaLa
@Ginuš - no, mzslim, ze kdyz tomu veris, tak to uz samo o sobe muze pomoci-navic kdyz mas podporu manzela, ktery tomu take veri, tak je to urcite zase plus…jen se clovek zase musi drzet trosku pri zemi a byt aspon trosku realista…ona ta hlava je vazne magor ;) :hug: - nemzslim to nijak zle-ale kdyz se hlava rozhodne, ze neco zabere, tak by to mohlo vyjit :palec:
jinak ja se ptala ulc-gall i na wobenzym a ona rikala, ze je to zbytecne…no ale stejnak bych si ho koupila kdzbz jsme se yacali snazit :mrgreen: -a to vim kdo ty studie hradi a tak-takze si vlastne protirecim-ale vim ze mi pomohl po tretim porodu/potratu-takze ja bych do toho sla :palec:

jinak pro zajimavost-mam leideda a mthfr a nikdy jsem nebrala nastepenou listovku a kdyz nam s partnerem delali obema genetiku, tak nam vyslo, ye ja mam listovkz akorat a on ji ma malo ;)-celkem me to zarazilo a i pobavilo zaroven- no trosku paradox…

jinak i kdyz jsem se ptala na tu nastepenou listovku v trombo centru profesora Kvasnickz-tak mi rekl, ye jde hlevne o prachy-ze kdzbzch zila v africe a byla podvizivena, tak ok-ale takhle je to jen tahani penez z tehuli… a pak si vyberte…co doktor to nazor

pardon, za ty preklepy, nejsem na svem compu ;)  :mavam:

jo a jinak bych rozhodne nebrala b-komplex a pangamin- dyt to je skoro to same…oboje je same becko…a za me tedy radeji ten pangamin :palec:

• Citovat
  • Upravit
4340
25.9.13 10:29

@Papia Máš pravdu, že spousta těchto vitamínů a podpůrných prostředků má spíš placebo efekt a je to tahání peněz z důvěřivců. Kéž by to ale fakt fungovalo vždycky a u všech - ať už je jejich reálný účinek jakýkoliv. Bohužel ale ne vždycky je problém právě v hlavě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6379
25.9.13 13:38

Ahoj holky, chci se vás zeptat mám od dr „nařízeno“ brát femibion800 právě kvuli naštěpené listovce a doberu ho když budu 11+5 a red nevím jestli si mám koupit ještě femibion800 a nebo už ten 400? mám doma i normální obyč listovku tak přemýšlím, že zatím budu brát ji a pak si koupím až ten femibion400 co vy nato říkáte byla by to blbost? nechci pak pulku plata nedobrat kvuli tomu, že už nejsem v 1trimestru ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty