Opékání buřtů - co dvouleťákovi?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8284
18.6.15 11:44
@Anonymní píše:
Mozna me nejaky matky ukamenujou proto anonimne :D muj malej od roka jakkmile vidi parek nebo burta proste chce kdyz mu ho nedam rve :D ji je bezne a zije je zdravej :D u nas parky a burty jsou nejoblibenejsi jidlo :D ac se snazim ho stravovat zdrave proste zelenina uspech nema on nejradsi burta rizek sekanou a podobny veci :D co vidize papa tatinek tak on musi taky :D a na mou „zdravou“ stravu mi tu kazdej kasle :mrgreen:

Anonymitu fakt nechápu :nevim:
Naši by se taky nejradši cpali každý den párkama, řízkama, sekanou a podobnými věcmi. Holt to chutná, no :jazyk: Je na rodičích, kolik toho dětem dopřejí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1606
18.6.15 11:48
@Anonymní píše:
Mozna me nejaky matky ukamenujou proto anonimne :D muj malej od roka jakkmile vidi parek nebo burta proste chce kdyz mu ho nedam rve :D ji je bezne a zije je zdravej :D u nas parky a burty jsou nejoblibenejsi jidlo :D ac se snazim ho stravovat zdrave proste zelenina uspech nema on nejradsi burta rizek sekanou a podobny veci :D co vidize papa tatinek tak on musi taky :D a na mou „zdravou“ stravu mi tu kazdej kasle :mrgreen:

Tak to je jasny, ze kdyz se tim ladujete vy uplne bezne, tak to chce taky, navic kdyz uz zna tu chut od roku :nevim:… A ze je zdravy? Co by nebyl, kdyz je malej. Za tech par mesicu/let co to basti, ze yatim zadny zdratotni problemy nestihly projevit. Nejde o to, ze by ho to jednou zabilo, ale ze mu tim zakladas na sileny stravovaci navyky a nemoci s tim ruku v ruce jdouci :kytka: ale tvoje vec, nevim, proc by te mel nekdo kamenovat, je to zivot tveho ditete, ne meho ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.6.15 11:55

Myslim si ze bude zdravej i za par let :D myslim si ze sou a budou horsi veci nez odpirat jidlo co chutna ac se snazim omezovat ale radsi mu to dam nez aby rval :D ackolyv me moje matka mela v 16ti letech a tak nejak to neresila :D a vyrustala par let po babickach nez dostala rozum ty me ladovaly kde cim :D a uz od pul roka sem prý jedla gulas a normalni jidla a hele sem zdrava :D zadna alergie :D nic :) nadvahu myslim ze taky nemam :D takze ze zdravotnich problemu u malyho obavy opravdu nemam :) tak kdyz neukamenujete… tak uz ne jako anonim :)

• Citovat
  • Upravit
105
18.6.15 11:56
@Anonymní píše:
Myslim si ze bude zdravej i za par let :D myslim si ze sou a budou horsi veci nez odpirat jidlo co chutna ac se snazim omezovat ale radsi mu to dam nez aby rval :D ackolyv me moje matka mela v 16ti letech a tak nejak to neresila :D a vyrustala par let po babickach nez dostala rozum ty me ladovaly kde cim :D a uz od pul roka sem prý jedla gulas a normalni jidla a hele sem zdrava :D zadna alergie :D nic :) nadvahu myslim ze taky nemam :D takze ze zdravotnich problemu u malyho obavy opravdu nemam :) tak kdyz neukamenujete… tak uz ne jako anonim :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21905
18.6.15 12:04
@Anonymní píše:
Myslim si ze bude zdravej i za par let :D myslim si ze sou a budou horsi veci nez odpirat jidlo co chutna ac se snazim omezovat ale radsi mu to dam nez aby rval :D ackolyv me moje matka mela v 16ti letech a tak nejak to neresila :D a vyrustala par let po babickach nez dostala rozum ty me ladovaly kde cim :D a uz od pul roka sem prý jedla gulas a normalni jidla a hele sem zdrava :D zadna alergie :D nic :) nadvahu myslim ze taky nemam :D takze ze zdravotnich problemu u malyho obavy opravdu nemam :) tak kdyz neukamenujete… tak uz ne jako anonim :)

Takhle bych to nebrala..kdo asi bude zdravejsi a v kondici, ten kdo ji jako ty nebo ten, ktery ji vicemene cely zivot zdrave? :nevim:

V tomhle veku je temer kazdy relativne zdravy a v pohode.Ale dovnitr cev nevidis.Jak se to tam pekne pomaloucku zanasi a usazuje, z uzenin a ceske klasiky. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
18.6.15 12:10

Ale :D ja bych to tak tragicky nevidela :D moji rodice i prarodice nemaj sebemensi problemy se zdravim a ze si dopravaj a nejaky zdravy jidlo jim nic nerika :D a celkove se nejak neomezujou :D prarodice 70 let s co se nepeklo na sale nesmazilo v oleji neni jidlo prej :D radi si daj pivko vinko :) tak 2 krabicky cigaret dene kazdej a myslim si ze jsou na svuj vek ciperny zdravý :)-… ale chapu kazdej to ma nejak :) nikomu jeho vychovu nevyvracim a svoji menit nejspis taky nebudu :) kazdeho volba :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
18.6.15 12:12

Anonymko, uzeniny obsahují vysoký obsah soli a tuků, to jistě víš. Můj syn se stravuje, troufám si tvrdit, zdravě, uzeniny sice dostával cca od roku, ale v rozumném množství, přesto má zvýšenou hladinu cholesterolu a tuků v krvi (ač hodnoty co půl rok klesají). Samozřejmě za tím nejsou jen uzeniny, ale chci poukázat na to, že případný problém nemusí být vidět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21905
18.6.15 12:17
@vacíčková píše:
Ale :D ja bych to tak tragicky nevidela :D moji rodice i prarodice nemaj sebemensi problemy se zdravim a ze si dopravaj a nejaky zdravy jidlo jim nic nerika :D a celkove se nejak neomezujou :D prarodice 70 let s co se nepeklo na sale nesmazilo v oleji neni jidlo prej :D radi si daj pivko vinko :) tak 2 krabicky cigaret dene kazdej a myslim si ze jsou na svuj vek ciperny zdravý :)-… ale chapu kazdej to ma nejak :) nikomu jeho vychovu nevyvracim a svoji menit nejspis taky nebudu :) kazdeho volba :)

Presne tak, kazdeho vec a volba ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1606
18.6.15 12:24
@vacíčková píše:
Ale :D ja bych to tak tragicky nevidela :D moji rodice i prarodice nemaj sebemensi problemy se zdravim a ze si dopravaj a nejaky zdravy jidlo jim nic nerika :D a celkove se nejak neomezujou :D prarodice 70 let s co se nepeklo na sale nesmazilo v oleji neni jidlo prej :D radi si daj pivko vinko :) tak 2 krabicky cigaret dene kazdej a myslim si ze jsou na svuj vek ciperny zdravý :)-… ale chapu kazdej to ma nejak :) nikomu jeho vychovu nevyvracim a svoji menit nejspis taky nebudu :) kazdeho volba :)

Vzdyt jo, kazdeho volba. Rodice kamaradky, to taky tragicky nevidi. Oba obezni, problemy s klouby, vysoky tlak…a taky jsou presvedceny, ze jim nic nechybi a na svuj vek jsou fit. Nejradsi travej cas u telky, vejlet pro ne znamena cesta autem kamsi s cilem restaurace. Kde se dobre nadlabnou, pokafujou, pokourej a jedou dom. Na nakup taky jedine autem, pac ta cesta na 10min by byl zbytecny sportovni vykon. Svuj zdravotni stav korigujou leky, nijak se neomezujou a jsou spokojeny :mrgreen: kdyz hlidaj vnouce, tak mu doma u telky, naka prochazka nehrozi, to mu radsi posadej do kresla a daj bastit bonbonky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
18.6.15 12:25

@Raduš.ka44 ackoliv s nim chodim pravidelne k doktorovy a pan doktor je byvaly primar detske kardiochirurgie takze vscheno opravdu vscheno co muze ve sve ordinaci zkotrolovat zkontroluje a kdyz se zepta co ji reknu mu to a nikdy nic nevyvratil takze si myslim ze to nebude takova tragedie aspon ne u nas :) ¨

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21905
18.6.15 12:27

@tronelka tragicky to nevidi spousta ldi..A proto CR obsadila prvni misto v rakovine tlustyho streva a tusim ze i cevnich onemocneni. Mozkove prihody a infarkty kolem ctyricitky, uz bohuzel nejsou zadna vyjimka. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140240
18.6.15 12:33

@Fircon normálně taky buřta, však to nedáváš dětem každý den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1606
18.6.15 12:34
@Eemii píše:
@tronelka tragicky to nevidi spousta ldi..A proto CR obsadila prvni misto v rakovine tlustyho streva a tusim ze i cevnich onemocneni. Mozkove prihody a infarkty kolem ctyricitky, uz bohuzel nejsou zadna vyjimka. :?

Tjn, neresi to ani nase doktorka, kdyz jsem u ni byla naposledy s malym na ockovani, tak se me taky ptala, jestli uzprika parek :mrgreen: a jestli mu chutna, tak jsem ji rekla, ze ani nevi co to je. Tak na me vycitave koukla :mrgreen: Jinak je fajn ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16219
18.6.15 12:37

@vacíčková Sama píšeš o tom, co jsi jedla jako malá ty, stejné věci jíš i teď jako dospělá, a tvoje malé dítě už je jí taky. To je jedině důkaz toho, že stravovací návyky se dědí a člověk si odnáší vzor z rodiny. Já taky nedělám vědu z občasné uzeniny nebo sladkých buchet, ale sama vím, že když se doma nejedla teplá zelenina a luštěniny, odmítala jsem to i v jídelně, a cestu k nim si našla až v dospělosti, proto se snažím nabízet vše, a díky dítěti zapracovat i na zdravějším stravování nás dospělých (třeba ryby teď jíme mnohem častěji). Nikdy nebudu militantní obhájce zdravé stravy, na to jsem moc mlsná, ale nechci dopustit, aby dítě ohrnovalo věc nad zeleninou jen proto, že to dělají rodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
18.6.15 12:42

Zeleninu ji v polivlach jako kase hrachovou bramborovou dusenou mrkev miluje spenat a brambory miluje ryby ale tohle delam jen extra jemu ja ani pritel to nejime tepelne upravenou zeleninu ani rybu proste nesnim :D pritel teda jo ale nadsenej z toho neni :D takze malymu se snazim davat vse i to co my nejime :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí