Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
@Dana177 tak dejte vědět. K jakému ortodontistovi jdete? Mě to trvalo snad 10let, než jsem se rozmyslela a ted, když jsem na to byla připravena mi řekli, že operace. Ještě jdu v srpnu jinam na konzultaci. Takže termín v ortogatni poradně ještě nemáte? A je v Praze a v Plzni, nikde jinde?
Prosim ví někdo cenu ortognatní operace u dr. Foltána ve Face vision? Někdo tu psal, že ve FN v Praze se nyní čeká 3 roky, ie to pravda? Takže tím pádem se rovnatka nasadi déle, aby to navazovalo?
Synkoj00: já jdu do SmileArt v Českých Budějovicích, tam je pan doktor Bernát, u něj jsem již byla před lety. A pokud se nepletu tak je zmiňovaný i právě v Plzni v té poradně…zahédla jsem tam někde napsané jeho jméno, takže si myslím, že ano. Z toho důvodu pak budu možná volit spíše tu Plzeň, ale uvidím…rozmyslím si vše až po té vstupní konzultaci atd.
Ta ortognátní poradna tuším ještě někde určitě bude, možná brno, Olomouc nebo tak. my řešili Prahu a Plzeň protože z jižních čech je to samozřejmě nejblíže.
Dobrý večer všem, tak jsem dnes byla na ortodoncii, dělali mi otisky a mam se objednat do ortognatni poradny v Kateřinske. Prý tam přes prázdniny nejsou? nevíte jaké dny tam mají otevřeno a jak časově? Prý to mají jen nějaké dny. Je to tam na dlouho to čekání? Jak se tam nejlépe dostanu z hl. nadrazi, nebo z Masarykovo? Prý uvidíme co mi řeknou tam. Za jak dlouho mi tak dají termín do poradny? Tam je p. Foltán?
Kdo tu prosím ještě nemá rovnátka a už mu řekli, že by to chtělo operaci, nejsem sama, že ne?
Zdravím všechny ![]()
Mám měsíc od operace spodní čelisti na Karláku v Praze. Kdyby někdo potřeboval cokoliv zodpovědět, pište:-) I já jsem před operací pátrala a ptala se. Hodně mi pomohly zkušenosti a rady ostatních. Platí co člověk, to individální průběh, ale díky radám jsem šla do nemocnice dobře připravená. Přeji krásné léto ![]()
Anička
kontakt: klidně i na instagramu anijezkova
@Anička79 Ani já jsem ti psala na instagram a nedala jsi mi souhlas:( jak dlouho jsi prosím čekala na operaci? Jaké máš pocudy? Me řekli, že buď rovnátka a operace nebo nic, jakou ty jsi měla vadu a kdo tě operoval? Kolik vás bylo na pokoji? Jaký je personál obecně, jaké máš pocity ted? Je to po op hodně špatný? Já váhám, moje vada mi vadí, ale je mi 41 a tady jsou samy mladice:) a bojím se, nikdy jsem nebyla v narkoze, na operaci, jsem strašně bojacnej typ..dala jsi si udělat u dr. Foltana 3D fotky jak to bude vypadat před operací? Co se týče jídla, měla jsi sebou nutridrinky atd? Moc děkuji, napis mi na sebe případně fb nebo něco; ať to tady nezahltim:) dekuju
Synkoj00: me je 37
fakt ti řekli že bud rovnátka a operace nebo nic? Já jdu na tu vstupní prohlídku příští týden, ale chystala jsem se, že právě navrhnu zatím jen rovnátka a pak se uvidí…takže je dost možné, že mi to neschválej ![]()
Synkoj00- já to mám jasný
já si to potvrdila asi u 3doktorů
všichni jednoznačně operace je nutná, jen já se toho pořád bála a v podstatě se rozhodla až ted po pěti letech, napevno, že do toho půjdu…samozřejmě pořád mám pochyby, ale naposledy jsem se ptala doktora, jestli je to opravdu nutné a on že ze zdravotního hlediska ano.
@Dana177 a co máš za problém? Já byla u 2 ortodont a zítra ještě jedu k jedné pi.dr. Dlouho jsem se rozhodovala na rovnátka a když jsem se rozhodla, tak mi řekli, že by byla třeba operace, byla jsem jako opařená, nechtěla jsem o tom ani slyšet, nikdy jsem nebyla na operaci, v narkoze, bojím se..ha nemám primo zdravotní problém jako takový, ale nenašel mi celist, špatně se mi kouše atd..v říjnu mam jít do ortognatni poradny, ty jsi taky objednaná?
Napiš mi jestli chceš na sebe fb jestli máš nebo instagram a můžeme se spojit tam.
@synkoj00 omlouvám se, měla jsem toho nějak hodně
zítra jdu zatím k ortodontistovi na vstupní vyšetření, scany apod…vše se bude teprve řešit, pak mě až bude posílat do ortognátní poradny. Co mám za problém? mám křivou pusu jak pes
velký předkus, jakože hodně, přední zuby mi na sebe samozřejmě nesedí a dolníma zubama si drhnu o horní patro-dáseň nevím jak bych to řekla. Do zprávy ti pošlu na sebe email ![]()
Ahojky holky,
Už dlouho čtu všelijaké diskuze ohledně operace čelisti. Mám předkus, jelikož mám prý zúženou horní čelist. Rovnátka jsem neměla, jen když jsem byla malá tak chvíli sundavaci a pak to nějak vysumelo… Teď je mi 28 a chci něco se zuby udělat. Myslela jsem, že zkusím neviditelná rovnátka, ale pak jsme se dozvěděla o téhle operaci. Jen nevím, jak to mám řešit a vlastně jak to celé začít. Můžete mi poradit, jak mám postupovat? Jsem z plzeňského kraje, tak jestli máte někdo tip? Moc děkuju
@Terisek010 Ahoj, nejdříve si najdi ortodontistu, třeba ani nebude operace nutná. Me říkali že to nejde bez operace a pak si sedli s majitelkou kliniky a ted mi řekla paní doktorka, že by mi vytáhli jeden zub dole, dali nějakou destičku a pak rovnátka a na operaci bych jít nemusela a mam teda podkus, mam si to rozmyslet; v září by mi nasadili tu destičku plus par zámečku a pak postupně horní a dolní patro. V září jsem měla mít konzultaci na ortognatni pořádně, ale jestli to nebude muset být, tak to asi zruším.
Ahoj, moc děkuji za pomoc. Máte někdo nějaký tip na ortodontistu v Plzni? Zkoušela jsem už MUDr Abed Amera a i
MUDr Eliška Aschenbrennerovou… Ale ona mají stop stav.