Opakované potraty - vada spermií?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1097
24.4.21 09:45

@an-na ja si prave tqky myslim, ze tam to riziko je…a je podle me az k neuvereni, ze jsi sama bez jakekoli pomoci doktora hned takhle otwhotnela ;) co vim od par holek, co tento syndrom mely, tak na to vzdy potrebovali folikulometrii a pichnout Ovitrelle. Tak treba to nebude u tebe takove, treba to je mirnejsi. Ale toho doktora tedy vubec nechapu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2523
26.4.21 10:32

@Gedžitka22 No on říkal, ze ovulace normálně probíhá, menstruaci taky mám, takže to nebudu mít asi tak hrozny, ale to asi neznamená, ze se to nemůže změnit. Tenhle týden se objednam ke svému gynekologovi a uvidím co mi on řekne. Fakt mě hrozně štve, ze ten z CARu se vůbec nezmínil o tom, ze by to mohlo vyvolávat ty potraty. To fakt člověk co si neprecte to neví. Ale když tam chodíme konkrétně s tímhle problémem, ze potracim a on to hodi jako banalitu ta zada a vůbec to neřeší? To je fakt zvláštní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1097
26.4.21 10:45

@an-na neboj se, to horsi nebude, mas to urcote jen v nejake slabsi forme ;) ale clovek by rekl, ze zrovna i v tom CARu jim pujde ino to, si nabrat klienty, takze bych byvala rekla, ze si vas u sebe budou chtit udrzet a ne posilat pryc :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2523
28.4.21 13:25

@Gedžitka22 Dnes jdu ke svému gynekologovi, tak jsem zvědavá co mi řekne. No teď jsem volala do CARu, že bych se tam stavila, aby mi dali do ruky výsledky těch vyšetření co mi dělali a oni mi řekli, že mi to v žádném případě nedají až byli nepříjemný, že to po nich vůbec chci. Prý to je pro jejich účely a ne pro účely gynekologa. Takže jako můj gynekolog nemá právo na to vidět moje výsledky? A já mám právo na to je vidět jen u nich a nic si doma neprostudovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1097
28.4.21 13:27

@an-na wow 8o ja bych od nich asi odesla a sla jinam. Uvidis, co ti dneska gynekolog povi, ale ja bych u nich uz nebyla. I ten pristup doktora, jak jsi popisovala, se mi zda hrozny.
Moc moc moc ti drzim palce. :hug:

Jinak, ja dneska konecne dostala MS, takze zacinam stimulovat :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2523
28.4.21 13:43

@Gedžitka22 Viď, mám uplně stejné pocity a tohle mě teda dorazilo. Nevím zda je to jako normální postup těch CARů, že si údaje nechávají pro sebe, ale mě to přijde při nejmenším fakt zvláštní. Nejde přece o ně, ale o mě a mé výsledky. Jsem hrozně zvědavá, co mi gynekolog řekne, za chvíli vyrážím, tak pak dám vědět, jak jsem pochodila.

Jéé tak to je skvělý, moc ti to přeju. Konečně viď?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1097
28.4.21 13:58

@an-na oni si asi neco nechaji u sebe, ale neprijde mi jako problem, kdyby si s tvym doktorem zavolali a domluvili se. I ze te ten doktor posilal prys s tim, ze PCOS je,,brnkacka,, :roll: podivala bych se jinde a uvidis tu zmenu pristupu.
Dej vedet, snad ti reknou dneska dovre zpravy. Nejlepsi, kdybys to nemela a ten doktor se spletl.

No konecne, presne, ja jsem nadsena jak kdybych vyhrala zajezd na Maledivy :dance: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2523
28.4.21 16:21

@Gedžitka22 Tak jsem zpět a skutečně to nepotvrdil, prý vypadají polycystické vaječníky uplně jinak, na pravém vaječníku prý nějaké menší folikuly jsou, ale minimum. Ptala jsem se ho co by teď dělal na mém místě a říkal, že by zkoušel dál přirozenou cestou. Bohužel říkal, že mi nemůže předepsat nic co by mi pomohlo, že to pokaždé bylo tak, že se plod přestal vyvíjet a na to prý nic není.

Věřím ti, musí to být skvělý pocit. Už aby to bylo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1097
28.4.21 16:29

@an-na no to snad ne 8o tak do tamtoho CAR uz bych nesla!
No je to hrozne, tyhle duvody toho vyvinu totiz nikdo asi nikdy nezjisti…a skoro vsichni reknou, ze to byla spatna nahoda :roll: tak je to na tobe. Taky se ale muzete snazit, zkouset a pri tom si treba najit pro jistotu jeste jiny CAR a tam si nezavazne domluvit schuzku, za to taky nic nedas ;) hlavne, ze jsi zdrava!
Nechapu, co to muze delat v CAR za pitomce, kdyz ti jen tak diagnostikuje neco, co nemas 8o
Jak to tedy ted vidis?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2523
3.5.21 21:26

@Gedžitka22 Budeme to zkoušet. A poohlížím se po jiné klinice. Do toho budeme čekat na výsledky z genetiky. Já už fakt nevím. Taky si říkám jestli jsem třeba já nedělala něco špatně, že se to dvakrát takhle stalo. Moc jsem se neomezovala, občas jsem zvedala dceru 19kilo z vany a podobně, přeskládávala jsem dřevo, dělala další práce na zahradě, které jsou taky celkem fyzicky náročnější. Ale říkám si, můžou takové věci způsobit zástavu vývoje plodu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1097
3.5.21 23:00

@an-na myslim, ze jsi nic spatne nedelala. To co ty delaji ostatni mamy taky a dite odnosi, nic si nevycitej, tva chyba to neni :hug:. Vlastne nici. Zkratka se tam pri tom vyvoji neco pokazilo, ale to tys nemohla ovlivnit.

Ja uz 4 den picham stimulanty a docela me to zacalo bavit :D kazde rano se na tu injekci tesim. Ve stredu jdu na 1.UTZ, tak uvidime, jak folici rostou… :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2523
18.5.21 20:35

@Gedžitka22 Spíš jsem myslela, abych se tomu příště vyvarovala. Jestli lehnout na gauč a snažit se na něm první trimestr přečkat, jestli by to tomu mohlo pomoct. Jinak mi volala genetička a jsem zas tak akorát nas. aná :lol: Já už se tomu musím smát, to už ani jinak nejde.
No a jak ty? Byla jsi na ultrazvuku a jak to dál pokračuje? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1097
18.5.21 21:56

@an-na a co ti rekla tak k nastvani? Zase nejaka cekacka? 8o
No ja uz mam vse za sebou ;) minule pondeli jsem byla na OPU. Odebrali 9 vajicek, z toho 8 kvalitnich. Oplodnilo se 6 a do 6teho dne vydrzela krasne 2 embrya, ktera vcera poslali na biopsii :). Tak jim posilam spoustu sily, aby se nam vratili obe dve, verim, ze jsou zdrava a v poradku :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2523
18.5.21 22:13

@Gedžitka22 No tak to jsou skvělé zprávy. Jak dlouho teď budete čekat? :)
Prosímtě volala mi a říká: všechno je v pořádku, výsledky dopadly dobře. Tak já se radovala a ona pak: chcete znát pohlaví? A já: prosím?? No pohlaví dítěte… Prostě zase nějakej kiks v laboratoři a naše výsledky prostě nejsou! A chudák ta paní co byla na odběru plodové vody :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1097
18.5.21 22:18

@an-na coze??? To snad neni mozny 8o :zed: jako jeste u doktoru…kdyby se spletla nejaka nahodna osoba, ale zrovna DOKTORKA!!! 8o to me mrzi. To uz je jak naschval.

Moc dekuju, no ted cekame 3-4 tydny, nekdy asi v pulce cervna by mely byt vysledky. To je sileny cekani :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty