Opakované potraty

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1142
17.11.13 13:22

@Mber
Volala jsem doktorovi a ten řekl, že nemám mít obavy, že to je naopak dobře. Jen že mi chce hned nasadit nějaké léky. Spoždění mám, ale měla jsem nejspíš o týden zpožděnou ovulaci. Takže zítra test a uvidí se. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Papia
17.11.13 13:25
  • Citovat
  • Upravit
114
18.11.13 12:16

@Linda RICCIONE ahojky, úplně se mi vrátily vzpomínky, na to mé čekání, po prvé. Ale nevzdávej to zatím, já poprvé neměla vůbec nic jen gestační váček… :,( nemohlo dojít k oplodnění později, že by jsi ještě nebyla v 8tt? znám i případy, kdy se embryo a srdíčko ukázalo později, ale naprosto chápu tvé obavy..je to hrozný stres být vystavena tomu čekání…můžu se jen zeptat, to jsi ještě nebyla na žádném vyšetření? Mně se to stalo 2× (jednou nic nevyvinulo po druhé to bylo vše ok a ve 12tt přestalo tlouct srdíčko :,( ihned po tom druhém jsem si vyžádala imunologii reprodukční a genetiku…teď mi zjistili aktivní buněčnou imunitu a užívám kortikoidy..nikdo neví, zda to příčina byla…ale…vím, že žiješ v Itálii, nevím, jak to tam chodí, ale pokud by to ani tentokrát nedopadlo stůj si za vyšetřením i štítné žlázy, infekcí atd…ať se zbytečně netrápíš…každopádně na tebe moc myslím a držím palce, aby se tam ukázalo příště :srdce: drž se! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.11.13 20:17

@nelinko

Mas pravdu, ty testy si vyzadam at to stoji co to stoji, po treti bych potrat asi uz nezvladla. Vis, ziju v Italii ale uz jsem kontaktovala nekolik center v CR a nabidli mi komplet testy behem 1 jedineho tydne, budu si to jako samoplatce platit, tady ty komplet testy pro me a partnera stoji kolem 800 eu 8o tak samozrejme kdyby nebyla moznost te CR tak bych to zaplatila, pro mimi vsechno… Porad se uklidnuju, ze prece jen kazdy ten potrat byl jiny a neopakujici se…ACHJO, je mi tak tezko… :,( uz 6 dni jsem doma a nejsem schopna nikoho ani videt, ted ve stredu v 8:30 mam kontrolu a doufam jen, ze me objednani na revizi co nejdriv.At se zase muzu zacit koukat dopredu :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.11.13 20:33

@Elunaj9

no prave ja jsem si jista kdy jsem mela ovulku a test jsem mela pozitivni uz 24 DC (mela jsem vzdycky pravidelny cyklus vis). Jinak jsem zjistila ve 4 tt ze jsem tehotna, v 5 tt jsem byla u gynekologa ale ultrazvuk mi neudelal ze je jeste pry brzo a ze tam stejne jeste nic neni videt, ze pokud nespinim ci nekrvacim tak tehotenstvi je v poradku! 25 DC (den pred ocekavanou MS) jsem mela HCG 161. Pak me odeslal na veskery krevni testy v 1 trimestru (asi 6 zkumavek), testy na stitnou zlazu,,a infekce i na toxoplazmu VSECHNO BYLO V NAPROSTEM PIRADKU, radovala jsem se i, ze HCG v 6 tt jsem mela 13493… Jen na PRVNI uktrazvuk jsem cekala az do 7+5… Sli jsme tam s pritelem a melo bit srdicko a vubec a takhle to dopadlo, proste mi k tomu nic nerekla DR ani. Kontaktovala jsem nekolik gynekologu a center v CR, spousta mi jich odpovedelo a vsichni se shodli ze pokud se opravdu prestal ijet tak kolem 6 tt :nevim: zloutkovy vacek mel 5 mm a zarodecek 2-3 mm… :,( :,( :,( Jo ty testy (genetika, imunologie a hematologie jsou tu drahy-kolem 1000 eu) tak zvazuju co nejdrive cestu do CR kde si je jako samoplatce zaplatim. Ted ve stredu mam kontrolu, zacinam se pomalu zvedat ze zeme :,( :,( :,( a nejhorsi budou nasleduji dny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6379
18.11.13 21:07

@Linda RICCIONE zlato pořád to muže dopadnout dobře…nevzdávej se a taky bych stála za testama, kdyby to i ted nevyšlo :-( víš, že u mě se na nic nepřišlo a mám vše ok a ted se podívej z ničeho nic jsem došla až sem-sice na počtvrté, ale jde to a u tebe to pujde taky neboj :-* myslím na tebe pořád a chápu, že nechceš mezi lidi… :-( ale vím o čem mluvím-zrovna tohle by ti pomohlo :-) :-* ve středu mi dej vedět budu čekat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.11.13 21:10

@ywettka16

urcite Ti dam vedet :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6379
18.11.13 21:21

@Linda RICCIONE budu čekat a kdyby to ted nedopadlo-uvidíš, že bude líp :-* :-) já každej potrat obrečela a byla uplně myšlenkama jinde, ale pak jsem si řekla, že je lepší o to přijít ted než potom později :-( musíš na všem hledat to pozitivní ikdyž je to ted to nejtěžší :-( a vubec tohle neposlouchej-bede to ve středu ok :-* :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
696
19.11.13 20:03

Ahoj holky, ráda bych se přidala do diskuze. O miminko se snažíme 5 let. Začali jsme se snažit, když mi bylo 28 a hned druhý měsíc jsem otěhotněla. Bohužel plod se nevyvíjel, takže jsem musela revizi. Pak přes rok nic, tak jsme to začali řešit, manžel byl v pořádku, tak jsme vyzkoušeli umělé oplodnění. Píchala jsem si spoustu injekcí, aby se mi vytvořilo co nejvíce vajíček, ale mě se vytvořilo pouze 1, které se ani nepodařilo oplodnit. Bylo mi sděleno, že už neprodukuji vajíčka a pokud ano, tak hodně nekvalitní, takže mám vyzkoušet dárkyni. Tak jsme vyzkoušeli. Z první dárkyně bylo 8 embryí. z toho 2 těhotenství a u obou se plod nevyvíjel. Tak teď mám vajíčka od jiné dárkyně, opět 8 embryí. Jsem teď znovu těhotná, ale dnes jsem začala špinit. Hnědý výtok a takové hnědé kousky. To jsem měla vždy u předchozích těhotenství a vždy to dopadlo špatně. Tak jsem hotová, manžel je v práci a já jsem sama doma a mám strach. Jsem v 6 týdnu a zítra jdu na první ultrazvuk. Začínám očekávat špatné zprávy, ach jo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
19.11.13 20:34

@Zuzik12 Ach jo. Třeba to bude ještě dobrý, uvidíš zítra. Vím, že to čekání je hrozný. Já měla dneska taky hrozný zprávy jsem nejspíš taky těhu a HCG mám jen 12. Takže asi zase špatný. Mám zasebou už 3 potraty a poslední 7.10.
Drž se a hodně síly! Dej pak vědět jak jsi dopadla. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
696
20.11.13 11:12

Ahoj Nelinko, taky sis koukám užila své. K doktorce jedu v půl jedné, tak dám pak vědět, ale cítím, že je to špatné. Jinak 12 HCG je asi fakt málo. Takhle jsem taky jednou byla těhotná, měla jsem HCG 50. Prý se sice vajíčko oplodnilo, ale vůbec se nezahnízdilo, takže jsem pak normálně dostala měsíčky… No ale nechci tě strašit, třeba se to zvedne, třeba ti tu krev nabrali moc brzy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
20.11.13 14:56

@Zuzik12 Já vůbec nevím kdy jsem tento měsíc měla ovulku díky předchozímu potratu. Takže je možný, že jsem těhu opravdu jen chvilku. Vůbec nešpiním, tak to je zvláštní. Dnes v noci mě děsně bolely prsa a byly dost nalitý, tak snad to stoupá. Uvidím v úterý, to mě nejspíš zase budou brát krev. Je to hrozný čekání, ale co nadělám… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14112
20.11.13 14:58

@nelinko ještě počkej třeba si opravud otěhotněla později. Buď ráda, že můžeš otěhotnět spíš je problém asi udržet a na to určitě najdou nějaký lék! Držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mersina
20.11.13 15:04

Dobry den prosim nemate nekdo zkusenosti mimodeloznim tehotenstvim.Jsem 5den po zakroku a hodne krvacim bolesti zadne nemam

• Citovat
  • Upravit
1142
20.11.13 20:38

@MisTer No jsem už z toho zoufalá. Už mě doktor dělal všelijaký odběry a na nic nepřišli. Přitom už mám syna a ten šel celkem bez problémů. Snažím se věřit, tak kéž by to dopadlo dobře. :kytka: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty