Opakované potraty - vada spermií?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
253
23.3.21 20:30

@Gedžitka22 mě bude za měsíc 28. Tak super, ze máme podobný i věk :) a Vy budete tenhle týden už i plánovat termín IVF? Oni predtim budou chtit ještě asi novej hormonální profil co? Já už ho budu mít skoro rok starej :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1097
23.3.21 20:37

@Jájinka01 Tak to máme podobné, tak ho mám skoro rok starý…nevím no, jestli budou dělat nový. Ale nejspíš si ho budou chtít udělat kvůli lékům, co nám nasadí. Já doufám, že už se zítra domluvíme, ale kdo ví. Pokud by chtěli ještě jednou ten profil, tak bychom museli počkat asi ještě jeden cyklus. A kdyby ne, tak bychom mohli začít možná už v dubnu… Já bych samozřejmě nejraději co nejdřív :D Ale pokud je nutné ješt něco dovyšetřit a až pak začít, tak samozřejmě počkáme.
No teda, to máme i věk stejný, to je super :D Jen škoda, že v takhle mladém věku se nám tyhle věci staly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
253
23.3.21 20:52

@Gedžitka22 joo já bych taky nejradsi hned jak tam půjdu ale nechám to na nich, hlavně ať je to s dobrým koncem. No ono pak ještě čekání na PGD bude taky dlouhy :lol: tak aspoň u tebe uvidím co nás čeká :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1097
24.3.21 07:40

@Jájinka01 Budu pokusný králík :D
To PGD by ale mělo trvat jen ten jeden den, ne? Ten pátý den kultivace. Těch 5 dní po odběru vajíček bude horor :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
253
24.3.21 09:39

@Gedžitka22 nee to PGD trvá 4-6 týdnů právě :think: 5. den se berou vzorky. no ono i to aby ty vajíčka byli ok budou nervy :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1097
24.3.21 09:48

@Jájinka01 Ahaaa, tak to jsem nevěděla 8o Takže oni to provedou tak, že odeberou vzorek z těch testovaných embryí a mezitím, než budou výsledky a než ty vhodné zavedou, je dají zamrazit? Nebo jak? Tím pádem implantace trvá ještě o nějaký měsíc déle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1097
24.3.21 09:50

@Jájinka01 Já jsem teď četla, že to může trvat ale klidně jen 21 dní…tak je to asi individuální :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
253
24.3.21 09:54

@Gedžitka22 přesně jak píšeš, vlastně pak půjdeme až na Ket ale co jsem tu nedávno četla, holcina psala, že má taky PGD ale než ji přijdou výsledky tak ji zkusí zavést neotestovany. Na jednu stranu super ale co když bude zrovna špatný :think: jestli se nevyplatí raději počkat a pak mít už klid :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
253
24.3.21 09:55

@Gedžitka22 joo tak asi podle toho jakej mají nával :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1097
24.3.21 10:04

@Jájinka01 No tak to si taky raději počkám. Pokud by bylo špatné, jen by se prodloužila dobu potratem nebo tak… to bych neriskovala. Když už se něco dělá, tak ať už to je pořádně :D
Teď jsem se ještě dočetla, že v tom našem CAR to trvá 3-4 týdny. Teď tomu ta pandemie trochu nahrává, lidi si nemůžou dovolit ani IVF, ani vlastně dítě a nejezdí sem cizinci. Tak mají čas. Za 2 hodinky vyrážíme, tak dám vědět večer :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
253
24.3.21 10:13

@Gedžitka22 joo tak se na vše hezky vyptej a já budu večer čekat :) hoodně štěstí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1097
24.3.21 17:48

@Jájinka01 Ahoj, tak už jsme asi hodinku doma, bylo to dlouhé, ale bylo to naprosto skvělé, mám teď tak super náladu, že rozdávám úsměvy, kam se podívám :D S přítelem jsme oba nadšení. Takže, klasický spermiogram přítele dopadl na jedničku, ale na to DNA si počkáme do pondělka, stejně tak na odběry mého hormonálního profilu, déčka a štítné žlázy. Musím tady tedy obrovsky vychválit celou kliniku, a hlavně MUDr. Višňovou. Byla skvělá, odpověděla na všechny otázky, vše nám ukazovala i názorně na obrázcích ( celý postup IVF), na ultrazvuku mi ukazovala a vysvětlovala, kde je co a zároveň také řekla, že afetální vejce vzniká z největšího procenta ze špatné kombinace chromozomů, tudíž o žádnou jinou vadu s největší pravděpodobností ani nejde. A s tím, abychom se tomu na příště vyhnuli, nám pomáhá právě PGD. To prý u nás uděláme 100% a bude nám to hradit pojišťovna. Může se ovšem provést jen jednou za rok a klasicky si to hradí každý sám ( stojí 75 000 Kč), ale jelikož máme už 3 potraty, na pojišťovnu to lze. No a abych se dostala k závěru, tak v pondělí si volám na výsledky a pokud budou dobré, tak si zajdu na kliniku pro plán léčby, léky a instrukce a za 2 týdny začínám se stimulací :dance: :D vůbec jsem nevěřila, že to bude tak rychlé, ale paní doktorka říkala, že mám dělohu i vaječníky v nejlepřím pořádku, tak není, nač čekat. Samotný ten proces bude trvat déle kvůli tomu PGD. Na výsledky se bude čekat 4 týdny, takže, pokud z toho bude nějaké embryo v pořádku a bude vhodné k zavedení, zavede se až koncem června. Ale to nevadí, sice bych chtěla, aby to bylo co nejdříve, ale pokud se mají udělat všechna vyšetření, aby bylo embryo v pořádku, vyplatí se počkat. Takže my už máme vše v procesu a neskutečně se těšíme :D :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
253
24.3.21 18:15

@Gedžitka22 tyo super tolik informaci a tak rychle všechno :palec: tak to sem zvedava na to DNA taky máme spermiogram ok. A na ten hormonální profil berou jen při menzes? Joo to už vydrzime si počkat na to PGD ;) pak se nebudem muset tolik bát screeningů aspoň :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
253
24.3.21 18:17

@Gedžitka22 joo a oni ti štítnou žlázu nikdy predtím nekontrolovali?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1097
24.3.21 18:32

@Jájinka01 Právě, že na ten hormonální profil mít menses vůbec nemusíš. Taky jsem myslela, že mi musí naběhnout cyklus, ale prý ne, stačí to vzít kdykoliv. A navíc, já jsem 16 dnů po revizi, tak jsem si myslela, že budu muset ještě kdo ví jak čekat, ale doktorka říkala, že není na co čekat, že mi stejně dají všechny podpůrné léky a že mám sliznici krásně vysokou. Prý na to, že jsem po revizi, mi to hodně rychle dorostlo, což je super. A taky říkala, že máme s partnerem 2 veliké výhody. První je můj mladý věk ( příteli je 35, ale to prý u muže nehraje roli) a druhá je to, že jsem prakticky sama nikdy nepotratila. Vždy se musel potrat provést kyretáží nebo Mispregnolem, takže prý evidentně embryo udržím super, že tam si myslí, že se zdravým embryem otěhotníme na poprvé :D.
Přesně, jak píšeš, to jsem taky cestou domů přítelovi říkala :D Že pak se nemusíme vůbec bát prvotrimestrálního ani druhého screeningu :D
Kontrolovali mi jí, rok zpátky a byla naprosto v pořádku, ale doktorka si chtěla být jistá, že tam ani po roce nic není, tak říkala, že pro kontrolu uděláme testy i na to.¨
A ještě, když už jsme byli při všem tom testování, jsme si zaplatili taky test MATCH+, což je test, který odhalí případné genetické nemoci či vady, které bychom mohli s partnerem přenášet, ačkoliv na nás se vůbec neprojeví. Prý je to riziko, že se něco takového u nás děje minimální, jelikož to spíš bývá u amišů nebo Irů, kde to bylo kdysi tak, že měli dítě lidi z příbuzenstva, ale přítel chtěl mít vyšetřen naprosto vše, tak jsme šli i do tohoto :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty