Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@ywettka16 to ko kontrolovali jen jsem tim chtela rict to ze nevim jeste termin screeningu kvuli tomu ze jsem nebyla u svy dr.
@marinka5 tak to potom jo já myslela, že ti ani nevyšetřili v nemocnici…a neboj ted se to dozvýš a třeba to budeš mít taky příští týden ![]()
Holky, je super, že to takhle hezky postupuje, jen tak dál.
Ohledně Femibionu, asi bych klidně brala ještě ten 800, ten se může brát i déle a až potom koupila 400.
Ten hormonální profil může odhalit nedostatečnost žlutého tělíska a ta nevylučuje snadné a rychlé otěhotnění - jen může způsobovat spontánní potraty a špinění při těhotenství.
No a při IVF rozhodně (!!) nelze zkontrolovat uložení. Oplodněné vajíčko vloží do dělohy, ale jestli a kde se přichytí, je už čistě v jeho režii. Není náhoda, že riziko mimoděložných otěhotnění je u IVF vyšší než u přirozeného otěhotnění.
Moje gyndr taky občas říkala věci, které se zcela vylučovaly s realitou nebo odbornými informacemi a změnila jsem nakonec lékaře - nemám sílu pořád ověřovat, jestli to, co mi říká, jsou bláboly nebo pravda (třeba jedna její perla: Rh faktor nemá cenu řešit do 12tt, když potratíte - pokud bych jí uvěřila, tak bych teď měla sakra problém…). Nemluvě o tom, že jsem včera musela ukončit braní Anopyrinu, který mi naordinovala na MTHFR heterozygota a který mi ostatní lékaři doslova zakázali brát, jeho braním bych způsobila vážnou srdeční poruchu miminku (kdo ví, jestli se už nestalo…). ![]()
http://www.fertilizace.cz/…tenstvi.html
Holky zdravím Vás, jsem dnes 5tt+0 po 2.IVF, jelikož se po 1.IVF přestalo embryo vyvíjet, hlídám teď HCG, 4tt+4 jsem ho měla 180 a za 48hod. stouplo na 536, což bylo včera. Měla jsem radost, ale odpoledne přišly bolesti břicha a krvácení (žádné mírné špinění). Bolesti byly vždy, když jsem byla v pohybu, jen v leže ustoupily. A krvácení pokračuje.. Myslím, že mám příznaky jasného samovolného potratu. Volala jsem ráno svému Dr. a ten mi řekl, ať neplaším, ať přijdu příští středu na utz, že se pak uvidí.. Jsem ale na nervy. 5 dnů nic nevědění je šílený. Máte zkušenost, jak klesá HCG po potratu? Jestli to můžu poznat když v pondělí ráno půjdu na krev? Díky za zkušenosti..
@lucie8510
pokud krvácíš, tak bych jela hned na pohotovost…nevim proc cekat…budes vedet hned na cem jsi…
@Papia píše:
@lucie8510
pokud krvácíš, tak bych jela hned na pohotovost…nevim proc cekat…budes vedet hned na cem jsi…
No mne rekl muj doktor, at zvysim davku utrogestanu, ze to nemusi znamenat potrat. Ze utz rozhodne a na ten mam prijit az ve stredu… no pokud jsem uz potrstils, jelikoz dnes uz me nic neboli a jen spinim, tak uz s tim stejne nic neudelam. Ale ma intuice mi rika, ze je po ![]()
Holky, tak jsem jela na pohotovost, na utz nic nenašli, dr. říkala, že ale bud je to ještě brzy a nebo je to už po potratu. Mám vyčkat co krev, ale sliznice měří jen 5mm, takže špatný
při přenosu byla 10mm. chjo…
![]()
@JaLa Ahoj mám také mutaci MTHFR heterozygota a zjištěné autoprotilátky proti kardiolipinům a fosfolipidům - na ně beru anopyrin před těhu a budu i celé těhu, pokud nedojde ke krvácení - pak vysadím. Takhle to mám nastavené přímo od dr. Madara z Podolí. Mám otázku na zjisťování hladiny homocysteinu - ohledně té MTHFR mutace. Mám si vydupat žádanku na hemato sama? Má gyng. tvrdí že tato mutace nic není a má to každá druhá, ani to neví.
Ahoj holky. Zdravím
a hlásím se po pátečním screeningu. Vše. o.k, paní doktorka byla spokojená, prý šikovné, aktivní miminko.Na 90% odhaleno pohlaví, to si ještě chvíli necháme pro sebe…
Po zadeček cca 7cm…jsem moc šťastná, že to takhle hezky jde. Už jsme nějaký 14.tt.Přeji všem hezký den ![]()
@Ilcinka
sice to nic neni, ale behem tehu se to vetsinou hlida-tedy pokud uz mas ya sebou nejakou spatnpou zkusenost… jinak nevim jestli ti zadanku jen tak napise
… ![]()
@Ilcinka já mám právě jen tu MTHFR heterozygota, nic jiného a tak nebyl nejmenší důvod ten anopyrin brát a že se skutečně tahle mutace dnes již za trombofilní mutaci nepovažuje a nijak neřeší. Spíš si ohlídej, abys pak ten anopyrin ve 3. trimestru vysadila - i dle různých odborných článků způsobuje dřívější uzavření čehosi v srdíčku miminka a není to dobré. Pak se nahrazuje anopyrin nějakým miniheparinem (jak dle různých doktorů tak i dle PA, kterou znám a s kterou jsem ten můj anopyrin probírala). Raději bych to pak ještě zkonzultovala s hematologem.
Ten anopyrin se bere čistě jen na ten antifosfolipidový syndrom.
@lucie8510 to mě mrzí, že se to takhle vyvíjí. Zkusila bych pak pořešit všechna ta vyšetření, o kterých tu pořád píšeme - škoda podstupovat další a další IVF, pokud by se to dalo řešit preventivně. Samozřejmě za předpokladu, že by se našel důvod. Držím palce!
@JaLa no 2 dny po potratu jsem měla HCG 249 a sliznice jen 5mm ve středu jedu na konzultaci, co dál… 4× IVF a z toho 2× nic 1× zamlklé těhu a 1× bolestivý potrat, no něco musíme udělat, aby to příště bylo lepší… Díky za podporu
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.