Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, tak jsem byla včera u doktorky. Jsem 5+5 a mám tam vidět ten gestační vak, embryo by prý mělo být po víkendu, tak jdu za týden opět na ultrazvuk. Říkala jsem doktorce, jaké mám potíže a ona mi řekla, že teď tam nic nevykouká, že to co tam má být, to tam je, tak se uvidí příští týden. Stejně to vidím bledě, pořád ze mě vycházejí nějaké kusy. To asi dobře není…
Nelinko tobě držím pěsti, dej vědět, až budeš po další krvi…
@Zuzik12 Příznaky ti nemizej? Ze mě šli před potratem taky vždycky kousky, ale byli červený až rudý. Špiní v těhotenství každá 4tá žena, tak snad to bude dobrý. Jak byl velký gestační váček nevíš?
Já jsem to vždy dotáhla jen na gestační váček, je to děs, už bych to chtěla překonat
Mě prsa furt bolí a dnes mi jdou děsně nahoru žaludeční šťávy, tak snad mám ještě nějakou naději, že to bude dobrý. Si říkám, že by to už asi odcházelo a špinila bych, když ta hodnota byla tak malá. Už se snažíme skoro 4 roky, je to děs ![]()
Tak hodně síly a písni ![]()
Ahoj Nelinko, pořád ze mě tečou takové hnědé kousky, takže počítám s tím, že příští týden tam bude taky jen gestační vak… Já se taky nedostala dál…:-( Už jsem zoufalá, vyzkoušeli jsme dvě dárkyně a nic… Utratili jsme spoustu peněz a bez výsledku. My se snažíme 5 let, divim se, že mě ještě nevyhodili z práce. Každý rok kvůli tomu min. 2 měsíce marodím. To, že ti jdou nahoru ty šťávy, by mohlo být dobré znamení, držím pěsti…
Řekli ti nějaký důvod, proč pořád potrácíš? Šla jsi na nějaké vyšetření?
@Zuzik12 Ahoj
Kdy jdeš k doktorovi? Já v úterý. Pořád se držím a nešpiním. Dnes jsem obzvlášť hodně unavená. Hned ráno jsem byla na pohovoru a bylo to vyčerpávající. Domů jsem se dostala až odpoledne. Já jsem totiž díky prvnímu potratu před 9 měsíci o práci přišla ![]()
To si myslím, že vajíčka jsou hodně drahá záležitost
A že si tě v práci drží je dobře
Jinak jsem taky zoufalá a plná beznaděje. Doktor mě dělal všelijaký odběry a ani nevím na co všechno. Na příčinu potratů nepřišly. Docela se mě dotklo, když mě sestra (moje známá) řekla, že to mám v hlavě. Prý až na to nebudu tolik myslet, tak že se to podaří. Na takovýhle kecy mám už averzi ![]()
Tak to mi taky každý říká, že je to jen v mé hlavě. Přitom dokud vždy nezačnu špinit, tak jsem v klidu. Tahle věta mi leze na nervy… Ty kecy taky nesnášim, říká mi to i manžel. Vždycky, když mi to řekne, tak mám chuť mu zakroutit krkem…
Jemu se to říká, on už dítě má z předchozího vztahu, ale já ne a bezdětná skončit nechci. Nebo když říkají, hlavně na to nesmíš tak myslet… Tomu se už jen směju. K doktorovi jdu ve středu. No připravená jsem na to nejhorší…
Jinak vajíčka jsou hodně drahá záležitost, za tento pokud jsme dali 53 000 kč. Je to poslední pokus, na který přispívá pojištovna… 6 embryí mám ještě zamraženejch, jestli se to nepodaří, tak jsem skončila. Protože jinak to vyjde třeba na 100 000 kč a na to fakt už nemáme. Když to spočítám dohromady, kolik nás to stálo, tak přes 130 000 kč určitě a bez výsledku…
Týýý jo! Tak to je mazec! Za to by byla luxusní výbava pro mimi… Moje ségra byla 4 krát na umělým a povedlo se až poslední vajíčko. Z toho byly 2 potraty a jeden až v pátým měsíci.. A představ si, že ted čeká druhé mimi a přirozenou cestou.
Je to děš. Já mám dneska pesimistickou náladu od probuzení. Prsa mě bolý málo, tak mám obavy, že se to nevyvíjí
Ach jo! Ještě, že mám mrňouse a přivede mě na jiný myšlenky.
To mi povídej, pořád šetřim na výbavičku a pak to utratíme za tohle… Týýý jo, poslední vajíčko, to je fakt hustý… A v pátém měsíci potrat? To jí asi vyvolávali porod, ne? Moje kamarádka takhle potratila v sedmém měsíci. Holčičce zjistili težké vady srdce a mozku…
To jsou hrozné zážitky, neměly bychom se spíš povzbuzovat…
??? Kašli na pesimismus, já se s tím trochu už srovnala, nervózní budu zase před vyšetřením. Vždycky tam jdu celá rozklepaná. Udělej si s rodinou hezký den. Já si včera udělala hezký den s mojí mamkou, byla jsem u ní doma (bydlí o patro výš…), celý den mi podstrojovala a večer jsme si objednaly jídlo domů a koukaly na telku. Manžela mám pořád v práci a doma žádného mrňouse nemám, asi si pořídím pejska… ![]()
No já pejska i mrňouse
Dneska budeme vyrábět vánoční výzdobu do školky, tak se odreaguju. Možná večer přijde sousedka a bude o zábavu postaráno
Můj manžel není skoro vůbec doma. Pracuje v zahraničí a odjíždí vždy na měsíc..
Ségra tu holčičku taky musela porodit. Myslím, že se z toho vzpamatovává do ted. Poznamenalo se to na ní dost. Výchovu syna teď dost přehání a je hodně úzkostlivá maminka.
Já chodím k doktorovi taky plná obav. Ještě ke všemu mě nejsou vidět žíly a minule se mi tam pěkně zamotala hlava. Až sem se tam z toho rozbrečela, protože mě zrovna řekl, že to je špatný. Bylo toho na mě nějako moc. No a teď naposled mi zkoušel brát krev doktor a ani celou zkumavku ze mě nevytáh
No ruce mám rozpíchaný jako nějaký narkoman.
Jééé, tak ty se asi nenudíš, ty se máš. Já teď dojedla kapříka, dávám si kafčo, samozřejmě bez kofeinu, a koukám no Homolky. Jsem tu sama…
Já u doktorky taky brečim, ta už je taky ze mě hotová a manžel se tam už se mnou bojí chodit. Naposledy čekal v autě… Já mám zase rozpíchaný břicho, musím si totiž píchat injekce do břicha, protože mám špatnou srážlivost krve. A jak beru ty hormony, tak tam je vyšší riziko na tvorbu krevních sraženin… A jak já nesnášela injekce, na tetanovku jsem šla na třikrát, musela jsem tam jít s manželem, aby mě držel…
A teď si injekce píchám sama, a to každý den a do břicha.
To se nedivim, že to tvou sestru poznamemalo, to musí být hrozný. Ta moje kamarádka akorát koupila kočárek a pak se dozvěděla tu hroznou zprávu. Museli taky udělat kremaci, protože od 6 měsíce se to děťátko již bere jako člověk. Takže má i urnu s rodným listem. No ale všechno hrozné překonala, teď je těhotná znovu a za 14 dní má termín a narodí se Tomášek.. ![]()
ahoj slunicka,
tak jsem ve stredu mela kontrolu (tyden predtim nebylo embryjko, pouze zloutkovy vacek a to jsem byla v 7+5). Tyden cekani byl njehorsi v mem zivote ale na konci jsem uz byla SMIRENA: Tak jsem sla s pritelem na druhou kontrolu kde se melo rozhodnout – a bylo tam, embryjko 2 mm!!!
byl tam bojovnicek muj maly, ackoli bez srdecni akce. Ani nahodou neodpovida tydnum tehotenstvi ackoli ja mela potvrzene tehu z krve uz 25DC takze neni zadna moznost ze bych mela ovulku pozdeji. Doktor na to tak dlouho koukal a rikal, ze se neciti na to rict, ze je konec. DALSI kontrola az za 15 dni, a to se rozhodne.
dneska jsem podle MS 9+1 ale odpovidame 6 tt…doposud jsem nezaspinila, prsa porad stejny,… Tak mam opet jiskricku nadeje,
je to 50 na 50 ale neraduju se, snazim se na to nemyslet
MAM STRACH
@Linda RICCIONE Ahoj
no vidíš to, ja ti říkala ať se nevzdáváš
hlavně mysli pozitivně a nepřipouštěj si, že by tam za 15 dni srdeční akce nebyla…
fakt pozitivni myšlení dělá hodně. A ovulka nemusela být později, jen se spermie mohla později zavrtat-muže čekat i 5dní
neboj a věř, že se už ted se prcka dočkáš ![]()
@Zuzik12 Ahoj, mohu se zeptat, jaké bereš hormony, že způsobují problémy se srážlivostí - Utrogestan? Já ho totiž vždycky brala a obě těhotenství mi skončila zamlklým potratem, tak si říkám, jestli jsem si tím Utrogestanem spíše neublížila. Navíc jsem četla někde ne netu, že pozitivní působení progesteronu na udržení nebyl nikdy spolehlivě prokázán a že se to spíše předepisuje jako takové placebo, že ublížit to nemůže a snad to někdy pomůže udržet těhotenství.
@Linda RICCIONE Jééé, tak to jsou dobrý zprávy
Tak držím pěstičky, at to dobře dopadne
![]()
Ahoj Fraga, beru Utrogestan a Estrofem, obojí beru 3× 2 tabalety denně. Na genetice mi zjistili nějaké 2 trombo mutace, takže si to musím píchat… Někde jsem i četla, že když je krev hustá, tak to může to embryo špatně vyživovat. No já zatím měla 3 zamlklá těhotenství, tak jsem zvědavá, jak dopadne toto. Vždycky to začalo špiněním, no a teď už jsem taky špinila, tak nevim. Doporučuju nechat si udělat genetické vyšetření.
A Lindo Riccione tobě přeji hodně štěstí, ať se zadaří. Je to zvláštní… Já vždy v sedmém týdnu měla jen gestační vak a hnali mě na vyčištění dělohy, že tam nic není a nebude…
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.