Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@JaLa No tohle je v Pha na Karláku.. Mám to doporučený z ICSARU i z mé kliniky. Chodím na soukromou kliniku IVF EUROPE http://www.fertility-ivf.eu/cs/
uvidím. Já těm mým dvěma dr., co se o mě už starají věřím. Zase musím říct, že 1. i 2.IVF se vždy test ukázal pozitivní a že jsem na veškerou léčbu reagovala skoro úplně obráceně, než 95% pacientek.. Mám to tělo fakt jiný… Takže teď hledáme příčinu, proč to neudržím. Tak se nechci rouhat. Víš nakonec můžou být všechny testy OK a bude to prostě jen smůla či psychika. Tělo a příroda jsou v tomto bohužel nevyzpytatelné… Uvidíme.
@JaLa prosím tě omlouvám se, genetiku mám na Karláku a imunologie MUDr. Trnková Barbara, oni mají nějaký přístroj, jako jediný v republice, který by mohl odhalit vadu, kterou si moji dr. myslí, že to způsobuje… no nevím, každopádně jsi mě donutila hledat reference a na Mudr. Trnkovou jsou velmi pozitivní.
Tak snad… já se ozvu, chtěla bych teď nějak načerpat energii, pokud je to opět otázka několika měsíců, tak abych to nevzdala psychicky…
@lucie8510 v synlabu jsem byla taky na imunologii poslána z Iscare výsledky trvaly asi měsíc bylo to komplet i partnera zjistili mi protilátky proti embryjku, nařídili prednison tak se uvidí za 3měsíce kontrola. Tak držím palce at i Vám pomůžou!
@lucie8510 Moc držím palečky, snad to bude dobré pracoviště, o kterém píšeš, jinak vidím, žes měla časné potraty a na ty se specializuje Mudr. Ulčová-Gallová v Plzni. Já jsem v její péči, myslím, že to je špička ve svém oboru a plně jí důvěřuju. Dnes jsem dle utz v 15.tt a věřím, že tohle těhotenství už dotahneme do úspěšného konce! Určitě se ozvi, jak vše postupuje, budu na Tebe myslet! ![]()
@Mber určitě jsou v praze snad 3 a synlab patří mezi ně. Jen je smutné, že po republice je tak málo pracovišt nebejt z PRahy nebo většího města je všecko složitější
@MisTer No já vždycky slyšela, že reprodukční imuno dělá jen Madar v Podolí, Ulčová v Plzni, pak ta Malíčková-ta je asi taky v Praze-ale ta je spíš na ty pozdnější potraty…Obyč. imuno udělají asi leckde-i ty Cary se jakoby na oko snaží, ale není to podrobné vyšetření…Každopádně ja píšeš, je těch pracovišť málo…
Ono to chce opravdu profíky doktory, kteří tomu hoví, cí, o co jde a taky jsou ta vyš. pěkně drahá a to se každýmu dělat nechce, že? Většinou by nejraději rýžovali a rýžovali…
@lucie8510 Ono je fakt lepší jít tam, kde se na tuto problematiku čistě specializují. Ale třeba je taky dobrá, jen jsem o ní nikdy v této souvislosti neslyšela. Kdyby se Ti to nějak nezdálo, tak zkus ten Karlák a MUDr. Karin Malíčkovou, tam jsou ty výsledky taky celkem rychle a má za sebou taky spoustu spokojených pacientek, nyní již díky ní maminek. Držím palce!
@Mber já mám přímo zprávu z reprodukční imunologie tak jim budu věřit!
@MisTer To je určitě důležité, důvěřovat lékařům, u kterých jsi v péči…pro mě to je jedna z nejdůležitějších věcí, beru to jako takový vztah…
Já už teď razím heslo důvěřuj ale prověřuj. Co jsem si několikrát myslela, k bůhvíjakým odborníkům nechodím a pak z toho byly akorát mega průsery a následné napravování a kdybych nebyla líná tak i na žalobu… Tak od té doby si dávám sakra pozor…
@JaLa Tak já jsem na tom asi podobně jako ty. A začala jsem právě po těch našich nezdarech. První byla okamžitá změna gynekologa, pak hledání recenzí na opravdu dobrou imunologii a genetiku, též hematologii. A myslím, že jsem vybrala nejlíp, co jsem mohla a teď těm odborníkům, u kterých jsem, opravdu plně důvěřuju…
@Mber To je dobře. Taky mám už pár doktorů (ale opravdu jen pár), kterým důvěřuju téměř bezvýhradně (pediatra, zubařka, dětský alergolog..), ale k takovému vztahu došlo až po několika krizových situacích, kdy se opravdu ukázalo, že jsou to lékaři na svém místě a vědí, co dělají. Když jsem šla opačným stylem - dle referencí k „papírovému“ odborníkovi nebo ze známosti, tak z toho byl akorát průšvih. Ale možná je to jen moje kokrétní smůla, což bych se ani nedivila ![]()
@Mber moc držím palečky, ať je u tebe vše ok. Zítra mě čeká genetika na Karláku.. koncem října budeme chytřejší… díky za podporu
Holky děkuji za info, jste hodný, ta návštěva tam bude ok, horší budou nervy pro výsledky… Museli jste si pro ně na genetiku a imunologii osobně, nebo posílali vašemu dr.? Logicky si říkám, že osobně, aby případně nasadili léčbu, tak jsem kdyby měl někdo jinou zkušenost. Děkuji budu informovat jak válčíme dál…
@lucie8510 Nám včera na genetice říkal že když bude vše OK pošle to pošto do schránky ve dvou vyhotoveních jednu pro mě a druhou pro dr.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.