Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@lucie8510 Ahojky.Tak nás paní profesorka objednala ohledně výsledků hned, jak jsme byli na vyšetření…To nám všechno vysvětlila, měla připravený recept na léky, které mi doporučila a po každé kontrole teď v těhu se jí hlásím a průběžně domlouvám případný další postup, sděluju, jak miminko roste a tak…
Ono je to asi všude jinak - já byla v Podolí, tam mi poslali výsledky poštou domů, kde byl závěr s léčbou a léky mi pak už předepisoval obyč gynekolog a imunolog se už jakoby dál nestaral. Lepší se mi ale zdá způsob, jak to dělají v Plzni nebo u MUDr. Malíčkové, že si tam tu léčbu koučuje přímo ten imunolog.
Ahoj holky
Jen chci sdělit výsledky integr. testu, včera jsem byla na kontrole a pro výsledky. Vše, vč. cytologie, moči a tlaku v naprostém pořádku. Riziko rozšt. vad a DS velice nízké, prý moc dobré výsledky, tak jsem šťastná. Máme 146 gr, CRL 10,6cm, termín porodu mi posunuli o týden dřív, jsme nějak napřed. A nebo budeme zase obříci…
Zdravím a přeju krásný den všem ![]()
@MisTer Moc děkuju. A ty mysli pozitivně, za chvíli tu budeš psát i ty, jak Ti roste bříško. Uvidíš… ![]()
@Mber jojo kéž by, jedu první cyklus s prednisonem, když ne máme ještě šanci 1×KET tak uvidíme.
@MisTer Co to je KET? Nějaká forma uměl. oplodnění? Hele, to si šetři, hezky zobej léky, tak, jak máš a počkej si na kontrolu, nic neuspěchej. Proti čemu máš protilátky?
@Mber aha myslela jsem, že jsi zasvěcená. Je to po IVF nám zbyli 2mražáčci takže je to rozmražení a vložení těhle embryjek. Mám protilátky proti embryjku, takže uvidíme jak dopadnou výsledky a co bude dál.
@MisTer A přirozeně vám to nejde? Já jsem to tu o Tobě asi četla, ale jsem ve spoustě diskusí a abych pravdu řekla, někdy se mi holky pletete-tímto se omlouvám…
Samotné protilátky proti embryu to není žádná katastrofa a myslím, že by to šlo i norm. cestou, pokud nemáš žádný jiný problém… ![]()
@Mber nejde teda nešlo snažíme se přes dva roky v červnu bylo 1IVF předtím 5× IUI mezi tim přirozeně. Tak to chápu předtím jsem měla ty protilátky a nebylo možné aby případné embryjko zůstalo. Teď uvidíme třeba toten prednison srovná a mezi tím se povede. Navíc teda jsem folíky na utz neměla vždycky jen malý a tenhle cyklus poprvé byly rovnou dva. Takže tělo funguje, ale asi jen někdy. Nemám vyšetřenou průchodnost - je možné i tam bude problém.
@MisTer Tak držím palečky, určitě to dobře dopadne!
Prednison je sice svinstvo, ale holt to bez něj v některých případech nejde, no…Já taky pořád zobu a ještě asi dle paní profesorky dlouho budu, ale pro miminko to zvládneme všechny…
@Mber zatím nepozoruju, že by na mě nějak působil mám 10mg denně 2ty malý tabletky tak uvidíme. JEstli tomu má pomoc proč ne!
Ahoj holky, ráda bych se přidala do vaší skupiny.Je mi 29 a jsem bezdětná. Jsem po 1 mimoděložním těhotenství, kde mi odebrali vejcovod. A po 2 samovolných potratech v 7tt. Můj gynekolog mi dělal různé testy a zjistil mi, že nemám ovulaci a nepracují mi vaječníky. Předepsal mi hormony Clostilbegyt po ktrých se mi podařilo otěhotnět, ale opět není vše jak má být. HCG bych měla mit něco kolem 2000 a já mám méně na to v jakem jsem týdnu(cca 6tt). Takže mám čekat do zitřka, zda se to přichytilo. No mám takovy pocit že ne, protože jsem začala špinit. Doktora jsem se taky ptala, zda je něco na udržení, ale nic mi nepředepsal. Vyzkoušela jsem různé byl. čaje. Nevíte o něčem co by bylo na udržení těhu. Děkuji
Mber: velka gratulace
to jsou dobre zpravy tak hlavne at pekne rostete a vse je v poradku my jsme uz ve 32tt. Ve 30tt jsme meli 1500g pekne se nam to ted krati uz aby to bylo za nama ![]()
@Nikoletta83 Moc držím palce! Kdyby to přeci jen nevyšlo, tak si zažádej o všechna všetření - hormonální (i štítnice), genetické a zejména imunologické. Uvidíš, že důvod se najde. U nás se našel a výsledek vidíš v metříku ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.