Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@vokishka vždyť nikde nepíšu, že to má poznat na první návštěvě. Píšu, pokud to není alergie, což určí lékař…a předpokládám, že provede vyšetření, doporučí alergologii, pokud bude mít dojem, že by to alergie mohla být. Jinak bude léčit klasickou rýmu. Resp. doporučí nejspíš nějaký sprej do nosu z lékárny. Nebo myslíš, že bude jiný postup?
@sakota to ti neslibuju, problém je ten manuál, co přišel z MŠMT. Tam se píše toto, viz příloha.
Screenshot je přímo z učitelské skupiny na fb.
@SIMONA1234 píše:
@vokishka vždyť nikde nepíšu, že to má poznat na první návštěvě. Píšu, pokud to není alergie, což určí lékař…a předpokládám, že provede vyšetření, doporučí alergologii, pokud bude mít dojem, že by to alergie mohla být. Jinak bude léčit klasickou rýmu. Resp. doporučí nejspíš nějaký sprej do nosu z lékárny. Nebo myslíš, že bude jiný postup?
@SIMONA1234 píše:
Jde o diskuzi kolem kovidu. Jestli, když děcko bude mít rýmu a půjde k doktorce, tak doktorka hned pozná, jestli je to alergie nebo ne. On totiž alergik má taky běžné rýmy. I alergické, na které prostě léky nezaberou. Já na sobě v prvních dnech taky nepoznám, jestli psikam a posmrkavam z alergie nebo se mi rozjíždí normální rýma.
@vokishka tohle bude problém u všech alergiků s rýmou. Ani učitel nepozná jestli má dítě alergickou nebo už jinou rýmu. Manuál z MŠMT jsem teď vložila do odpovědi Sakotě…a teď mi řekni, co mají ti učitele dělat? Jak to mají řešit? Pokud bude dítě nudlat celý den, kýchat na všechny a na všechno, co s tím? Zprávu od rodičů, že by byl alergik nemají ( to je v evidenčním listu od doktorky-mluvim o MŠ), tak co s ním? Manuál má jasný pokyny, nebrat. Pokud vezmou jedno dítě, musí všechny…pokud vezmou všechny zanudlany, budou naštvání rodiče zdravých dětí. Pokud někdo ze zanudlanych bude pozitivní na covid, tak to může stát reditelku místo, pokud se se zřizovatelem nemusí, tak ji potopí. U nás takové vztahy jsou, takže ta by to odnesla vyhazovem. Není to prdel, nahoře si vymysleli postup, ale v praxi to je takřka neproveditelný. A pokud na tom budou školky trvat, budem za ty zlý my. Ne MŠMT.
@SIMONA1234 já netuším, co se bude dít, když začne první děcko smrkat. A jsem na to fakt zvědavá. Zase když pošleš děcko domů a začne smrkat učitel, měl by jít taky. Dá mu někdo neschopenku na rýmu? Mně třeba začíná období kašle. Kašlu chvilkama hnusně, někdy celý den nic, jindy často. Prošla jsem různými vyšetřeními, i bronchoskopií, je to prostě problém průdušek. Co s tím mám dělat, budu „zdravá“, nenakažlivá a přitom na mě budou koukat skrz prsty.
@vokishka to je právě to, že nevíš…může to být ten hnusný kašel a může to být covid. Učitel, pokud bude nachcípaný, by měl mít stejnou povinnost, tedy nasadit roušku a jít ze školy k lékaři. Pokud ale třeba ve dvoutřídní MŠ padnou ze čtyř učitelek tri s rýmou nebo kašlem, netuším kdo tam s těmi dětmi bude. Zavřou třídu a všechny děti budou asi doma. Tady budou problémy…zřizovatel ani ředitelka nemají náhradní učitelky v šuplíku. Takže věřím, fakt věřím tomu, že u učitelů se to bude, v rámci zachování provozuschopnosti školek a škol, tutlat…
No ale to to bude u pediatrů vypadat, u nás byl naval vzdycky, to tam ted polezou všichni s každou rymou? Moje děti naštěstí moc nemarodi, ale tohle je fakt za trest…
@Oli.Lyon píše:
No ale to to bude u pediatrů vypadat, u nás byl naval vzdycky, to tam ted polezou všichni s každou rymou? Moje děti naštěstí moc nemarodi, ale tohle je fakt za trest…
presne, navic se mi tam fakt nechce lozit s uz zdravym ditetem pro potvrzeni, ze uz je zdravy, aby mohlo zpatky do skolky.
@sakota píše:
presne, navic se mi tam fakt nechce lozit s uz zdravym ditetem pro potvrzeni, ze uz je zdravy, aby mohlo zpatky do skolky.
Já se těším, az tahle saskarna skončí, fakt. ![]()
@Oli.Lyon píše:
Já se těším, az tahle saskarna skončí, fakt.
Ja se obavam, ze ta saskarna jeste poradne nezacala. ![]()
@Svistice píše:
Ja se obavam, ze ta saskarna jeste poradne nezacala.
To je hrozná bezmoc, člověk ani nemůže nikam utéct před tim… Ale zatím se smeju, zatim jeste jo…
Tak dneska řeším stav svého syna ve školce, prý nešlo o rýmu, ale ze kýchal a dítě ve školce nesmějí vůbec teď kýchat jinak volají rodiče. Je tohle normální?
dneska od 11 mám schůzku s naší dětskou a snad dáme něco dohromady.
@Theburnette ne, normalni to neni, je to blazinec, ktery tak do 3 tydnu padne.
@Theburnette Normální to neni.
Může kýchat z prachu, z toho, že se zakuckal a podobně.
Edit: Buď ať jim napíše něco pěkně od plic doktorka. Pak bych to řešila se zřizovatelem.
Jinak mne je opravdu lito tech pediatru. 1/3 jich je ve vysokem duchodovem veku, co jsou srdcari a jeste se drzi. Jak dlouho, kdyz se na ne vali podobne hlouposti, jako vypisovani ocr pro kychnuti?
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.