Může mít autismus?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20
10.12.19 20:37
@Sonča 12 píše:
@postak pat byli jste už na preventivní prohlídce u dr. my jsme tam byli dneska a dávala mi vyplňovat takový dotazník kvůli brzkému zjištění autismu, a tam jsou takové otázky zda dítě reaguje na ostatní děti, jestli se otočí když na něj zavoláte jménem atd. tak si myslím že kdyby jste to vyplňovali a bylo tam něco špatně tak by vás dr. upozornila

Ano, vyplnovala jsem, prave mame asi 6 otazek spatne. Ale nejak to neresila. Pry, pockame… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.12.19 20:55

@Oriseka dobry den, muzu se zeotat jake mel syn priznaky ADHD a od kdy jste to u nej pozorovali? Mame take podezdreni. Dekuji

• Citovat
  • Upravit
Sonča 12
10.12.19 21:18

@postak pat to je divný naše dr. si to četla před náma a my jsme to teda měli v pohodě ale říkala že kdyby ne tak že by jsme to začali řešit hned, tak asi jak která dr. :think:

• Citovat
  • Upravit
20
10.12.19 21:37
@Sonča 12 píše:
@postak pat to je divný naše dr. si to četla před náma a my jsme to teda měli v pohodě ale říkala že kdyby ne tak že by jsme to začali řešit hned, tak asi jak která dr. :think:

Jj, ja ji ale k tomu moc nepotrebuju. Zaridim se sama. Nase pani doktorka neco resi prehnane a zbytecne a neco vubec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22479
10.12.19 22:00
@Anonymní píše:
@Oriseka dobry den, muzu se zeotat jake mel syn priznaky ADHD a od kdy jste to u nej pozorovali? Mame take podezdreni. Dekuji

Syn bohuzel nema jen ADHD, ale i semanticko-pragmatickou poruchu(na rozhrani autismu a vyvojove dysfazie). Syn byl paradoxne velmi hodne miminko, dobre jedl i spal. Co se naucil chodit, tak nechodil ale behal. V tom dotazniku, co se ted dava v 18mesicich by mel 6otazek spatne. Neposlouchal snad nikdy, klasicke vychovne postupy nefungovaly, nevnimal, nerozumel, prach bolesti jinde(spadnul na beton, krev tekla a on bezel dal),jemna motorika, samoobsluha znacne opozdena, prestoze byl na latkovych plenach, tak se odpkenkoval dost pozde-bylo mu to jedno. Podezreni jsem mela tak od tech 18 mesicu.Ve 3 letech nastup do miniskolky a tam katastrofa, same stiznosti na chovani. Rekli, ze ho nezvladaji. Doma kazdodenni boj, porad hlidat a stat za zadkem, dlouho hazel vecmi, hlavne na navstevach toho dost rozbil. Impulzivita, strkani, placani deti. Byli jsme venku i za deste, i v -10,cele dny venku, protoze se s nim nedalo byt doma. Lepsi a horsi dny. Za horsich jsme zalezly do lesa :P.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.12.19 21:48

Moje starší dítě ADHD má a vypadá to úplně jinak než u mladšího s PAS, v klíčových bodech skoro opačně. Je sociálně šikovné, extrovertní, společenské, vyžaduje až nadmíru pozornosti, rádo se předvádí, pořád brebentí, tančí, zpívá své vlastní kreativní popěvky, neustále se snaží s někým komunikovat, neumí si hrát samo, chování má až na lehkou „otravnou“ hyperaktivitu velmi ohleduplné, reflektuje potřeby ostatních.
Zajímavé je, že dyspraxii má to ADHD dítě a to s PAS ne, to padá jen když ho srazí nějaké jiné dítě (neodhadne, co to pro něj znamená, když jiné dítě poběží hodně blízko).

• Citovat
  • Upravit
22479
14.12.19 22:10
@Anonymní píše:
Moje starší dítě ADHD má a vypadá to úplně jinak než u mladšího s PAS, v klíčových bodech skoro opačně. Je sociálně šikovné, extrovertní, společenské, vyžaduje až nadmíru pozornosti, rádo se předvádí, pořád brebentí, tančí, zpívá své vlastní kreativní popěvky, neustále se snaží s někým komunikovat, neumí si hrát samo, chování má až na lehkou „otravnou“ hyperaktivitu velmi ohleduplné, reflektuje potřeby ostatních.
Zajímavé je, že dyspraxii má to ADHD dítě a to s PAS ne, to padá jen když ho srazí nějaké jiné dítě (neodhadne, co to pro něj znamená, když jiné dítě poběží hodně blízko).

Kazde dite s ADHD nebo s PAS je jine. Par deti s ADHD jsem videla a ani jedno nebylo socialne sikovne a ohleduplne k ostatnim(ale evidentne i takovy jsou). Takze se to u nej projevuje jen nepozornosti? Tak to je dobre, ze to ma jen takove projevy, jak pisete. A jak to zvladate?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.12.19 00:26
@Oriseka píše:
Kazde dite s ADHD nebo s PAS je jine. Par deti s ADHD jsem videla a ani jedno nebylo socialne sikovne a ohleduplne k ostatnim(ale evidentne i takovy jsou). Takze se to u nej projevuje jen nepozornosti? Tak to je dobre, ze to ma jen takove projevy, jak pisete. A jak to zvladate?

Je to holčička, takže klasická „víla“ - tančí, zpívá, poskakuje, je velice milá, ráda rozdává dárečky, chce dělat radost ostatním. Je smutná, když si děti ve školce vzájemně ochutnávají pastu na zuby a její pastu nikdo nechce. Prostě naprosto přesně chápe fungování sociálních vztahů.
Nepozorná je děsně, nikdy si nepamatuje, o čem byla právě přečtená pohádka o několika větách, musíme jí každý příkaz říkat nejméně dvakrát, ale i 8×, pexeso nezvládá, hrubá motorika hrůza. Nedokáže být dlouho zticha.
U učitelek i dětí je oblíbená, pokud tedy jim není přednější dát si kafe namísto práce s dětmi. Projevy holčiček jsou obecně učitelkami tolerovanější než je tomu u kluků, takže dívky jsou poddiagnostikované. ADHD bylo řešeno na naši žádost, jelikož doma v kombinaci s PAS je těžké je nějak zkoordinovat, když mají protichůdné zájmy a potřeby.

No a projevovalo se to už v prvním roce života, ADHD na mě už ve 4 měsících koukalo jako na svatý obrázek a nikam se ode mě nehnulo, zatímco PAS nezájem a úprk za každou cenu pryč, daleko od matky.

• Citovat
  • Upravit
22479
15.12.19 01:14
@Anonymní píše:
Je to holčička, takže klasická „víla“ - tančí, zpívá, poskakuje, je velice milá, ráda rozdává dárečky, chce dělat radost ostatním. Je smutná, když si děti ve školce vzájemně ochutnávají pastu na zuby a její pastu nikdo nechce. Prostě naprosto přesně chápe fungování sociálních vztahů.
Nepozorná je děsně, nikdy si nepamatuje, o čem byla právě přečtená pohádka o několika větách, musíme jí každý příkaz říkat nejméně dvakrát, ale i 8×, pexeso nezvládá, hrubá motorika hrůza. Nedokáže být dlouho zticha.
U učitelek i dětí je oblíbená, pokud tedy jim není přednější dát si kafe namísto práce s dětmi. Projevy holčiček jsou obecně učitelkami tolerovanější než je tomu u kluků, takže dívky jsou poddiagnostikované. ADHD bylo řešeno na naši žádost, jelikož doma v kombinaci s PAS je těžké je nějak zkoordinovat, když mají protichůdné zájmy a potřeby.No a projevovalo se to už v prvním roce života, ADHD na mě už ve 4 měsících koukalo jako na svatý obrázek a nikam se ode mě nehnulo, zatímco PAS nezájem a úprk za každou cenu pryč, daleko od matky.

U holcicek to byva spis ADD, ne? I podle toho popisu by to tak odpovidalo.Tak ja to mam doma v jedne osobe ADHD i porucha na hrane autismu. Tak se to v nem pere-chtel by se kamaradit, ale nevi jak na to. V klidu si povida s cizi pani, ale stridave se boji ruznych veci(treba robotickeho vysavace). Je to s nim strasne narocne. Hruba motorika dobra, jemna byla spatna, ale to jsme potrenovali. V pexesu je machr. Chovani hrozne. Neposloucha, knoura, vzteka se, divoky, impulzivni, agresivni. Uvnitr je ale dobry. Kolikrat me uplne dojme, jak treba mysli na sveho brachu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.12.19 09:35
@Oriseka píše:
U holcicek to byva spis ADD, ne? I podle toho popisu by to tak odpovidalo.Tak ja to mam doma v jedne osobe ADHD i porucha na hrane autismu. Tak se to v nem pere-chtel by se kamaradit, ale nevi jak na to. V klidu si povida s cizi pani, ale stridave se boji ruznych veci(treba robotickeho vysavace). Je to s nim strasne narocne. Hruba motorika dobra, jemna byla spatna, ale to jsme potrenovali. V pexesu je machr. Chovani hrozne. Neposloucha, knoura, vzteka se, divoky, impulzivni, agresivni. Uvnitr je ale dobry. Kolikrat me uplne dojme, jak treba mysli na sveho brachu.

Ta hyperaktivita je tam taky, ale jak píšu, nevypadá tak otravně jako u kluků. Učitelky věčně tančící holčičku snesou lépe než pobíhajícího a bouchajícího kluka. V bývalé školce ovšem narážela a často chodila bez vysvětlení „na hanbu“ za poskakování na místě atd. :roll: Nová školka je v pohodě, učitelkám na dětech záleží a nedělají vědu z toho, že je jinak milá holčička neposlechne napoprvé, protože jasně vidí, že jen nevnímá. Když vnímá, velmi se snaží vyhovět.
No jinak kamkoliv venku jdeme, tak vedu za ruku muzikálovou herečku v akci - zatím je to roztomilé, za pár let nevím. :lol:

• Citovat
  • Upravit
22479
15.12.19 13:34
@Anonymní píše:
Ta hyperaktivita je tam taky, ale jak píšu, nevypadá tak otravně jako u kluků. Učitelky věčně tančící holčičku snesou lépe než pobíhajícího a bouchajícího kluka. V bývalé školce ovšem narážela a často chodila bez vysvětlení „na hanbu“ za poskakování na místě atd. :roll: Nová školka je v pohodě, učitelkám na dětech záleží a nedělají vědu z toho, že je jinak milá holčička neposlechne napoprvé, protože jasně vidí, že jen nevnímá. Když vnímá, velmi se snaží vyhovět.
No jinak kamkoliv venku jdeme, tak vedu za ruku muzikálovou herečku v akci - zatím je to roztomilé, za pár let nevím. :lol:

Tak to bych chtela videt :lol:. Ale asi me vic zajima to vase druhe dite s PAS. Kdy jste na to prisli? Jak je na tom? To bude asi vyzivnejsi nez tancujici vila, ne? Jinak my jsme take hodne narazili v miniskolce, takze ted do statni skolky, uz jsem to radeji osefovala, aby nebyly problemy a zatim to celkem jde. Ale smi tam jen na dopoledne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
477
15.12.19 13:42
@maminka189 píše:
@Bubla Bůčková Jenže podle mého je čekací doba takhle dlouhá, protože se na ni zapisují i „hysterické“ matky, které jsou přesvědčené, že má jejich díte PAS jen proto, že díte není úplně tabulkový :think:

A nebo proto, že předtím byly s dítětem na očkování. Blbky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.12.19 15:00
@Anonymní píše:

My mame prave 2,5 leteho a obavam se ADHD. Hoavne co mi vadi je ze je strasne otravny k ostatnim. Na cizi si az tak nedovoli ale jakmile se itrka tak se po detech vesi a hlavne po sve mladsi sestricce. Jde kolem a povesi se na ni. A to skoro porad. Jinak hrat si sam hraje minimalne ale zas jak s emu venuji tak jeschopny u knizky vydrzet i hodinu. Ale jen se mnou. Zacal chodit do skolky a prej krome obcasneho veseni se po detech poslechne na slovo. Nevite zda se muze jednat o ADHD?

• Citovat
  • Upravit
22479
15.12.19 15:23
@Anonymní píše:
My mame prave 2,5 leteho a obavam se ADHD. Hoavne co mi vadi je ze je strasne otravny k ostatnim. Na cizi si az tak nedovoli ale jakmile se itrka tak se po detech vesi a hlavne po sve mladsi sestricce. Jde kolem a povesi se na ni. A to skoro porad. Jinak hrat si sam hraje minimalne ale zas jak s emu venuji tak jeschopny u knizky vydrzet i hodinu. Ale jen se mnou. Zacal chodit do skolky a prej krome obcasneho veseni se po detech poslechne na slovo. Nevite zda se muze jednat o ADHD?

Ja si tedy myslim, ze byste mely zavaznejsi problemy nez popisujete. Je taky jeste dost maly. Hyperaktivita, impulzivita, nesoustredenost, motoricky neklid, neschopnost si odpocinout-to jsou takove hlavni priznaky. Moje dite si treba hraje samo docela dost, kdyz dela co ho bavi. Kvalitni detsky psycholog dela diagnozu 3×1 hodina, takze z par radku vam to nikdo nerekne ani priblizne. Par deti s ADHD jsem videla a byli to vzdy v kolektivu neprehlidnutelne deti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.12.19 15:43
@Oriseka píše:
Ja si tedy myslim, ze byste mely zavaznejsi problemy nez popisujete. Je taky jeste dost maly. Hyperaktivita, impulzivita, nesoustredenost, motoricky neklid, neschopnost si odpocinout-to jsou takove hlavni priznaky. Moje dite si treba hraje samo docela dost, kdyz dela co ho bavi. Kvalitni detsky psycholog dela diagnozu 3×1 hodina, takze z par radku vam to nikdo nerekne ani priblizne. Par deti s ADHD jsem videla a byli to vzdy v kolektivu neprehlidnutelne deti.

No prave nejvic me trapi to strkani do deti, bezduvodne. Nevim jestli tak na sebe upozornuje nebo orav eje to dusledek nejake poruchy:(

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML