Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
@Petrika19101988 Ahoj, já neměla předkus, ale málo vyvinutou horní čelis. Na operaci jsem šla po domluvě právě s ortodontistou, kdy jsme zahájili léčbu křivých zubů a rovnátky mi ještě roztahoval a upravoval zuby a vše tak, jak nejvíce to šlo. Až bylo vše v pořádku, pak teprve následovala operace na správní čelisti. Obvykle po operaci musíš mít gumičky na rovnátkach tak, aby držela a fixovala skus čelisti, nemyslím si, že na operaci můžeš jít bez rovnátek. Ale třeba se pletu. Podle mě bys ale musela mít zuby 100 % rovné, a to nemá asi nikdo. I tak by se pak řešila ta fixace čelistí po operaci.
Děkuji za informace, já mám právě dost křivé spodní zuby a z profilu hodně malou spodní čelist předkus asi 5mm při jídle kousu jen na zadní a mám už docela dost zničené stolicky
je mi už 31 a konečně jsem se rozhodla to řešit tak snad to dopadne dobre
![]()
@Angie66 Ahoj, prosím tě, mohla bych mít nějaké dotazy k operaci? Čeká mě v Brně na konci července a už z toho mám dost strach. Děkuju!
@Lady_M Ahoj,prosim te dotaz případně i na tebe..čeká mě operace v cervenci, obe čelisti a mám dost strach. Hlavně se děsím toho zvracení po operaci..
jak to probíhalo, jde to zvládnout? Dekuju!
Ahoj, oživuji diskuzi - má někdo čerstvé zkušenosti z jiných nemocnic v Česku než VFN?
@Cvikyna prosím, můžeš napsat, se kterou nemocnicí máš špatnou zkušenost?
Mne totiž odeslal doktor na Karlák, volala jsem v pondělí, a mají stop stav
Musím si tedy vybrat jiné pracoviště, což mrzí obzvlášť proto, že bydlím od Karláku jen kousek
@Realkeytee mám zkušenosti s FN Plzeň a jedině dobrý
kdyby něco, napiš ![]()
Ahojte, taky se řadím k ortognátním adeptům
8.2.2021 jsem objednaná do ortognátním poradny VFN na Karláku, takže jsem zvědavá. Uz jsem byla u MUDr. Machoně na Soběslavské a stejně jako moje ortodontistka operaci doporučil. Musím vytáhnout dvě osmičky a lets get the party started. Nicméně mi dneska moje ortodontistka (Frýdek-Místek) řekla, že pan doktor Foltán už operuje v podstatě jen v Perfect Clinic. Ale že jeho péče je špičková a kdo už k němu jde, ten je opečován maximálně profi a nadstandardně. Napadlo mě, zda nakonec nejít na soukromou operaci. Nemate někdo aktuální info, jak se ty operace teď cenově pohybují, když jde člověk přes soukromou kliniku? Jinak pokud bude zájem, můžu pak přidat i příspěvek, jak jsem pochodila v tom únoru 2021 na Karláku v poradně. ![]()
@Rezzzy ahoj, myslim, ze se to pohybuje kolem 100 000,– Kc za celist. Pokud na to clovek ma, samozrejme kazdeho volba, ale myslim si, ze je tady spoustu sikovnych doktoru. Foltan neni uz zdaleka jedinej ![]()
@Rezzzy Ja byla přímo u MUDr Foltana na konzultaci letos na jaře a cena u něj na klinice je 13 000€ ![]()
Takže ja se rozhodla aspoň pro VFN, ale jestli mají stop stav tak to potěš koště. Trham si vlasy, že jsem s tim otalela tak dlouho. Ale lepší pozdě než nikdy ![]()
@Crystall @Vera.cat Děkuji moc, dámy
V době, kdy jsem příspěvek psala, jsem si v hlavě říkala, že když bych se vlezla dohromady do 50k, tak bych si to i zaplatila. No, to jsem tehdy netušila, jak moc mimo jsem s odhadem.
Takže v únoru jsem objednáná do VFN a jsem zvědavá, jaká bude čekačka. ![]()
@Crystall - tomu dobře rozumím, já jsem měla jít do ortog. poradny už před 2 lety, kdy mi to v kloubní poradně doporučil MUDr. Machoň a dal mi tam telefonní číslo. Taky jsem pěkná trubka, dneska už bych mohla čekat na operaci, ne na čumákování v poradně.
Ahojky, zhruba zarok mě ceka operace dolni celisti - mám ji zapadlou. Strašně se bojim rizik, které se s operaci pojí, přesněji přerušení nervu, který hýbe s dolni celisti.
Mám být operovana v Brne.
Mate s tím někdo zkusenosti?
Zdravím, já měla být operována teď v lednu v Olomouci, no bohužel kvůli covidu odsunuto na dobu neurčitou
říkali že toho mají hrozně moc a že vůbec neví kdy se dostanu na řadu, že klidně i za rok…první samozřejmě budou brát urgentnější případy a onko pacienty a až nakonec nás „zdravé“ odložené. Dva roky jsem se na to upínala, a teď zas čekat - už jsem z toho tak znechucená, že kdyby mi ty rovnátka teď sundali a operace se nekonala vůbec, byla bych asi konečně v klidu ![]()
Zdravím všechny, nemá někdo náhodou zkušenost s operaci čelisti v Ostravě? Mě doktor nejspíš pošle tam, ale co tady čtu, tak tam snad nikdo nebyl. Děkuji za jakékoliv informace. Hezký den všem.
@Miska0071 píše:
Ahojky, zhruba zarok mě ceka operace dolni celisti - mám ji zapadlou. Strašně se bojim rizik, které se s operaci pojí, přesněji přerušení nervu, který hýbe s dolni celisti.
Mám být operovana v Brne.
Mate s tím někdo zkusenosti?
Ahoj, taky jsem mela operaci dolni celisti kvuli predkusu a teto komplikace jsem se taky dost bala. Akorat to nepises uplne presne, ten nerv nehybe s čelisti ani se nevaze na pohyblivost svalu kolem celisti, tyka se pouze citlivosti. Mne byl nejak porusen po chirurgicke extrakci osmicky, pak jsem rok v oblasti brady pocatku citila brneni, pak naopak jsem necitila nic, treba kdyz jsem tam mela kus jidla…ted uz je to skoro zpet, uz jen citim, ze ta citlivost je jina, ale nijak me to neobtezuje…asi se to uz nevrati uplne. Pred ortognatni operaci jsem se samozrejme bala o to vic, kdyz uz takhle nerv nebyl uplne „ve forme“ a byl jednou uz narusen. Po operaci se to vratilo tam, kde to bylo po te chirurgicke extrakci, asi na 3 mesice a uz jsem zase na svem
to riziko tady je, ale uplne preruseni nervu si myslim ze neni moc caste. Vytez poradne doktory ![]()
Ahoj všem, jen pro vaši informaci. Byla jsem tento týdenve VFN, aktuální čekací lhůty na ortognátní operace jsou 3 roky. Říkali, že se jim to ted protáhlo v důsledku covidu a překládání současných operací.