Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
u nás se po něm taky jenom zapráší. je vynikající i na slano.potřít vnitřek kečupem,slanina,zeli. klasicky zabalit jako sladký a na potřený šál nasypat třeba suš.bazalku
.
Ten náš jen lítá…že máme někdy problémy mu stačit.
Ahoj holky,
dneska jsme konečně byli na té rehabilitaci a fyzioterapeutka nám nasadila Vojtovku. Prý má slabé břišní svaly a neumí střídat strany, tak máme 2 cviky a za týden na kontrolu. První cvik vypadá jako bych ho dala do stabilizované polohy na boku a pokrčila tu spodní nohu, druhý je obkročmo posadit na moji nohu a naklonit ho do strany, aby se jakoby přitáhnul bokem (tohle nevím jestli jsem dobře pochopila) obojí je to na posilování šikmých břišních svalů, cvičíme 4krát denně. Řve u toho teda šíleně
Slečna na mně šla opatrně, abych si nemyslela, že ho mučí, ale mě to bylo jasný od začátku, že bude řvát ![]()
Ten cvik s plínou jak nám poradila dětská mudr, tak ten prý dělat nemáme, v našem případě je to prý nanic ![]()
Jsem docela ráda, že jsem ukacala dětskou, aby nás tam poslala. Ona je taková flegmouška, že by to nechala být. Docela se divím, že máme chodit jednou týdně, protože každý co znám dostane sadu cviků a nejmíň 3 týdny se tam neukáže.
gina:my ze začátku chodili 1y týdně a teď tak 1č dní nebo 3 týdny.už možná nebudem chodit uvidíme.naše doktorka jde na mateřskou a nemá skoro ty svý děti komu předat,ale říkala že luky je vpořádku že se hodně zlepšil.že tam má horší případy.a kdyby se nám něco nezdálo tak můžem zavolat a přijít na kontrolu jestli to dělá správně.ještě máme pár cviků,ale jsou t spíše aby se poposunul ve vývoji,ale on to všechno dožene jen mu to trvá déle.
ahojte, nějak jsem se tu dlouho neobjevila. Furt jsme byli nemocní a času málo
. Jinak my chodili na rehabku a pořád chodíme jen 1× měsíčně, už máme snad 10cviků,ale Pepča se zabejčil a absolutně nespolupracuje a odmítá. Pořád se jen plazí, rukame se přitáhne do kleku, nebo i na všechny čtyři…ale za chvilku se mu prohnou zádíčka a je zase na zemi. sedět se mu nedaří a mám pocit že ani neví jak. Fyzioterapetka nám moc nepomohla, na Vojtovku je moc vzpurný a prý je vše v pořádku,ale stejně pořád nesedí a to mu 2.3.2010 bude rok.
Ahoj, tak to jsme na tom úplně stejně.malej se stále plazí .jde sice na čtyři ale nechce lézt.už se teda i staví u všeho, vyleze po schodech,ale to je tak všechno.občas si sedne ale málo.dneska zrovna jedeme na rehab tak uvidím co nám řekne.už mi to přijde zbytečn jezdit,protože se tam jezdíme jen podívat.malej nechce už vůbec cvičit hrozně se vzpírá takže to nepraktikujeme.Za 14 dnů mu bude rok no tak mě třeba překvapí a poleze ale myslím si že už asi ne,když se začal stavět na nohy,proč by měl lézt po kolenách že jo.Plazením se dostane všude.My teď máme fyzioter. nic moc.ta naše odešla na mateřskou a ta byla skvělá.
Ahoj holky!
Konečně jsem se odhodlala napsat, pořád jsem čekala, že se „něco“ stane… ![]()
Máme se ségrou stejně starý holky(jsou o den), jsou skoro stejně velký, ale je obrovský rozdíl v pohybu.
Moje Bára není žádný „zázrak“, v podstatě jede podle tabulek, takže leze jako fretka, stoupá si u nábytku a tak.
Malá od ségry je od narození kliďas, večer jí položí do postýlky a ona usna( u nás nehrozí), řve jen když má hlad, ALE zatím jen válí sudy. Nesedí, neleze,nehoupe se na kolínkách, nestojí a ani se nesnaží.Prostě většinoou leží jak placka. Ségra je v klidu( ona i její manžel jsou povahy spíše flegmatické), ale co mě štve je její dr. Ta je taky v klidu. Já jsem se ptala Bářiny dětské a říkala, že už by je dávno hnala na neuro.
Jaký je váš názor? Jsem hysterka nebo je její dr. fakt divná? Začínám z toho mít blbej pocit, hlavně když se za měsíc uvidíme a bude ten rozdíl patrnej.
Dík za názory.
Tak to jsou fakt pohodáři.V 10 měsících válet jen sudy.to náš malej a to je hodně pomalej ve všem v 10 už se alespoň plazil a to se plazil už asi v 8 měsíci.Doktorka je k.....a tvoje ségra by teda měla být iniciativní a něco s tím dělat.Zajít někam na neurologii,ale to jí tam musí poslat doktorka s doporučením nebo rehab.Malá to třeba dožene,ale taky nemusí.Já bych teda plašila.Já plašila když ve 3 měsících nechtěl být na bříšku a mudr nás poslala i bez toho abych jí něco řekla nebo požádala na rehab,protože to viděla že by mohl být problém.Ještě mi šel hodně doprava.Ty se tím moc netrap, je to jejich problém i když vím že ti to asi nedá když je to tvoje ségra a říkala jsi jí něco aby s tím něco dělaly?
petro - ségra bydlí na druhým konci republiky, vidíme se tak 3× do roka. Jsme v kontaktu na mailu nebo Skypu.Já se snažím jí opatrně naznačovat, jestli by to neměli řešit(ono se to blbě říká naplnou hubu). I náš společný táta(jsme sestry nevlastní), ten je dost od rány, takže ten asi víc, ale ona to asi nechce vidět a slyšet. A dr. jí na desetiměsíční kontrole řekla, že je malá šikovná a že to dožene.
Já fakt nevím, co to je za pako…Mě to spíš štve, že se nic neděje. Snad je opravdu jen lenoch a dožene to, ale co když ne? Je to vymodlený dítě…no, já s tím asi nic nenadělám, jen jsem chtěla slyšet názor mamin, který měly podobný problémy.
Začátkem března jedeme k tátovi, tak se uvidíme a snad, když uvidí zase ten velikej rozdíl, tak ji to trkne.Mě už je i blbý psát jí, co se Bára zase naučila novýho… ![]()
když je to vymodlený dítě tak o to víc bych se o to zajímala aby mu nic nechybělo aby prospíval atd.každý jsme holt jiný.tak ti nezbývá nic jiného než to asi přehlížet.zase z jiného soudku.já nemám ráda když mi kdokoliv kecá do výchovy co a jak mám dělat,to mě vytáčí do vrtule např. moje sestra,ona to teda neřekne přímo mě ale naší mámě.má přiblbý poznámky,že ona až bude mít dítě že to bude dělat úplně jinak že se mu nebude podřizovat atd.ona to třeba taky nechce slyšet,tak to radši přehlíží.
JO, jak říká moje tchýně: cizí děti se vychovávají nejlíp.
To je jedna z mála věcí, ve kterých s ní souhlasím.
Já si u ségry spíš myslím, že si to nechce přiznat, že by mohlo být něco špatně. A když tak konzultujeme,co nám říkají naše doktorky, tak jsou to většinou dost protichůdné informace - jako pití při kojení( v létě), zavádění příkrmů, lepku atd. NO, každej si to stejně uddělá po svým s tím nejlepším úmyslem,že…
Mě teď otěhotněla nejlepší kamarádka a jelikož o tom všem moc neví, tak prý:jestli jí všechno řeknu. Já na to, že jo. Ale jsem zvědavá, jak dlouho jí bude bavit, že jí do toho budu kecat. ![]()
A tvůj malej už je v pohodě,jo? (četla jsem dnes jen poslední stranku)
no přesně každá doktorka je jiná a má svý názory,já se teda podle tý naší taky nějak extra neřídím ale neříkám že je špatná.nijak moc mi nekecá co má malej jíst a tak.právě dneska jsme ukončili rehabilitaci.Už jsme tam jezdili se jen ukázat co dělá a jak to dělá.Takže to už nemá cenu,on mi stejně asi nepoleze,ale možná mě překvapí.dalo by se říct že je v poho akorát je trochu pomalejší že všechno mu trvá strašně dlouho.některé děti stihnou ve 14 dnech všechno najednou plazení lezení sezení a nšemu to trvá dvakrát déle.ze začátku jsem to hodně řešila to víš první dítě,ale teď jsem ráda za každý pokrok.
Ahoj lidi,
mischni, ta vaše sestřenka mi připomíná synka, ale ten v 10.m aspoň plazil. Je fakt, že doktorka taky byla flegmouška, ale na rehabilitaci jsem ji ukecala já. Teď mu bude rok a už konečně leze (rehabilitační se furt nelíbí, že má nožky hodně od sebe, sedá si mezi paty a nemá plně rozevřené prsty na rukou, ale je děsně spokojená, že to cvičení fakt zabralo. No nevím, možná by se rozlezl i bez toho, težko říct. To plazení praktikuje už minimálně
blbý je, že se též staví k nábytku, zkroucený jak paragraf, tak mám za úkol udržet ho co nejdýl v tom lezení, musím lézt taky
nemluvit na něj z výšky, vždy se k němu sklonit.
lukáš se taky plazí a staví se u nábytku a to lezení přeskočil.dneska nás rehab pochválila že jsme ho dostaly na kolínka a že se máme ještě snažit aby teda lezl pokud se mu bude chtít.a je hodně zkroucenej?
Náš Míša když stojí, je dost prohnutý v zádech, vystrčený zadek a zaklání hlavu. On by moc chtěl poznávat všechno co je vysoko, ale fyzicky na to nemá
Prostě má slabý břišní svaly, na chůzi to ještě není, měl by posilovat v tom lezení a sezení. Teď cvičíme na míči - buď sedí nebo klečí a já ho tak různě vychyluji, pak máme šikmé sedy (na mém klíně) a pak naklekávání u stolu.
Jestli ale Luky stojí rovně a ty svaly má v pořádku a přes tvou snahu nepoleze, tak to nebude žádná tragédie ![]()
jo to on stojí rovně.ale taky měl slabý břišní svaly a slabý ručičky,ale lepší se to.