Opakované potraty

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Papia
5.11.13 12:49
  • Citovat
  • Upravit
1343
13.11.13 08:47

Ahoj holky, kdo mate zkusenosti s genetikou na Karlaku - jak dlouho trva objednani, nemam se objednat uz ted, ackoliv nemam jeste zadanku, abych pak nemusela cekat vice jak ty 3 mesice po kyretazi jen kvuli tomu, ze nebudu mit vcas vysledky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
766
13.11.13 09:10

@Fraga nevím, přesně, jestli je to ta genetika, kde jsme byli my s manželem - byli jsem v Genvii (Karlovo náměstí 7). Objednání trvalo cca 14 dní, výsledky potom asi 6-8 týdnů (už si úplně přesně nepamatuju, ale víc to nebylo).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
13.11.13 13:01

Můžu se přidat a mít otázku?
Mám zasebou 3 potraty během 9 měsíců. Vždy byla nejspíš stejná příčina, zamlklé těhu okolo 7tt bez plodu jen gestační váček. Poslední potrat byl samovolný 7.10.
Doktor mě dělal krevní testy a tam byli zjištěny zvýšené protilátky. Jak se to lečí a dá se léčit při těhu? I když jsme se nechtěli tento měsíc snažit, tak je možný, že se zadařilo. Začala jsem brát femibion 800.
Děkuju za pomoc a odpovědi. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1376
14.11.13 11:02

Ahoj holky.Tak se hlásím po úterním kontr.utz ve 20.tt.Miminko krásně roste, má 25cm a cca 380gr a znovu nám paní doktorka potvrdila chlapečka. Jsme šťastní, že je vše v pořádku a věříme, že to tentokrát zvládnem a dočkáme se miminka v náručí…Zdravím všechny a přeji hezký den… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14112
14.11.13 11:08

@Mber super zprávy gratuluju jen tak dál!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1376
14.11.13 11:11

@MisTer Moc děkuju! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.11.13 23:05

@nelinko

ahojky, cetla jsem ze jsi mela 3 potraty, vacek bez plodu. Ja mela spontanni kompletni potrat v 5 tt vloni na Vanoce, bez revizel.. Ted jsem zase tehotna, podle me pravidelne MS jsem 7+6 ale vcera na UTZ jsem mela jen gestacni a zloutkovy vacek, pristi kontrola za tyden, jsem zoufala :,( uz tomu neverim, ze tam neco bude. Jakou s tim mas zkusenosti' jake jsou priciny? Da se tomu nejak zabranit= Ja mela HCG pekne vysoke, vsechny krevni testy v 1 trimestru v poradku :,( jsem zoufala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1343
15.11.13 08:42

@Mber Ani nevis, jaky je to balzam pro moji dusi, davas nam nadeji, ze i my jednou. Jen vic a houst techto uzasnych zprav. Drzim palce. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1376
15.11.13 11:32

@Fraga Určitě se dočkáš ty i ostatní… :hug: Chce to opravdu trpělivost, připravit se na to, že to bude třeba běh na delší trať. Ale vyplatí se. I teď jsem pořád jak chodící lékárna a feťák v jednom, břicho rozpíchané, ale to miminko za to stojí!!!Držím vám všem holky palce a opatrně tfuj, tfuj, tfuj… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
15.11.13 11:34
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
15.11.13 11:41

Ahoj holky jsem 37tt mam to uz za par takze uz hodne odpocivam a pripravujeme se na porod teda uz bych to mela rada zasebou :) vsem snazilkam at se zadari :mavam: pohlavi nevime mame prekvapko :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1376
15.11.13 11:45

@verolli Držím palečky, ať jde porod dobře a už mám mrňouska u sebe. Určitě dej vědět, jak se vám daří!!! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1376
15.11.13 12:28

@nelinko Ahoj.Určitě se můžeš přidat…Nepíšeš, jaké druhy protilátek Ti našli, ale určitě bych se teď bez vyšetření do snažení nepouštěla. Já mám za sebou tři potraty, pak mi zjistili tři druhy antifosf. protilátek+Leidenskou mutaci, MTHFR, následovala léčba, chráněný sex plus další léky a injekce při zjištění //.Jsem v péči paní profesorky v Plzni Ulčové-Gallové. Dnes jsem v 21.tt.a doufáme, že tentokrát už to klapne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
17.11.13 13:20

@Linda RICCIONE
Ahojky. To je mi moc líto. Mě se vždy zadařilo po 3 měsících. Poprvé jsem byla na revizi, ale ostatní potraty byly samovolné. Vždy byl jen gestační váček. Vždy sem nejdřív začala špinit. V 7tt jen gestační váček je špatný. Já jsem ted naposled taky byla v 7tt na kontrole a byl tam právě jen gestační váček. Doktor tomu chtěl dát ještě čas, ale já jsem věděla, že to je špatný. Vzal mi ještě krev pro jistotu. Vysadila jsem utrogestan a odešlo to samo.
Nejspíš jsem ted zase těhotná, ale neplánovaně. Brali mě krev na testy, aby zjistili jaká je příčina. Zjistili mi nějaké protilátky, ale zatím nevím jaké. Mluvila jsem s doktorem jen po telefonu. Hned jak mi test ukáže, že jsem těhu, tak mám naklusat k doktorovi a chce mi předepsat nějaký léky. Když jsem mu řekla, že mám obavy, že jsem těhu, tak řekl, že nemám mít vůbec obavy, jen že si mě ted chce pořádně ohlídat a nasadit léčbu. Takže nejspíš v pondělí budu vědět víc.
Jestli to u tebe nevyjde, tak si zažádej u doktora o krevní testy na protilátky, štítnou žlázu, atd… On bude vědět co ti má vyšetřit. Někteří doktoři dělají tyhle odběry už při druhém nevydařeném těhu a někteří až po třetím.
Tak jsem ti snad napsala vše co vím a snad teda po pondělním testu a návštěvě doktora budu vědět víc.
Drž se!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty