Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Nikol, určitě dej vědět jak to cvičení vypadá a jak se to malému líbí. My jdeme cvičit příští týden do Centra léčebné rehabilitace. Všude mají napsáno jak se strašně zabývají Vojtovkou, ale nevím jestli ji na nás vůbec budou aplikovat.
Dětská mudr nám zatím ukázala, že mu mám dát pod bříško plenu naširoko a tahat ho za ni nahoru do kleku aby lezl - no řve při tom jak tur ![]()
gina:Ahoj,já mám stejně starýho kluka a tohle nám Mudr neporadila a ani jsem o tom neslyšela.My chodíme na vojtovku a tam taky ne.Ale my tomu necháváme volný průběh jsme asi o měsíc pozadu.zatím se asi 3 týdny plazí a na kolínka ani náhodou se mu nechce a sedět vůbec ne.A pomáhá to s tou plínou?Vidíš nějaký zlepšení? ![]()
To zní drsně, k té Vojtovce bych měla větí důvěru ikdyž u toho miminka také pláčou.. Držím palce ať jste zdraví a v pohodě! ![]()
Petra79 u doktorky jsme byli v pondělí, takže ho tahám 3 dny tak 5 minut, dýl nemám nervy. Zatím mám pocit, že je to k ničemu, ale třeba se to projeví až za dýl, nebo časem snese víc. Zatím tedy nemohu s klidným svědomím doporučit i tobě
Taky se snažím mu udělat překážky z peřin a nalákat ho na mobil
to už má lepší efekt, občas se jakoby do kleku nastaví, ale pak zbuchne na čumák - má děsně slabé ručičky a bříško.
Vydržíme do té rehábky a pak se uvidí.
Já mám děsný strach aby nevynechal to lezení úplně. Táta je dyslektik, tak to lezení je pro prcka moc důležité. Kdyby neměl tyhle dispozice, tak to tolik neřeším.
My jdeme na rehabku v úterý.My jsme měli taký slabý ručičky vůbec se nechtěl o ně opřít a postupem času už to bylo lepší lepší a teď už je to v pohodě.Teď už se mi chce i sedat ale né z boku,ale když leží tak zvedá hlavičku a trošku i záda.To mi říkala na rehab že ho v tom nemám podporovat,ale jak to asi mám udělat on se vzteká když ho tlačím dolů.ach jo to jsou starosti.No mohlo být hůř ![]()
Jsem na to cvičení fakt zvědavá, i když jsem čekala, že si na nás udělají čas dřív. My máme z rehabky 6 cviku. Dávám ho na míč, chytnu za kotníky a koulíme dopředu,dozadu a do stran a měl by napínat ručíčky a zvedat záda…ale většinou mlátí ručičkama do míče. pak ho dávám na kolínka a tlačím mu zadeček dolů,aby se zvedal. Na bříšku mu pokrčím nožičku a tlačím do paty a zvedám opačnou ruky, za kterou by měl otáčet hlavičku, což je ale nemožné pokud mi před ním někdo nestojí a neupotá jeho pozornost. O plínce nám nikdo neříkal. Taky někdy pláče, když se mu nechce
no my teď talčíme zadek dolů když je na kolínkách,ale většinou efekt je ten že se natáhne a je dole na břichu.a pak ještě jeden cvik aby si mi sedal z boku.tak ho mám na boku musím ho ltačit dolů a jednou ruko ho držím na tom boku aby nepřepad na břicho a druhou u lopatek ho tlačím dopředu jakoby kdyby si chtěla něco ždímat,ale to nám teda moc nejde u toho se vzteká.Když jsem začali cvičit vojtovku tak mi plakal hodně ,ale pomohlo to.teď ty cviky už nejsou tak hrozný,ale abych řekla pravdu už mě to neba.A ještě navíc tan naše doktorka jde na mateřskou v prosinci tak jsem myslela že to zvládnem aby jsme tam nemuseli chodit,ale asi těžko tak jsem zvědavá kterou vyfásnem.Tahle je hrozně milá,hodná není to žádná sadistka.Docela náhoda že má stejný termín porodu a bude rodit v podolí tak vždycky pokecáme co a jak a taky bude mít kluka. ![]()
Ty čekáš druhé mimi a kdy máš termín? Taky jste to vzali hopem
. aspoň si budou kluci rozumět. Ty naše cviky jsou taky nuda,pořád jedno a to samé a pepču to ataky moc nebaví.Prostě ví, že bude cvičit a úplně to ignoruje a dělá že se ho to netýká. Mě na těch kolínkách ujíždí a pak se hrozně tlemí, nejvíc se mu líbí míč.
né nečekám,to čeká ta doktorka,já to možná špatně napsala.ona čeká v březnu 5. a já měla taky termín 5 března 2009.ještě jedno takový jeko je lukáš a tefila by mě pepka.zatím se mi do druhýho nechce. ![]()
tak to jo. pepča je taky březňátko, ale je to andílek , zatím co …Vojta je neuvěřitelný živel . Poslední měsíce přemýšlím, jestli ho někdo nedopuje, vydá za 3.
Ten náš vydá i za 4 někdy.pořád s ním musí někdo být a hrát si ss ním jnak řve ach jo.
všechny moc zdravím,
náš malej je taky březňátko loňskýho roku a úplně mi mluvíte z duše,celkově byl malej pohodový miminko,otáčet se začal kolem 5.měsíce,seděl sám v 9.měsících,začal lézt kolem 1.roku a sám se rozběhl kolem 16.měsíce ale stejně si nebyl jistý,celý se u toho třepal a jistě a sám začal chodit až v 18.měsících,no a vojtovku jsme taky cvičili od 5.měsíce do 1.roku asi 4 cviky 6×denně po 2 minutách,ale spíš to byl skr jeho brzké zaklánění hlavičky,ani né zvedání ale prostě si ji položil při pasení na záda…tak jsme civčili,pak už byl v poho a na kontrolu jsme měli přijít až bude chodit,jenže jsem to nějak zatloukli a zapoměli,takže se tam musíme co nejdřív objednat…ale myslím že každý dítko všechno dožene jen o trochu později… mi jsme na tom úplně stejně,jen mám obavy až bude muset nastoupit do školky,jestli ho děti nezmasakrují,pro případ chodíme do mateřskýho centra aby si zvykl.....
![]()
jsem se tak rozepsala až jsem málem spálila štrůdl z novýho receptu… ![]()
to jo, štrúdl je coby dup a to psaní je závislost,člověk se rozepíše a půl hoďky času je ta tam ani neníme jak
.
neboj určitě se malý ve školce nedá, zatím má ještě rok čas a do té doby může být průbojnější. já si někdy řikám, kdyby ten starší 22.měs. byl aspoń trochu uťáplejší a nedělal si všechno po svým.
já v to doufám,že bude průbojnější…mám pocit že začíná být živější,začal pomalu seskakovat z křesla,tak jak opatrně slézal,teď stoupne a nejraději hups dolů.......a po venku místo chození začíná utíkat,jindy to bylo lážo plážo procházka…jo a štrúdl se snědl během jednoho dne…mňam
![]()