Opakované potraty - vada spermií?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1097
18.3.21 20:17

@an-na Ono to nemusí být vyloženě 50-50, může být klidně víc těch dobrých, ale zkrátka vajíčko oplodní ta špatná, což možná, bylo u nás, pokud má můj přítel větší poměr těch špatných…ono ten defekt musí také něco způsobit. Zrovna třeba ta varikokéla to hodně zapříčiňuje, nebo nějaké pohlavní nemoci, přehřívání… u muže, co nic z toho neměl, si myslím, že ten problém s DNA úplně nebude.

Neboj, on to čas vážně zlepší… :hug: kolem mě jsou teď také všechny buď těhotné, nebo budou rodit. Ale nepřeháním, vážně všechny. Ono, co s tím člověk zmůže…sice ty těhotné nechceme nějakou chvíli vidět, protože jim závidíme, ale stejně jim to člověk přeje a vyhýbat se jim i světu nejde pořád ( teď nám tedy nahrává pandemie, že se můžeme zavřít doma :D ). Naprosto ti rozumím. Takhle špatná jsem byla po prvním. Hned jsem pak chtěla být zase těhotná a přišlo mi šílené, že už nejsem a že mě to čeká zase celé znova. Chce to, aby ses teď zaměřila co nejvíc na sebe a byla na sebe laskavá. Jestli se ti chce plakat, tak plakej, nic není špatně a emoce musí ven. Ale neměj ze sebe špatný pocit, nevyčítej si nic a nebuď na sebe přísná. Duše i tělo teď potřebují mimořádnou dávku lásky :kytka:.
Já jsem popravdě od včera přesvědčená, že ten problém jsou ty spermie. Naprosto to sedí. A dokonce jsem se o tom teď bavila s přítelem a ten je úplně v pohodě. Prý, že do toho vyšetření jasně jdeme :D. Tak jsem to ještě teď v CAR potvrzovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2523
18.3.21 20:39

@Gedžitka22 Tak jsem teď vyčetla, že ve 40% je problém na straně ženy, ve 40% na straně muže a ve 20% je problém u obou.
Kdybychom šli na ten spermiogram a nenechali udělat fragmentaci - z něj se zjistí jestli je problém právě na straně chlapa a pak by se teprve nechala udělat ta fragmentace? Nebo je tedy lepší to udělat rovnou? Já furt nevím. Beru to jako takový první krok, abychom jednu variantu mohli ev vyloučit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1097
18.3.21 20:43

@an-na Udělala bych to rovnou. Pokud se potvrdí, že je u muže vše v pořádku, pak je muž vyřešený a může se pátrat u ženy. Přijde mi to nejjednodušší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2523
18.3.21 20:51

@Gedžitka22 A kdyby měl být problém na obou stranách, tak k tomu to DNA bude vlastně pravděpodobně taky asi potřeba, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1097
18.3.21 21:09

@an-na určitě. A koneckonců, vždycky je lepší vědět, na čem člověk je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4322
18.3.21 21:23

Máte zkontrolovanou štítnou žlázu? Snížená funkce může způsobovat potraty v prvním trimestru. A na řešení ani není potřeba žádný CAR.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1097
18.3.21 21:29

@Hibou Ano, ta byla kontrolována hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
253
21.3.21 21:10

@Gedžitka22 ahoj :mavam: psali jsme si spolu už na podzim a koukám, že to máme zase podobný, mám za sebou 3 afet. pl. vejce a teď v únoru biochemko. Už sme objednáný do CAR a právě taky uvažují o tom DNA spermii ačkoli má manžel spermiogram vpořádku, četla sem, ze se to nemusí projevit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1097
23.3.21 16:48

@Jájinka01 Ahoj :mavam: jéžiš, tak to mě moc mrzí, že se Vám taky takhle nedaří. A nějakou příčinu zjistili? Přesně, to DNA spermií není v klasickém spermiogramu poznat. Ta afetální plodová vejce jsou zlo…vůbec nechápu, jak se to může stát. A do jakého CAR jdete?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
253
23.3.21 17:46

@Gedžitka22 ne nezjistili nic vše víc než dobry :) akorát co tak mírně sníženou funkci štítny žlázy ale nic hrozného. Jdeme do Gennet Liberec už nám tam v létě dělali genetiku z krve atd… Tak už aspoň něco o nás vědí. Kam jdete Vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1097
23.3.21 18:26

@Jájinka01 Jsou to záhady, co? u nás nezjistili taky nic…
My jdeme právě akorát zítra do IVF Cube v Praze :) Strašně se těším :D Zítra budou dělat i přítelovi spermiogram speciálně i s tím testem na DNA. V pátek bysme pak měli vědět výsledky, tak budeme trnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
253
23.3.21 19:54

@Gedžitka22 tak mi dáš vědět klidně do zprávy zajimalo by mě to DNA, a jestli Vám řeknou něco k těm afetalnim pl. V. My tam jdem,, až” v tom květnu tak jsem zvedava :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1097
23.3.21 19:58

@Jájinka01 určitě, zítra napíšu, jak to probíhalo a pak v pátek dám info o výsledcích, jestli to vážně bylo tím… mně nenapadá nic jiného, když vše ostatní bylo v pořádku :think:
A ty se teď cítíš jak? Mně totiž překvapuje, jak klidně to teď beru… jsem nějaká už smířená se vším. Po prvním potratu jsem myslela, že další potraty už mě zabijí, a teď, po tom tetím, si naopak přijdu daleko silnejší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
253
23.3.21 20:14

@Gedžitka22 jo super jsem zvědavá! Přesně, taky jsem teď mnohem silnější a ten potrat v únoru mě už vůbec nerozhodil :nevim: možná, tou vidinou toho CARu pže jsem to poslední tehotenstvi vůbec nečekala a poznala to až v den menstruace což je celkem paradox ostatní cykli jsem testovala :lol: a ani sem z něj už neměla takovou tu pravou radost, spíš jsem už věděla, že to zas bude špatný. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1097
23.3.21 20:17

@Jájinka01 Přesně!! Já jsem taky necítila takovou radost, jako před tím. Bylo to takové,,jo aha, tak test je pozitivní, hmm…,, a strašně se mi nechtělo jít na první ultrazvuk, jelikož jsem věděla, že neuslyším, co chci. Pro mě je CAR taky velká úleva. Já myslím, že teď se nám snad oběma zadaří :hug: Můžu se zeptat, kolik ti je let? Mně bude brzo 29.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty