Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@ka2ka píše:jak do dubu, nezabije do pár dnů ani týdnů, trvá to pár měsíců 3 až 5, zjišťovala jsem si to, ale ke konci je to dost nepříjemný
tak mě to zabije já nemá štítnou
@Any0759 píše:
Mohla bych se ještě zeptat, absolvoval někdo léčbu radiojodem? Co jsem se tak koukala na internetu, v Česku je i přímo klinika, která se tím zabývá. Jedná se sice o ozařování, ale kdo ví, je to hudba budoucnosti, protože mi přijde, že autoimunitní onemocnění je málo probírané téma. A bůhví, kolik případů autoimunit teď po covidu přibude, jelikož co ty viry dokážou udělat?- to by člověk nečekal. Není tu někdo takový?
jeden kamarád, jedna známá, nepříjemná je bezjodová dieta před zákrokem, pak pár dnů v bunkru s léčbou a pak nějakou dobu izolace od všech, než přestaneš zářit, kamarád se na nějakou dobu odstěhoval na chalupu
@annlady A pomohlo mu to? Vyléčil se potom ze svého onemocnění?
@Any0759 píše:
@annlady A pomohlo mu to? Vyléčil se potom ze svého onemocnění?
oba léčba radiojodem 100% vyléčila
Dobře, děkuju moc za všechny reakce, dozvěděla jsem se nové věci a vím, co ještě zkusit ![]()
@annlady píše:
Eutyrox a Letrox nikdy nedojdou, protože jestli dojdou, jakože světový nedostatek, tak budeme v takovém průšvihu, že se budeme honit klackama po lese. Je to dobře známý lék, zhruba 100 let používaný. Správně nadávkovaný je roven produkci zdravé štítné žlázy. Štítnou žlázu mi brali před dvěma lety, preventivně. Nemám žádné problémy, ráno si vezmu tabletku, jednou za rok na kontrolu, kdybych pociťovala potíže, tak častěji. Nic víc.
Taky se mi do odstranění perfektně fungujícího orgánu, v mém případě byl problém, že by se uzly mohly (nemusely) zvrhnout v rakovinu, vůbec nechtělo. Ale po dobrém a smysluplném vysvětlení od docentky, která se mnou jednala jako s inteligentním člověkem, ne pitomcem, jsem se nechala přesvědčit.
Nijak mne to neomezuje, jen to kafe s mlíkem musí být až hodinu po vzetí tabletky, nic víc.
Hodinu??? Proc? Nalacno 1/2 hod ![]()
@Gita17 ano, před jídlem stačí 30 minut, ale mezera pro mléčné výrobky a vůbec věci s vyšším obsahem vápníku je větší
@annlady píše:
jeden kamarád, jedna známá, nepříjemná je bezjodová dieta před zákrokem, pak pár dnů v bunkru s léčbou a pak nějakou dobu izolace od všech, než přestaneš zářit, kamarád se na nějakou dobu odstěhoval na chalupu
Nezlob se ale píšeš naprostý nesmysly. Slečna se to ptala na léčbu hyperfunkce radiojodem a na to ten tvůj popis absolutně neodpovídá. Tak si o tom napřed něco zjisti než něco napíšeš.
@Any0759 píše:
Dobře, děkuju moc za všechny reakce, dozvěděla jsem se nové věci a vím, co ještě zkusit
Ahoj, pokud chceš ještě nějaké podrobné info, ozvi se mi do SZ.
@jannina1 píše:
Nezlob se ale píšeš naprostý nesmysly. Slečna se to ptala na léčbu hyperfunkce radiojodem a na to ten tvůj popis absolutně neodpovídá. Tak si o tom napřed něco zjisti než něco napíšeš.
Nepíšu nesmysly, před zákrokem měla známá bezjodovou dietu. Při podávání byla v „bunkru“, kde jí radioaktivní jód podávali. Po zákroku nesměla na určitou dobu na určitou vzdálenost k malým dětem a těhotným ženám a k dospělým se směla přiblížit sice na blíž, ale stejně ne na praktickou vzdálenost v bytě. Prodávám, jak jsem koupila, jestli mi oba psali/říkali nesmysly, tak za to já nemůžu.
@jannina1 píše:
já byla na odsranění štítný před jsem nesměla nic s jodem
, hodně holek co si prošlo léčbou radojodem tak byli fakt zavřený a oddělený, fakt tomu říkali i bunkr, všechny osobní věci včetně tel museli mít v igelitu nebo pak nechat na oddělení, doporučovali se jím držet se od dětí těhotných, nevím jestli se ty metody za osm let změnili, takhle to bylo v době kdy se nevědělo jestli mám zhoubný nebo nezhoubný nádor a řešila jsem co bude dál protože jsem měla půl roční dítě a bývala bych k němu nesměla dost dlouho a ani k manželovi když se o něj staral takže @annlady má pravdu
@ka2ka píše:
já byla na odsranění štítný před jsem nesměla nic s jodem, hodně holek co si prošlo léčbou radojodem tak byli fakt zavřený a oddělený, fakt tomu říkali i bunkr, všechny osobní věci včetně tel museli mít v igelitu nebo pak nechat na oddělení, doporučovali se jím držet se od dětí těhotných, nevím jestli se ty metody za osm let změnili, takhle to bylo v době kdy se nevědělo jestli mám zhoubný nebo nezhoubný nádor a řešila jsem co bude dál protože jsem měla půl roční dítě a bývala bych k němu nesměla dost dlouho a ani k manželovi když se o něj staral takže @annlady má pravdu
děkuji za potvrzení toho, co jsem psala (ale před mým preventivním odstraněním šz jsem bezjodovou dietu držet nemusela)
@annlady píše:
děkuji za potvrzení toho, co jsem psala (ale před mým preventivním odstraněním šz jsem bezjodovou dietu držet nemusela)
preventivně nemusíš, u podezření na rakovinu ano protože jod zrychluje funkci šz a tím ti zrýchlý i to bujení teda hodně hodně zjednodušeně jak mi to mudr vysvětlil
Zdravím! Znovu oživuji tuto diskuzi ![]()
V září tohoto roku jsem byla na operaci, vše tak nějak proběhlo v naprostém pořádku, sice jsem na operačním sále ležela čtyři hodiny, ale to spíše z důvodu velikosti té štítky. Pár měsíců před tím jsem ještě prodělala covid a zkrátka tak narostla, že už to bylo na cestě k tomu, aby prorůstala někam, kam by neměla. Na operaci jsem byla v Motole, na oddělení děstské ORL a nakonec si mě tam nechali týden, protože jsem měla trochu problémy s příštitnými tělísky, ty se však po pár dnech zase vrátily do své funkce. Popravdě jsem po operaci očekávala mnohem větší bolest, ale možná i díky lékům jsem cítila jen jako bych měla,,namožený" krk a vyndavání drenu taky nebylo za mě vůbec bolestivé. Nejhorší části pro mě byly snad jen když jsem se měla po týdnu ležení zvednout a projít celou nemocnicí na parkoviště, takovou únavu jsem v životě nezažila, a pak možná vyndavání stehů, kdy to jen krátce zatahalo. Jizvu mám asi 6 cm, mažu pravidelně kokosovým olejem, zatím žádné problémy, lidi si jí vůbec nevšímají. Rozmluvila jsem se po pár dnech, hlasivky úplně v pořádku, teď v listopadu už zase zpívám s kapelou po všech čertech, to bylo jediné, čeho jsem se obávala, ale proto jsem byla na operaci v Motole. Teď beru Euthyrox 100 tři dny v týdnu a pak jeden a půl prášku (150) čtyři dny v týdnu ráno nalačno, zřejmě se to bude ještě upravovat.
Z celé operace si odnáším spíše psychickou újmu, protože i přes perfektní péči (i když teda jídlo nic moc, naštěstí mají v Motole dobrý bufáč
) se cítil člověk jak na bitevním poli sám se sebou, obzvlášť když kolem něj pípají přístroje a protože je v osmém patře, slyší, jak přistávají helikoptéry. Neměla jsem chuť si číst, luštit křížovky, nic, maximálně občas kouknout na televizi, kterou jsem na JIPu měla
. Hned jak jsem se vrátila domů, jako bych obživla.
Shrnutí: Udělala jsem snad všechno, co se dalo, aby k té operaci nedošlo, ale nakonec to dopadlo jinak a já jsem ve výsledku ráda. Léky nejsou problém, jen si musím hlídat, aby mi nedošly, ale v dnešní době e-receptů to fakt problém nebude. Ulevilo se mi, protože nemusím neustále přemýšlet nad nemocí, ale zase žít s hlavou v oblacích a řešit jen klasické denní záležitosti.
Omlouvám se za délku příspěvku a doufám, že jsem touto zprávou někomu pomohla ![]()
Tématem autoimunitních onemocnění a jejich léčbou se z holistického hlediska zabývá Tereza Feltoni. Lékařka, která se sama vyléčila z autoimunitního onemocnění. Má webové stránky. Podle mě moudře píše. A na štítnou žlázu ještě pomáhá či-kung, na youtube např. Václav Vocásek, má přímo cviky na ozdravění štítné žlázy.