Opakované potraty - vada spermií?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
19.4.21 16:32
@an-na píše:
@Gedžitka22 Tak dnes volali, test na fragmentaci spermií prý selhal :lol: Takže se na to dle mě vybodli/zapomněli. Nebo prostě už se nedal takhle starý vzorek použít, to je jasný. Štvou mě, protože chlap byl z toho odběru uplně vyřízenej a teď by to měl absolvovat znovu. Právě z toho důvodu jsme to chtěli nechat udělat rovnou, aby na to nemusel 2×.
Zítra jdeme na genetiku a další odběry, v pátek znovu na konzultaci k doktorovi - budou první výsledky z imuno a štítné žlázy a budou mi dělat velký ultrazvuk. Ach jo ach jo, ať už alespoň něco máme..

A proč tu fragmentaci chcete? Že byste případně využili darcovské spermie? Pokud je špatná fragmentace, tak se to řeší výběrem spermií metodou MACS a tu si můžete dát tak jako tak, v některých CAR to mají jako standard.

• Citovat
  • Upravit
1097
19.4.21 16:39

@an-na teda tak s tím bych je poslala někam 8o chudák, věřím, že pro někoho je tohle hodně stresující a když ti pak ještě zavolají a řeknou,,sorry, selhalo to,, tak to je na prášky.
Tak na to genetiku a vše ostatní moc držím palce, pak dej vědět, co vám řekli, snad bude vše v pořádku :hug: zase budete všemu blíže.

Já tedy začínám asi za týden stimulovat, ale měli jsme teď taky takový problém :D v laboratoři zaměnili mou krev s krví někoho jiného a volali mi, že jsem nemocná, tak jsem nasadila antibiotika, stresovala se a po 2 týdnech mi volají, že se omlouvají, ale nemocná krev nebyla moje :zed: :cert: :D Jsem sice šťastná, že jsem zdravá, ale nevěřila bych, že se takové věci stanou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2523
19.4.21 16:45
@Anonymní píše:
A proč tu fragmentaci chcete? Že byste případně využili darcovské spermie? Pokud je špatná fragmentace, tak se to řeší výběrem spermií metodou MACS a tu si můžete dát tak jako tak, v některých CAR to mají jako standard.

Já jsem 2× potratila, teď se snažíme přijít na příčinu toho proč tomu tak bylo a pokud to půjde, rádi bychom zkusili ještě jednou otěhotnět přirozeně. Proto jsme chtěli nechat udělat i tu fragmentaci spermií, aby se případně vyloučilo, že jsou poškozené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2523
19.4.21 17:22

@Gedžitka22 No to si děláš srandu, tak to je teda taky něco hroznýho, jak v tom můžou mít takový bordel. Jako chápu, že se to stane, ale… Ještě do sebe cpeš atb uplně zbytečně, do toho ten stres, ach jo. Taky nechápu, jak pak mohli přijít až zpětně na to, že to spletli. A už příští týden, jste už tak blizoučko viď, to je paráda, hlavně, aby se vše podařilo tak jak má :)
No chlap je z toho teda špatnej, zatím neřekl, jestli na to půjde znovu, jsem zvědavá jak se rozmyslí. Max tenhle test mít nebudeme no. Teď si oba přejeme, aby to bylo všechno v pořádku a abychom to mohli zkusit ještě jednou přirozeně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1097
19.4.21 17:34

@an-na Přesně, zbytečně antb…ještě, kdyby se jednalo o nějakou prkotinu, ale šlo o docela vážnou nemoc :roll: Tak jsem si říkala:,, 3 potraty, teď ještě tohle, tak proč si nejít hodit mašli,, :D díky bohu, že to dopadlo takhle. Jako kompenzaci jsme dostali od IVF EmbryoGlue, tak snad i to pomůže k cíli.

Myslíš, že už by na to přítel nešel? :( to by byla škoda, když už budete mít všechna ostatní vyšetření hotová…určitě se na něj nemůže tlačit, ale bylo by mi to asi líto. Ty sis prodělala horší věci a taky jsi vše vydržela a stále máš sílu do toho jít. Tak bych to viděla, že by to měl udělat pro tebe. Ale zase chápu, že každý to má jinak, do hlavy chlapů nevidíme ;). Ale taky bych to u vás viděla na nějakou kompenzaci, to není přece vaše chyba, ale byba doktorů.
Jen se neboj, to tvé miminko už jen čeká na povel :D jakmile vám řeknou výsledky, už budeš víc v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
253
19.4.21 17:57

@Gedžitka22 no tak to je taky pecka :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2523
19.4.21 21:08

@Gedžitka22 No štve mě to fakt hrozně, myslím, že na to znovu půjde, už je takovej nalomenej, ale je mi ho teda líto, už to první fakt hodně těžce nesl. Kompenzaci z jejich strany nečekám, to už by nabídli, říkala jsem, že jsme to schválně chtěli udělat z jednoho odběru, aby to nemusel absolvovat opakovaně. Prý vrátí peníze, pokud nechceme znovu, tak jsem pěkně poděkovala :D
Vůbec si nedovedu představit být v tvojí situaci, že si v tom ještě byla tak dlouho. A co to bylo za nemoc? Člověk se těší, že už se to konečně začne hýbat a dostaneš takový kopanec do zad. Ještěže to nakonec dobře dopadlo, ale i tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1097
19.4.21 21:23

@an-na Ach jo…chudák… :roll: Ale spolu to zvládnete. Ale někde dovolují přinést i ten vzorek z domova, jen to musí být doneseno asi do hodiny a teplota musí odpovídat teplotě těla, takže to prý někteří muži donesou zabalené pod trikem :D je spousta možností.
No je mi úplně trapné tu nemoc psát…řekli mi, že prý jsem pozitivní na sifilis. Přitom ještě loni mi dělali krevní testy a ty byly negativní a já si nebyla vědoma, že bych to někdy měla. Ale všichni doktoři mě přesvědčovali, že to mám, že se nikdo nemohl splést, dokonce jsem už i v nemocnici, kam jsem byla poslaná, musela podepsat formulář na doživotní sledování a bylo mi řečeno, že těhotenství budou u mě hrozně obtížná, budu pořád pod dozorem a miminko by mohlo být nakažené. Taky, že prý budu mít navždy krevní jizvu a nebudu moct darovat krev ani nic podobného. S přítelem jsme tomu ale vůbec nemohli věřit, ale když to do tebe hustí x doktorů, tak pak už jim věříš. Ale přišlo mi divné, že jsem po tolika vyšetřeních a nikde na nic nepřišli. No a před víc jak týdnem mi volali s omluvou, že se stala v externí laboratoři lidská chyba a nějaký laborant omylem zaměnil mou krev s něčí, kdo je skutečně pozitivní. A já jsem skrz na skrz zdravá :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2523
19.4.21 21:46

@Gedžitka22 No to je teda s prominutím na posrání, na to nejde nic jinýho napsat. To teda nevím, co bych jim na to řekla. Takhle tě vystresovat. Každopádně ještěže to dobře dopadlo. Ale musela ses cítit hrozně.
Já vím, taky to už nabízeli u prvního odběru, ale to chlap nechtěl, nevím proč, osobně by mi to asi bylo příjemnější. Já si říkám, že to je jak donést k doktorovi moč, ale on to bere jinak :think: Každopádně nechávám to na něm, ať si to rozmyslí. I kdyby jsme tohle neměli, říkám si, že u nás je asi hodně důležitá ta genetika. Přece jen dítě už oba máme, vím, že se toho s věkem mohlo hodně změnit, ale potřebuji teď, aby se hlavně vyloučilo to, že si nějak nevadíme my dva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1097
20.4.21 07:55

@an-na No já byla jak v transku a pak to řešil přítel, ten byl naštvaný, jak nikdy :cert:
Jasně, to přirovnání k moči je přesné, taky si říkám, že to nic neni. Jen mě napadá, jestli nemá přítel strach spíš z výsledků… :think: Ale říkám si, že oproti tomu, čím sis prošla ty, je spermiogram nic. Navíc trvá jen chvilku, ale ty sis protrpěla měsíce :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2523
23.4.21 15:38

@Gedžitka22 ahojky, tak jsme zpět z CARu, veškerá vyšetření máme v pořádku, ale zjistili mi syndrom polycystickych vaječníku. Ovulaci prý normálně mám, takže to nic neovlivňuje, jelikož jsem dvakrát normálně otěhotněla a potraty to prý také nezpůsobuje. Ale musím si vyčíst co to teď pro mě znamená, on to označil jako banalitu, co si tak ctu tak to úplně banalita nebude :think: A prý se máme dal snažit otěhotnět, ze i v případě, ze nám vyjde genetika špatně lze to pak řešit. Tak mám zas brouka :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1097
23.4.21 15:55

@an-na no to neni zrovna banalita teda 8o skvele, ze vse ostatni je v poradku, ale ty vajecniky nejsou nejlepsi…
A jak by jako pak resili genetiku? Nejak pana doktora nechapu…takze jste se dozvedeli, jen ze se mate zase snazit? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2523
23.4.21 20:53

@Gedžitka22 No je mi to nějaký divny, hlavně jsem kvůli potratum byla vždy na velkém ultrazvuku v nemocnici a je mi divne, ze tam to neviděli 🤔 Ani můj gynekolog, který mě fakt důkladně přihlížel nic takového nenašel a to by přece museli vidět? Tenhle to řekl fakt jak kdyby se nechumelilo. Ale je fakt, ze takové bublinky tam vidět byly.
A k tomu otěhotnění, on to podal tak, ze je velká pravděpodobnost, ze se na té genetice nic nenajde, tak ze se nemáme bát do toho jít znovu přirozeně, ze to pořad mohla byt dvakrát náhoda ty potraty. Vlastně jsme se v podstatě dozvěděli jen to, ze se máme začít znovu snažit. A nebo pak ještě navrhoval v případě, ze bude dobra genetika tak nějaké další vyšetření imunologicke, které teď zrovna testují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1097
23.4.21 21:39

@an-na tak to by preci museli videt 8o to je hrozne zvlastni… :think: jako ze by tenhle doktor byl jediny, ktery si toho vsiml? Ale zase je mozne, ze by se to vytvorilo az ted? Ze jsi vajecniky treba driv mela v poradku? Ja o tom zas tolik nevim, ale co jsem slysela a cetla, tak to rozhodne neni nic dobreho a ani jednoducheho.
No to s tou genetikou, ze se nic nenajde, to nam taky rikali, taky rikali o moznosti spatnych nahod, ale zaroven rikali, ze se nedivi, ze uz mam strach a nechci stale potracet, takze bude nejlepsi a takova vlastne i jistota, jit do IVF. Nikdo uz nas ani neposilal na domaco snazeni. A to jsme po vsech vysetrenich naprosto v poradku…
No tak ti nevim…co na to rika partner? Zacinate tedy na novo?
Hrozne bych ti prala, aby sis uz mohla od vseho oddychnout. Tohle je zahul.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2523
24.4.21 09:30

@Gedžitka22 Tak jsem si o tom něco vycetla a u polycystickych vaječníku je velké riziko samovolnych potratů, těhotenství by mělo byt hned vedeno jako rizikové. Nechápu proč takovou věc ten doktor neřekl, třeba to je vážně prave ten důvod proč se tohle deje. No objednam se na příští týden ke svému gynekologovi a uvidím co mi on řekne.
Partner by to rad zkusil prirozene, ale rozhodnutí nechává na mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty