Může mít autismus?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
18.6.20 07:01

@niki V Děkuji moc za uklidnění, asi máte pravdu, že diagnózu mám já a ne syn :oops: zakazují si ode dneška jakékoli googlovani :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
4843
18.6.20 08:40

@SaraAmanda Asi si pro jistotu najdi psychologa, nebo pockej na doktorku, za mesic uz se nic nepokazi. Kdyby nam v testu vysla „jinak“ pulka veci, tak bych se taky nervovala. My meli jen ukazovani (ale ja jsem nevedela, ze se deti maji ucit ukazovat prstem), po velkem usili uz trochu ukazuje, a trochu pozorumeni, jinak spolecenske dite. Mne teda nevadi, ze neukazuje a nebojim se. Rekla bych, ze se rodice zbytecne strasi, ale u vas je obezretnost uz na miste. Ani tak to u vas neznamena automaticky autismus, ale vyssi riziko. Pry je potreba ty veci s ditetem trenovat, sdilet zazitky, atd. Ale nasla bych si nekoho, kdo se v tom vyzna a to brzy. Drzim palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22412
18.6.20 10:33
@SaraAmanda píše:
@Petra Star oční kontakt má na mne málo kdy ale zase přijde dá mi ráno pusu když jde člověk k ni když sedí v kočáru obejme ho jen aby ji vzali ven s kočáru s prstem neukazuje ale když neco chce a vidí to stojí předtim a snaží se to vzít sama jinak brečí a jídlo si teď začala vybírat a lžičku vůbec nechápe naco se používá ale umí ji držet správně ale to jídlo do pusy nedá.. od malička ji zpívám paci paci až teď nato začala tleska ale jak kdy nebo když zatlaskam udělá taky ale jak kdy.. test mne ještě nedělali příští měsíc mám termín takže si o ten test řeknu.. na internete jsem ho zkoušela a měla půlku stoho špatně.. ja jen nevím jestli pořad čekat a nebo jít někam

Jestli ma v 18 mesicich pulku veci spatne, tak se obvykle test opakuje ve 2 letech a pak se to teprve resi. Ono existuji nejake moznosti i u malych deti, ale jsou spis alternativni a casto se nevi, jestli skutecne pomahaji nebo by ty deti stejne dozraly, ale obvykle to stoji dost penez. Neco muze i ve vyskedku skodit, kdyz se ty deti neumerne driluji. Ja si teda myslim, ze kdyz je nekdo skutecne autista s mentalni retardaci, tak se samo pracovat da, ale vysledky budou umerne diagnoze. U tech lehcich forem se urcite ledaco obrousit da, kdyz ma dite inteligenci v norme. Po tech druhych narozeninach bych se objednala k overenemu detskemu klinickemu psychologovi, protoze cekacky jsou dlouhe. Spatne v dotazniku dopadaji i deti s jinymi diagnozami nez je autismus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.10.20 16:59

Třeba to někomu pomůže

Holky, narazila jsem na tohle, třeba to někomu pomůže :)

https://youtu.be/fUW-9L_J1io

• Citovat
  • Upravit
63
16.12.25 16:33

Dobrý den. Myslíte si, že by to mohl být autismus? Syn 3 roky a 4 měsíce nemluví, aktivně používá cca 20 slov včetně citoslovcí, je vzteklý a největší problém je, že se bojí zvuků (vysavač, mixér, vrtačka, tekoucí voda u sousedů v paneláku,…). Obchody zvládá ale dobře, na pouti se kraválu nebojí, hlasité hudby doma také ne. Udržuje i oční kontakt, rozumí, napodobuje, je mazlivý, ukazuje, snaží se domluvit gesty, oblékne se kromě bundy sám, je bez plen i na noc.Od září chodí do školky, tam se prý nechce zapojovat do společných aktivit, nekreslí, neudrží pozornost, nehraje si s dětmi). Ani doma nechce dělat to, co ho nebaví. Teď v týdnu byli se školkou na muzikálu a syn si prý odmítl sednout s dětmi do řady, tak stál s paní učitelkou stranou a vydržel u jedné písničky a pak si zacpal uši a začal řvát. Syn je osobnost už od narození :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí